Információk Gyakorlatvezető: Hajnik Tünde, PhD

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tűzvédelmi alapismeretek
Advertisements

Tűzvédelmi oktatás március.
EBSCOhost iPhone/iTouch Application Közvetlen hozzáférés az EBSCOhost ® tartalmakhoz, iPhone, iPod Touch és iPad készülékekről Üdvözöljük az EBSCO oktatóprogramjában!
Balesetvédelem és laborrend
Tűzoltó gyakorló konténer a KOK-on
Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
A kísérletezés Tk.:5. és 8. oldala.
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
A menekítés tervezés kérdései
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
Tűzvédelem a kereskedelemben
Tűz- és munkavédelmi megbízottak évi továbbképzése
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Munkahelyi egészség és biztonság
A tűzvédelmi bírság
Bejelentkezés az ben kapott felhasználói névvel és jelszóval.
Sándor Roland tű. alezredes BM OKF Tűzvédelmi Főosztály
Mellár János 1. óra Február 10. v
Mikrovezérlők, perifériák laboratóriumi gyakorlat
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Virtuális méréstechnika levelező Mingesz Róbert 1. óra október 7.
GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI FŐIGAZGATÓSÁG
2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna
Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5.
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5., 7.
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat Kovács Tamás & Mingesz Róbert 1. óra február 6., 9.
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás 1. óra szeptember 2., 3. v
Virtuális méréstechnika Mingesz Róbert 1. óra szeptember 5. v
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat
TŰZ ÉS MUNKAVÉDELMI MEGBÍZOTTAK ÉVI TOVÁBBKÉPZÉSE A Debreceni Egyetem GF Munkabiztonsági Önálló Osztály (MBO) Szervezésében.
 A konyhának,mivel ott étel készül, ragyogóan tisztának kell lennie.  A konyha berendezésekor figyelembe vesszük a rendelkezésre álló helyet, valamint.
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
A munkahelyek szociális létesítményei
Kiürítés a valóságban és a papíron
MSZE 595 – 6 Kiürítés MIÉRT? „…ezt most nem értem, alig jelent meg az OTSZ, most meg szabványt akarnak alkotni, tanulhatjuk meg újra, miért kell ez,
Akadálymentesítés.
TŰZVÉDELMI ISMERETEK.
17. tétel.
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
Munkahelyi egészség és biztonság
MUNKA- ÉS TŰZVÉDELEMI JELEK ÉS JELZÉSEK
OTSZ 5.0 használati előírások
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
Az új OTSZ-ről Kiürítés
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
Segédlet a kollégiumi biztonság megőrzéséhez
Tűz- és balesetvédelem
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat levelező Kincses Zoltán, Mellár János 1. óra Október 26. v
Az égés.
Tűzvédelem: megelőzés, jelzés, menekülés
Használati szabályok főbb változásai az OTSZ.-ban
TŰZVÉDELMI ISMERETEK.
A tűzvédelmi megbízottak tűzvédelmi feladatai, kötelezettségei.
Megbízhatóság és biztonság tervezése
OLTÁSI MÓDOK: Éghető anyag eltávolításán alapuló
Menekülési útvonal: » Az útvonal rajza ki van függesztve az iskola tantermeiben és egyéb helyiségeiben. Kérjük, hogy megérkezéskor a menekülési útvonal.
Készítette: Kincses László
Tűz- és balesetvédelem
 Általános tűz és munkavédelmi elvárások  Tűz esetén elvárt helyes magatartás  Tűzvédelmi eszközök, felszerelések  Munkavállalók és tanulók munkavédelme.
Első tanfolyam -Élelmiszeripari, konyhai és éttermi alapismeretek diákok számára ÉLELMISZEREK BIZTONSÁGA.
1 TŰZVÉDELMI ISMERETEK. Tűzvédelem: Tűzesetek megelőzése, tűzoltási feladatok ellátása, tűzvizsgálat, valamint ezek feltételeinek biztosítása. 2.
Tűz- és Munkavédelmi oktatás Immunológiai Intézet 2014.
Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája április 13. Valóságos füstnek.
TŰZVÉDELMI ISMERETEK. 2 Tűzvédelem – alapfogalmak.
Tűzvédelmi Szabályzat
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Szabályok és teendők veszély esetén
Tűz- és balesetvédelem
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Tüzvédelem.
Előadás másolata:

Információk Gyakorlatvezető: Hajnik Tünde, PhD e-mail: tucsok@tucsok.hu szoba: Élettani és Neurobiológiai Tanszék, 6/317a mellék: 8377 Jegyzet, tematika, programok letöltése stb.: http://physiology.elte.hu/elettangyak.html Követelmények: hiányzás jegyzőkönyv ZH Gyakorlati beosztás Balesetvédelem, tűzvédelem

Baleset és tűzvédelem 1 Tilos a készülékekhez, dugaszokhoz, aljzatokhoz nedves kézzel hozzányúlni. Tilos bármely elektromos készülék belsejébe nyúlni. A meghibásodást jelentsük a gyakorlatvezetőnek, a készüléket a hálózati automata biztosíték kioldásával áramtalanítsuk. A készülék kezelésekor a bemutatott vagy előírt módon szabad eljárni; gombok, kapcsolók, beállító csavarok állítgatása tilos. Ügyeljünk arra, hogy dugaszoló aljzatokba folyadék ne kerülhessen, a munkaasztalra került nedvességet azonnal töröljük le. Tilos a gyakorlóteremben enni, inni vagy dohányozni. Ezekre, alapos kézmosás után, a gyakorló előterében ill. kijelölt dohányzóhelyeken van lehetőség.

Baleset és tűzvédelem 2 A gyakorlatokon élő állatokkal dolgozunk. Nem altatott állatot csak a gyakorlati asszisztens vagy a gyakorlatvezető jelenlétében szabad megfogni. Az élő állatokkal való munka fertőzésveszélyt is jelent; ezért a gyakorlatokon kötelező a köpeny viselése, a munka ideiglenes vagy végleges abbahagyása után kötelező a kézmosás. A gyakorlóban szappan, meleg víz és szükség esetén fertőtlenítőszer található. Kézmosásra csak a kijelölt mosdót használjuk! A gyakorlat előtt vagy alatt keletkező sérülések ellátását mindig kérjük a gyakorlati asszisztenstől vagy a gyakorlatvezetőtől. Megfelelő fertőtlenítő- és sebfedő szerek állandóan rendelkezésre állnak. Kezeletlen, nyílt sebbel dolgozni fertőzésveszélyes és ezért tilos.

Baleset és tűzvédelem 3 Aki tüzet észlel köteles jelenteni a tűzoltóságra (106, 112) vagy a diszpécserközpontba (83-13). A tűz esetén a helyiséget el kell hagyni és a még bent tartózkodókat a helyiség azonnali elhagyására felszólítani. A gyakorlatok ideje alatt valamennyi ajtónak nyitva kell lennie, azokat kulcsra zárni, eltorlaszolni tilos. Az ablakokat kinyitni nem szabad, a levegőutánpótlást a beépített légbefúvó rendszeren keresztül kell kivitelezni. Tűz esetén menekülési útvonal a tanszék melletti füstmentes folyosó használatával. A felvonók ilyenkor nem működnek.

Baleset és tűzvédelem 4 Amennyiben lehetséges, a tűz oltását azonnal meg kell kezdeni az adott tűz oltására alkalmas tűzvédelmi felszereléssel. Elektromos tűz esetén először áramtalanítani kell, gáz tűznél pedig a gáz főelzáró csapját elzárni. Elektromos tüzet, valamint éghető folyadékot vízzel oltani tilos. Ezeknél a gyakorló ablakaiban elhelyezett tűzoltó készüléket kell alkalmazni. A gyakorlatok befejezésekor az elektromos készülékeket ki kell kapcsolni, a hulladékokat összeszedni és a megfelelő gyűjtőedénybe beletenni. A mérőhelyeket úgy kell elhagyni, ahogy azokat a gyakorlat elején megkapták.