Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4."— Előadás másolata:

1 Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4

2 „Gyermekek. Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes
„Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. „Tiszteld apádat és anyádat”: ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: „hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön”. Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel.” (Efézus 6:1-4)

3

4

5

6 Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel.

7 „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6) „A bot és a fenyítés bölccsé tesz, de a kényeztetett gyermek szégyent hoz anyjára.” (Példabeszédek 29:15) „A gyermek szívéhez hozzátartozik az ostobaság, de a fenyítő bot kiűzi belőle.” (Példabeszédek 22:15) „Ha valakinek engedetlen és konok fia van, nem hallgat sem apjának, sem anyjának a szavára, és még ha megfenyítik, akkor sem hallgat rájuk, ragadja meg őt apja és anyja, vigyék ki városuk véneihez a helység kapujába, és így szóljanak a város véneihez: Ez a fiú engedetlen és konok, nem hallgat a szavunkra, dorbézoló és részeges. Akkor városának összes férfija kövezze őt együtt halálra! Így takarítsd ki a gonoszt a magad köréből! Egész Izráel hallja meg ezt, és féljen!” (5 Mózes 21: 18-21)

8 Kezd el ma! Neveld a gyermeked Krisztus félelmében, az Úr tanítása szerint a neki megfelelő módon! Ez által kap biztos értékeket és erkölcsöt! Így nyer áldást az egész család! Neveld, mert más nem fogja!


Letölteni ppt "Neveld a gyermeked! Efézus 6:1-4."

Hasonló előadás


Google Hirdetések