1 Pénzt kapni. 2 3 Hogyan juthatunk pénzhez 4 Honnan juthatunk pénzhez? Pénzbeli bevétel KamatProfitFizetés Ösztöndíj, juttatás NyereményAjándék.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Adósság. Adósság Jó hitelRossz hitel Jó hitel Egyes hitelek befektetésnek tekinthetők. Ha valaki azért vesz fel hitelt, hogy olyasmit vásároljon, ami.
ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS május 14 A MARKETINGBEN ÉS AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN.
AlertPay Internetes Számlanyitás, Személyazonosítás Ezt a linket bemásolva jutsz el az AlertPay oldalra:
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Alert Pay számlán keresztül bankkártyás befizetés a 7DW regisztrációkor ! Írd be a linkkeresőbe a következő linket
Elektronikus ügyintézés
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
Milyen jogsértésért mennyit kell fizetnünk? – kockázatmátrix az e- kereskedelem és az online marketing területén Dr. Ormós Zoltán Ormós.
1 Bevásárlás, az árak összehasonlítása. 2 Mária, 20 éves egyetemista, félállásban dolgozik Mi a közös ezekben az emberekben? Teréz, 30 éves, dolgozó édesanya.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Web2 a mobilon: mégis, kinek az érdeke? Méhes Krisztián Neo-Play Entertainment Kft.
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Egyszerű, gyors, biztonságos A háromból kettőt választhat Kutatási eredmények az eBanking szolgáltatásokról május 12.
Legyen Ön is InnerLight Törzsvásárló! dr. Tihanyi László tel:
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
ÉLET Click to advance slides.
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Új flotta előfizetés rendelése a Vodafone Online Shopban
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Okmányos meghitelezés (Akkreditív)
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Az online reklám esete a joggal
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Új ügyfél nélkül mit érek én? Január 30.. Tartalom 1.Bemutatkozás 2.Értékesítés. Hatékonyan. 3.Jelzőlámpa az üzleti élet forgatagában 4.Több, mint.
Ajánlód neve Katt ide!. Válaszd ezt a menü pontot!
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
…hogy hogyan lehetne az Internet segítségével pénzt keresni? Mit szólna hozzá, ha mától kezdve részesedhetne egy webáruház bevételéből?
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Alert Pay Personal Starter számla regisztrációs segédlete Másold be ezt a linket a link keresőbe, vagy kattints rá
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Hogyan ellenőrizd,hogy jó helyre regisztrálsz ? ben kaptál a meghívódtól egy regisztrációs linket ! ( másold a linkkeresőbe )
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
A jogerős ítélet kikényszeríthetősége
Fogyasztóvédelmi Felügyelősége Tipikus fogyasztói panaszok a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében április 3.
PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.
Olvasd lassan és csendben!.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Tegyél fel legalább 3-4 havi 7DayWealth tagdíj összeget az AlertPay számládra! Kattints az alábbi linkre:
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
A Hírlevélben írt kérésnek megfelelően így tudod beírni a weboldaladon az AlertPay számládat azonosító címet,ahhoz hogy MLM jutalékod megkaphasd.
Ha töröltek,vagy törölted magad,akkor pár napig még visszahozhatod a tagságodat egy „Reaktivate” befizetéssel ! Így tudod AKTÍVÁLNI újra a tagságod egy.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Ez egy üzleti reklámlevél. Konkrét ajánlatot nem tartalmaz, ezért nem minősülhet spam-nek. Dönthetsz úgy, hogy nem nyitod meg, vagy bezárhatod bármikor…
Fizetési mód változtatása Amennyiben szeretnél másik fizetési módot választani (pl. bankkártyáról AlertPay-re), vagy megváltoztatni a helyet (pl. másik.
A bankok.
Miért kell ösztönözni a fogyasztókat, kereskedőket?
Olvasd lassan és csendben!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
IT Akadémia a gyakorlatban
„Ötletből pénzt”.
a Microsoft Office Word szövegszerkesztő program segítségével
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pénzforgalom a bankszámlán
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
ONLINE SZERENCSE CSILLAG ISTVÁN PR. I. ONLINE CASINO  Az Interneten működő Online Kaszinók megjelenését a fejlett, nagy biztonságű Sofware fejlesztések.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Elektronikus ügyintézés
Előadás másolata:

1 Pénzt kapni

2

3 Hogyan juthatunk pénzhez

4 Honnan juthatunk pénzhez? Pénzbeli bevétel KamatProfitFizetés Ösztöndíj, juttatás NyereményAjándék

5 Mi a szerencsejáték?

6 Mi a szerencsejáték?  a szó nyilván arra utal, hogy a játék megnyeréséhez nem tudásra, hanem elsősorban szerencsére van szükség.  minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá.

7 A szerencsejátékok fajtái Szerencsejátékok Táblás játékok (kártya, rulett stb.) Elektronikus játékok (online játékok, nyeremény gépek)

8 Egyéb játékformák Keno, Bingó Pénzfeldobásos játékok

9 Szerencsejáték: könnyen, gyorsan meggazdagodni  A szerencsejáték űzése mint minden más magatartás, amely érinti az agy kémiai folyamatait, függőségre vezethet és így néhány embernél különösen károssá válhat  A „” eszméje akkor is kitartóvá teheti a játékosokat, ha már sorozatos veszteségeket szenvedtek el.  A „könnyen, gyorsan meggazdagodni” eszméje akkor is kitartóvá teheti a játékosokat, ha már sorozatos veszteségeket szenvedtek el.

10 A kockázat helytelen érzékelésnek és kezelésének pszichológiai és egyéb hatásai Stressz Depresszió Család felbomlása Családi problémák Pénzügyi problémák Eladósodás Bűnözés Függőség

11 Mit tudsz az elektronikus csalásról?

12 Figyelem: Uram/Hölgyem! Re.: Értesítés nyereményről Örömmel értesítjük, hogy sorsolásunkon Ön €10,000 összegű készpénzt nyert. Ez az összeg része annak a €30,000 összértékű nyereménynek, amelyet három nyeremény kategóriában sorsoltunk ki. Gratulálunk! Az Ön nyereményét letétbe kívántuk helyezni a bankszámláján, de adatbázisunk vírusfertőzése miatt összekeveredtek a számlaszámok és a hozzájuk tartozó nevek. Annak érdekében, hogy el tudjuk Önnek juttatni a pénzt, kérjük, hogy töltse ki a bankszámlája adataira vonatkozó mellékletet. Ezt követően egy héten belül átutaljuk Önnek a nyereményét. Ismátelten fogadja gratulációnkat!!

13 A Napsugár Bank Igazgatósága örömmel értesíti, hogy 50 cím tulajdonosa között €-t sorsolunk ki az egész világon. Mindez annak köszönhető, hogy az elmúlt évi nyereségünk messze meghaladta a terv szerinti várakozásainkat. A nyerteseket számítógéppel, véletlenszerűen sorsoltuk ki. Az Ön által birtokolt cím 2000€-t nyert. Kérjük, hogy a nyereménye átvételéhez töltse ki az alábbi, bankszámlájára vonatkozó, elektronikus nyomtatványt és ben küldje azt vissza a megadott címre. Őszinte híve: Margaret Simpson (Bankigazgató)

14 Elektronikus csalás vagy sem?  Értesítettek, hogy nyertél a lottósorsoláson, noha nem is vettél szelvényt és nem is jelentkeztél rá be.  Pénzt kérnek Tőled, ahhoz, hogy elküldhessék s nyereményedet  Bankszámlaszámot, jelszót, vagy más bizalmas információt kérnek Tőled -ben.  Arra kérnek, hogy ismeretlen forrásnak azonnal add meg az adataidat.  Kijelölnek egy határidőt, ameddig átveheted a nyereményedet.  Arra kérnek, hogy senkinek ne említsd az ajánlatot.

15 Mit az elektronikus levélcsalás?

16 Elektronikus levélcsalás  amellyel az emberektől igyekszenek megszerezni a személyes banki adataikat: jelszó, felhasználónév, aláírási jelszó stb., amellyel vissza akarnak élni. A csalók (scammers) arra használják az információt, hogy ellopják az emberek pénzét. A csalók (scammers) arra használják az információt, hogy ellopják az emberek pénzét.  Ezek a mail-ek gyakran törvényesnek látszó üzleti forrásokból (bankból, vagy más pénzintézetből) jönnek  Az elektronikus csaláshoz használt levélek sokszor igazinak látszanak:  Lemásolják és használják az igazi cég (bank) logoját és bettípusát  Olyan honlap linkeket tartalmaznak, amelyek megtévesztésig hasonlítanak az igazi cég (bank) honlapjára.

17 Elektronikus levélcsalás : egy gyakori trükk!  Vigyázat a csalók által használt honlap URL címe az igazi bankéhoz, cégéhez, pénzügyi intézményéhez rendszerint nagyon hasonló!  Ha az igazi cím a hamis cím ilyesmi: www. xybanktarsasag.hu.log000.ktm vagy ilyesmi leht: xybanktarsasag.hu/login

18 Levélcsalás: mit tehetsz ellene? Azonnal jelentsd be ben vagy telefonon a bankod ügyfélszolgálatánál vagy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél! Pénzügyi Szervezetek Állami FelügyeleténélPénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél

19 Honnan ismerheted fel a hamis weboldalakat?  A hamis honlap címek nem módon kezdődnek.  Az a biztonságos (secure) szó rövidítése.  Az ‘s’ a biztonságos (secure) szó rövidítése.  A biztonságos oldalakat az információs sávban egy lakat jelöli  A hamis -ben megjelölt cím olyan „domain”-re irányít, amely nem azonos az általad meglátogatni kívánt cégével.  Ha bármilyen kétséged van, ne nyisd meg ezeket a linkeket!  Jegyezd meg, hogy a profi vállalkozások (bankok) sohasem kérnek a személyes adatokat, jelszavakat vagy bármilyen más bizalmas információkat -ben!

20 Hol találhatsz további információkat?  Személyes adatok védelme alapfokon: urself/default.mspx urself/default.mspx urself/default.mspx  Személyes adatok védelme haladó szinten:  urself/scam/default.mspx urself/scam/default.mspx urself/scam/default.mspx

21 Soha ne feledd! Ha valami túl jónak látszik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem is igaz!