ShelfMan Kézikönyv.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
BIG FISH PAYMENTGATEWAY PAYPAL SEGÉDLET. Confidential and Proprietary 1. ÜZLETI FELHASZNÁLÓI FIÓK (BUSINESS ACCOUNT) NYITÁSA 2.
Microsoft Excel 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
FRAME-k (keretek). FRAME-k A frame-ek (keretek) segítségével a képernyőt felosztva egyszerre jeleníthetünk meg több webes dokumentumot a képernyőn. Fejlec.html.
A példaként választott tanulmány bibliográfiai tétel ISBD formában: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért „könyvrészlet-leírás” űrlap „marc formában”:
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Elektronikus levelezés
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Humánerőforrás kezelő.
Táblázat kezelő programok
Windows alapok Fájlkezelés.
Prefix egyszerűen Miről is beszélek?. Részlet egy szoba beszélgetéséből.
University of Kent arculati kézikönyv
1. Akciógombok elhelyezése
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
Access alapok Táblák, kapcsolatok, űrlapok.
,,Én így tanítanám az informatikát”
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki „nagy” örömére… 0. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
A cikk (ismertetés) szerzője és címe Az ismertetett mű szerzője, címe és megjelenési adatai Ismertetések a HUMANUS-ban: Az ismertetett mű – ismertetés.
A példaként választott cikk bibliográfiai tétel ISBD formában: Az elkészült bibliográfiai tétel „marc formában”: A bibliográfiai tétel megalkotásához kért.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Projektelőterv, projektköltségvetés készítése Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Web-grafika II (SVG) 5. gyakorlat Kereszty Gábor.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
1. Feladat Hozzunk létre egy olyan programot amely számokat ír ki és a felhasználónak időre be kell gépelni ezeket.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Kulcsok meghatározása a táblákban
Turócziné Kiscsatári Nóra
Vízminősítés és terhelés számítás feladat
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:
Táblázatok.
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Makró készítés Excelben
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
SZÁMÍTÓGÉPES PROGRAMOK HASZNÁLATA Microsoft Photo Story.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Total commander.
Hasznos billentyű kombinációk
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Táblázatkezelés Az Excel.
Előadás másolata:

ShelfMan Kézikönyv

Előkészületek A ShelfMan program 1 db excel file, de sok kép file kapcsolódik hozzá, és a használat során sok .xls file-ba fogja kiexportálni az elkészült planogramokat. Előkészület gyanánt hozza létre az alábbi könyvtárstruktúrát: C:\…\ShelfMan Majd ezután három alkönyvtárat kell létrehozni. Egy a programnak, egy másik az elkészült planogramoknak és harmadik a termékfotóknak. Egy lehetséges megoldás: Mentse le a ShelfMan.xls-t a program alkönyvtárba, majd nyissa meg a file-t.

Installálás A ShelfMan munkafüzetben 4 lap található Planogram – ide kerül a planogram vizuális képe Datasheet – a planogram alapadatai és beállításai Share – polcrészesedés számítás Install – Installálás és licence szerződés Az Install lapon az Install gombra kattintva pár egyszerű adat megadása után már használatra kész a rendszer. Az installáláshoz készítse elő az egyedi installációs kódot.

Installálás Kitöltendő a cégnév és a felhasználó neve mező. Be kell gépelni az installációs kódot. Meg kell adni a termékfotók elérési útját El kell fogadni a felhasználási feltételeket.

1. Termékek Adja meg a termék nevét! (Név) Adja meg a termék méreteit mm-ben! (szélesség/magasság/mélység) Adja meg a termékkép file nevét! (Kép neve) Adja meg a termékkép file alkönyvtárat! (Kép könyvtár) Adja meg a termék azonosítót! (#) A Márka és Típus mezők használata opcionális

2. Polcok Nyolc polcot kezel a planogram. Ha nem használja mindet, az utolsó sorokba ne írjon adatot. Állítsa be a polcok szélességét! (ó) Állítsa be a polcok távolságát! (ô) Állítsa be a polcok vastagságát! (y) (mindhárom adatot mm-ben kell megadni)

3. Termékek a polcon Az termékeknél megadott azonosítók használatával helyezzen termékeket a polcra. Ne hagyjon ki üres helyeket a polcokon! Ne hagyjon üres polcokat, csak a legalsókat!

4. Planogram azonosítók Minden polctükörhöz 3 szabadon definiálható leíró mező tartozik. ID = Azonosító – pl: Hűtő 600liter 081030 Rn = Rövid név – pl: Hűtő 600liter 6 polcon 12 facing DÜDDÜÜ sorrendben 081030 Hn = Hosszú név – pl:Hűtő 600liter 1. Heineken-Gösser doboz 2. Heineken-Gösser üveg 3. Soproni doboz 4. Soproni doboz 5. Soproni üveg 6. Egyéb üveg

5. Planogram építés A középkonzol bal oldali gombjaival kezelheti a polctükröket. Töröl – polctükör vizuális megjelenésének törlése (Planogran lapon). Épít – polctükör építése (Planogran lapon) . Export – Plangram és Share munkalapok másolása új excel file-ba. Achivál – Polctükör adatainak mentése adatbázisba.

6. Planogram betöltés A két legördülő mező segítségével kiválaszthat polctükröket az archívumból az ID és az Rn mezők segítségével. A Betöltés gombbal betöltheti a kiválasztott polctükröt az archívumból. A Keres gombbal új ablakban kereshet az archívum elmentett polctükrei leírásában (ID, Rn, Hn mezők alapján).

7. Planogram bővítés A jelzett gombokkal bővítheti és szűkítheti a polctükröt. A legördülő mezővel aktiválhatja a kiválasztott oszlopot (vastagon szedett). A jobbra nyíl duplázza a kiválasztott oszlopot, a balra nyíl törli a kiválasztott oszlopot. A polcszélességet a program automatikusan korrigálja.

Információ www.ShelfMan.hu info@ShelfMan.hu 30/4660799