Timesharing.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tisztességtelen Devizahitelek?
Advertisements

Céltartalékok.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Ingatlanértékelési tevékenység. Az ingatlanértékes főbb okai Eladás miatti értékelés –Magántermészetű tárgyalások –Tender alapján –Árverés alapján Értékelő.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
Erőrrásbevonás számvitele
Tárgyi eszközök Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP / azonosítószámú.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Timeshare © dr. Horváth Zsófia – Dr. habil. Miskolczi Bodnár Péter.
A bizalmi vagyonkezelési szerződés az új Ptk.-ban
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Távollevők között létrejött szerződések
A DÍJKÉPZÉS SZERKEZETE TEKINTETTEL AZ EU ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁSOKRA, A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE Szabó IstvánnéMAVÍZ Közgazdasági.
Elektronikus kérelem benyújtás
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Biztosításgazdaságtan 7. téma
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Szállodavezetés és gazdálkodás I. „Szállodák tevékenységei”
Prof. Dr. Nagy János Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Elnöke Budapest, február 24. A felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodása.
© dr. Horváth Zsófia – Ujváriné dr. Antal Edit. Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés Szabályozás 85/577/EGK tanácsi irányelv 370/2004. (XII.26.) Kormány.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
GENERÁCIÓS VAGYONTERVEZÉS
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Szarvasné Vadászi Csilla
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
Utazási iroda alapítása
Polgári jog Szerződések joga évi IV. törvény:
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
ÉRTÉKPAPÍR PIACI MŰVELETEK
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
TÁMOP H ulladékgazdálkodás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
Kié a projekt? Calderoni kerekasztal-beszélgetés március 12. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon: (06-1) 235.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
Dr. Veres István BME-MVT Az értékesítés funkciói, szereplői, az értékesítési rendszer tervezése.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Egyházak számvitele Horányi Márton. 296/2013. Korm. rendelet évi CCVI. tv Törvényi háttér:
A KÖZJEGYZŐI FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁS.  A közjegyző jogszolgáltató hatósági tevékenysége  Az eljárás kereteit biztosítja  Érdemi igazságszolgáltatást.
Projektfinanszírozás
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény GAZDÁLKODÓI TÁJÉKOZTATÓ Berta-Mudri Krisztina Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság Háza 8000.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Közfoglalkoztatás Nemzeti Közfoglalkoztatás Program.
Tűzvédelmi Szabályzat
Társasház.
A SZÁMVITELRŐL SZÓLÓ ÉVI C. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI
Polgári perjog előadás
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
Nemzetközi magánjog II.
SZÁMVITEL.
Ingatlan fogalma december 27..
Előadás másolata:

Timesharing

Jelentése Üdülőjog Üzemeltetési konstrukció Időmegosztásos rendszer

Általános ismertető finanszírozási forma: mely elsősorban üdülők és apartman házak építésének és átépítésének tőkeigényét biztosítják úgy, hogy a lakóegységek tulajdonjogát vagy üdülési jogát harmadik személyeknek egyenként eladják

az egységek tulajdonosai jogosultak az ár szerződésben meghatározott időszakában használni, de az ezen felüli időszakban a lakóegységeket az üzemeltető rendelkezésére köteles bocsátani a szálloda külső finanszírozását a jövőbeni üdülési célú igénybevétel előre történő kifizetésével biztosítják

Üdülési jogok időbeni megosztása nyaraló helyett csak egy időrészt is elég vásárolnunk elsőként francia-svájci cégek kezdték el ezt az értékesítési módot a költség és a kihasználtság megoszlott a timeshare tagok között

Jellemző területek Üdülő falu Üdülő szálloda Apartman szálloda (praktikus bútorok, színes tv, videó, telefon a szobákban; edények, tűzhely, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző stb. a konyhában; zuhanyzó, kád, törölközők, fürdőköpenyek, sok esetben pezsgőfürdő, szauna a fürdőszobában)

Az üdülőjog használata a fenntartási díj szükségessége: célja az üdülő hosszú távú, színvonalas működtetése, állagának megóvása fedezi a rezsiköltségeket, a különböző szolgáltatóegységek részbeni, vagy teljes működtetését, a személyzet fizetését minden üdülőben bizonyos alapszolgáltatások teljesen ingyenesek

A timesharing szerződés

Mit jelent a timesharing szerződés? az ingatlan használati jogára irányuló szerződés egymással összefüggő több szerződés értékesítőtől ellenérték fejében közvetlenül vagy közvetve hároméves időtartamra jogot szerez meghatározott időtartamú üdülési vagy lakáscélú használatára 20/1999. (II. 5.) Korm. rendelet tartalmazza

A timesharing szerződés keretében a fogyasztó: meghatározott célú üdülési jogot szerez: három évre vagy annál hosszabb de mindig meghatározott időtartamra, egy vagy több adott épület, helyiségei, kiegészítő jellegű tartozékai felett, az év egy előre meghatározott időszakában évenként visszatérő jelleggel, az ingatlan tulajdonosától közvetlenül, vagy közvetve az értékesítőtől, vagy viszont eladási ügynökségtől

A szerződés alanyai Fogyasztó: Értékesítő: gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül eső célból köti meg a szerződést Értékesítő: gazdálkodó szervezet külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe timesharing szerződést szakmai vagy gazdasági tevékenysége körében köthet Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által vezetett nyilvántartásba bejegyzett személy

A szerződésnek tartalmaznia kell a fogyasztó nevét, lakóhelyét a használati jog mértékének időtartamban kifejezett vagy más módon történő meghatározását a használat kezdetének időpontját a használati jog fennállásának időtartamát a felek aláírását, a szerződés keltét

Az értékesítővel kapcsolatban az értékesítő vagy az ingatlan tulajdonosának cégnevét, székhelyét az értékesítő nyilvántartási számát a jogviszonynak a megjelölését, amely alapján az értékesítő a szerződés megkötésére jogosult