13 + 1 TOTÓ Pénzügyi és Könyvszakértő Kft Székhely: 1025 Budapest, Palánta u. 3/c. Telefon+Fax: 209-9373, 466-8409 Web:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 Nem fizethető ki az osztalék előleg devizában,
Advertisements

Céltartalékok.
Év zárás 2011 Horváth Józsefné Összeállította:
Év végi zárási feladatok
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
„Igazságügyi könyvszakértés és a könyvvizsgálat kapcsolata”
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
Készítette: Matukovics Gábor,1 Honlap:
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Értékteremtő folyamatok számvitele
SAJÁT TŐKE.
SAJÁT TŐKE (rövid, tartalmi áttekintés)
Számviteli törvény évi változásai
Számviteli törvény módosítása. Jogszabályhelyek évi LVI. törvény a Ket. (2004. évi CXL. tv.) módosításáról szóló évi CXI. törvény hatálybalépésével.
Zárjuk a 2011-es évet Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Vállalkozások elemzése
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
ÜZLETI TERVEZÉS levelező hallgatóknak ÖSSZEFOGLALÁS.
Átalakulások számvitele
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
László Gyula1 Szakmai gyakorlat Szakdolgozat Záróvizsga Tájékoztató a BA III.-IV. évfolyamnak.
Copyright Menedzser Praxis Kft Minden jog fenntartva.
A hitelintézeti beszámoló
Az Erasmus program szervezése Székely Ágnes Erasmus programvezető.
’ ’Durgá-Vishnu Dévá’’ Társadalom- és Környezettudatos Üzlet- és Vállalkozásfejlesztési Kft. Magyarország, 1011 Budapest, Bem rakpart.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a felnőttképzési akkreditációról Torma Gabriella FAT titkárságvezető.
ÁTALAKULÁS SZÁMVITELE
Kiegészítő melléklet Üzleti jelentés
MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar
„Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.”
Időbeli elhatárolások
Ha külföldi pénzértékre szóló beruházáshoz, vagyoni értékű joghoz kapcsolódó hitel-, vagy devizakötvény-kibocsátásból származó tartozásunk van. Továbbá.
Mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló január elsejétől Sajátos egyszerűsített éves beszámoló megszűnik! Könyvvizsgálatra nem kötelezett,
Mérlegképes kötelező továbbképzés SZÁMVITEL 2015 Beszámoló-készítés aktuális kérdései (90 perc) Szervező: Novitax Kft.
Számviteli törvényváltozások évi várható változások (1/4) USA $-ban könyvvezetés, USA $-ban könyvvezetés, ( vállalkozó döntését Számviteli Politikájában.
CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS Ferenczi.
2015. évi CI. törvény a számvitelről szóló 2000 évi C. törvény módosításáról I. Előadó: Enderné Lakner Hajnalka.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
Adózói fórum – A végelszámolás számvitele „röviden” Kovács Lajos
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
1 Számvitel- pénzkezelés, vagyon elszámolás 2 Bevezetés Számviteli törvény változásai Indoka.
A SZÁMVITEL ALAPJAI Kodolányi János Főiskola Budapest, tavaszi félév Jelszó: tananyag.
A magyarországi vállalatok rendezvényszervezési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink.
Ellenőrzések számvitele. Ellenőrzés célja az általa képviselt érdekek alapján: - k ülső ellenőrzés (adóhatósági, hitelezők..) - belső ellenőrzés - önellenőrzés.
11. SAJÁT TŐKE. A saját tőke olyan tőkerész, amelyet a TULAJDONOS (AZ ALAPÍTÓ) BOCSÁTOTT a vállalkozó rendelkezésére, AZ ADÓZOTT EREDMÉNYBŐL HAGYOTT a.
SZÁMVITEL.
A SZÁMVITELRŐL SZÓLÓ ÉVI C. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSAI
SZÁMVITEL.
dr. Sallai Csilla Kamrai tag könyvvizsgáló
2013. évi zárás kiemelt kérdései, dokumentumai
C_15.00 tábla Magyar Nemzeti Bank Pintér Csilla április 27.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Hiba, hibajavítás, tévedések kezelése
SZÁMVITEL.
Badak Béla okl. könyvvizsgáló
Mikrogazdálkodói beszámoló magyar számviteli standard
Előadás témája: Gazdasági események típusai Kiegészítő melléklet
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
KÖNYVVIZSGÁLÓI KÖZFELÜGYELET
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Előadás másolata:

TOTÓ Pénzügyi és Könyvszakértő Kft Székhely: 1025 Budapest, Palánta u. 3/c. Telefon+Fax: , Web: postmaster  correct.axelero.netpostmaster  correct.axelero.net

Állapítsa meg az alábbi állítások közül mely(ek) igaz(ak) 1. Visszavásárolt saját részvény miatt a lekötött tartalék feloldását: 1 névértéken 2 Visszavásárlási értéken X könyvszerinti értéken

1 csak akkor számolható el, ha mérlegkészítésig pénzügyileg rendezték 2 csak akkor számolható el, ha fordulónapig pénzügyileg rendezték X amennyiben szerződésen alapul, az összemérés elve alapján nem feltétel a mérlegkészítésig való pénzügyi rendezés 2. Szerződésen alapuló – konkrét termékhez, szolgáltatáshoz nem kapcsolódó – utólagosan kapott engedmény:

3. Lekötött tartalék felhasználható-e eredménytartalék növelésére? 1 mindig 2 Csak az eredménytartalékból képzett összegek feloldására X veszteség miatti ellentételezésre

4. Az alábbi eset(ek)ben készítheti euróban a vállalkozó 2010-től beszámolóját: 1 Létesítő okiratát az üzleti év megkezdése előtt módosítja és döntését bármikor megváltoztathatja 2 Számvitel politikáját és létesítő okiratát az üzleti évben módosítja és döntését a döntést követő ötödik üzleti évre vonatkozóan változtathatja meg X számvitel politikáját és létesítő okiratát az üzleti év megkezdése előtt módosítja és döntését a döntést követő ötödik üzleti évre vonatkozóan változtathatja meg

5. Adja meg az alábbi esetek közül a beszámoló ismételt közzétételével kapcsolatos helyes eljárásokat évi jelentős hibahatások a évi közzétett beszámolóra lényegesen befolyásoló hibának minősülnek. A hiba a évi beszámoló összeállítása során került feltárásra, a évi beszámolóban a korábbi évek módosításai külön oszlopban kerülnek bemutatásra. NINCS ismételt közzététel. 2 A fenti hibát decemberében tárták fel, és évi beszámolót szintén 3 oszloposan készítik. NINCS ismételt közzététel X A fenti hibát novemberében tárták fel és ismételten közzéteszik a évi beszámolót.

6. Sajátos egyszerűsített beszámoló választását követő visszatérés esetén 1 Az üzleti év nyitó adatai azonosak a bázis év adataival 2 Az áttérés miatt korrigálni kell a bázis év adatait X NINCS bázis évi adat