Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések."— Előadás másolata:

1 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések

2 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul2 Válasszátok ki a helyes állításokat!

3 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul3 1. A bankszámlák segítségével egyszerűen és könnyen gazdálkodhatunk a pénzünkkel és a megtakarításainkkal. True False

4 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul4 Helyes! A bankszámlák segítségével egyszerűen és könnyen gazdálkodhatunk a pénzünkkel és a megtakarításainkkal, mert a bank teljesíti a fizetési megbízásainkat és a lekötött összegekre kamatot is fizet.

5 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul5 Sajnos helytelen a válasz! A bankszámlák segítségével egyszerűen és könnyen gazdálkodhatunk a pénzünkkel és a megtakarításainkkal, mert a bank teljesíti a fizetési megbízásainkat és a lekötött összegekre kamatot is fizet.

6 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul6 2. Minden bank más és más kamatot fizethet a számlán lévő lekötésekre. True False

7 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul7 Helyes! Minden bank más és más kamatot fizethet a számlán lévő lekötésekre, ezért érdemes lehet egy kis kutatással felmérni, hogy hol jársz a legjobban.

8 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul8 Sajnos helytelen a válasz! Sajnos helytelen a válasz! Minden bank más és más kamatot fizethet a számlán lévő lekötésekre, ezért érdemes lehet egy kis kutatással felmérni, hogy hol jársz a legjobban.

9 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul9 3. Ezek közül melyik számlán nem élvezhetünk kamatot?  Folyószámla  Takarékszámla  Devizaszámla  Hitelszámla  Ifjúsági vagy diákszámla

10 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul10 Helyes! A hitelszámlán lévő összeg után mi fizetünk kamatot…

11 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul11 Sajnos helytelen a válasz! Sajnos helytelen a válasz! A hitelszámlán lévő összeg után mi fizetünk, a többi számlán pedig mi élvezhetünk kamatot….

12 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul12 4. A junior számla:  7 éves kortól szülői beleegyezéssel megnyitható számla  Olyan számla, amelyen a bankok nem fizetnek kamatot  7 éves kortól szülői engedély nélkül szabadon megnyitható számla

13 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul13 Igaz! A junior számlák 7 éves kortól szülői beleegyezéssel megnyitható számlák, amelyek sok kedvezményt nyújtanak a gyermekeknek.

14 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul14 Sajnos helytelen a válasz! Sajnos helytelen a válasz! A junior számlák 7 éves kortól szülői beleegyezéssel megnyitható számlák, amelyek sok kedvezményt nyújtanak a gyermekeknek.

15 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul15 5. Az online számlákat másképpen gyakran hívják:  E számlának  Web számlának  E-mail számlának

16 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul16 Igaz! Az online számlákat másképpen gyakran hívják e-számlának, mert a tulajdonos elektronikusan is folyamatosan és könnyen hozzáférhet.

17 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul17 Sajnos helytelen a válasz! Az online számlákat másképpen gyakran hívják e-számlának, mert a tulajdonos elektronikusan is folyamatosan és könnyen hozzáférhet.

18 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul18 6. Ha euro számlát nyitunk, a kamatot:  Euroban kapjuk  Forintban kapjuk  Tetszés szerinti valutában kapjuk

19 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul19 Igaz! Ha euro számlát nyitunk, a kamatot is euroban kapjuk. Ha euro számlát nyitunk, a kamatot is euroban kapjuk.

20 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul20 Sajnos helytelen a válasz! Ha euro számlát nyitunk, a kamatot is euroban kapjuk. Ha euro számlát nyitunk, a kamatot is euroban kapjuk.

21 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul21 7. A devizaszámla azoknak előnyös, akik: Külföldi pénzt akarnak forintra váltani Külföldről kapott jövedelmeket külföldön akarnak elkölteni El akarják kerülni a kockázatokat

22 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul22 Igaz! A devizaszámla azoknak előnyös, akik külföldről kapott jövedelmeket külföldön akarnak elkölteni.

23 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul23 Sajnos helytelen a válasz! A devizaszámla azoknak előnyös, akik külföldről kapott jövedelmeket külföldön akarnak elkölteni. A devizaszámla azoknak előnyös, akik külföldről kapott jövedelmeket külföldön akarnak elkölteni.

24 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul24 8. Ha folyószámlánk van a bankban:  A lekötött összegeket a lekötés felmondása nélkül bármikor igénybe vehetjük.  A lekötött összeget a lekötés felmondása után vehetjük igénybe és nincs kamatveszteségünk.  A lekötött összeget a lekötés felmondása után vehetjük igénybe, de kamatveszteségünk keletkezik.

25 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul25 Igaz! Ha folyószámlánk van a bankban, akkor a lekötött összeget a lekötés felmondása után vehetjük igénybe, de kamatveszteségünk keletkezik.

26 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul26 Sajnos helytelen a válasz! Ha folyószámlánk van a bankban, akkor a lekötött összeget a lekötés felmondása után vehetjük igénybe, de kamatveszteségünk keletkezik.

27 Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul27 Itt véget ér a teszt! Kitűnő az eredményed, ha minden kérdésre helyesen válaszoltál! Ha itt-ott hibáztál, érdemes újra áttekintened a számlák jellemzőit!


Letölteni ppt "Dolceta - Pénzügyi ismeretek modul 1 A számlák összehasonlítása Ellenőrző kérdések."

Hasonló előadás


Google Hirdetések