A telefon ÁFA visszaigénylési lehetőségei. Nincs térítés / továbbszámlázás Nincs magáncélú használat Nincs közteher (Bizonyítani kell!) Az előzetesen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önköltség – térítési díj számítás
Advertisements

A évi szja különbözet elszámolása a 0708-as bevallásban Hessyn Informatikai és Oktatási Kft
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Az ún. tételes Áfa-bevallás bevezetése január 1-jétől [2012. évi LXIX. tv. módosította a évi CLVI. törvényt, amely következtében az Art. 31/B.
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Az Áfa törvény évi alkalmazásának lényegesebb szabályai
Kötelezettségek 10. feladat kidolgozása
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Személyi jövedelemadó Szeptember január 1.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Közösségi vámjogi szabályozás
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Energiatervezés Alapfogalmak.
A projektek pénzügyi menedzselése
Általános forgalmi adó
Ügynök.
1 Általános forgalmi adó január 01-től módosul a belföldön nem letelepedett adóalanyok adó-visszatéríttetésére vonatkozó eljárásának rendje (a.
Közigazgatási Reform Programok IH
Személyi jövedelemadó bevallás 2009.
Példa a főkönyvi rendszerre
A VENDÉGLÁTÓ ÜZEMEGYSÉG SZERVEZÉSE ÉS GAZDÁLKODÁSA II.
Áfa Várható változások 2012  Közhatalmi tevékenység fogalma  ig: feltétel az, hogy a tevékenység során az államigazgatási jogkörben.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
HOGYAN KÉSZÜLJÜNK FEL ÉS MIRE FIGYELJÜNK AZ ADÓHATÓSÁGI VIZSGÁLAT ALATT Mazars – Piac és profit Titre de la présentation 1.
A becslési eljárás módszerei az ellenőrzési gyakorlatban
Szarvasné Vadászi Csilla
Fejlesztési Igazgatóság Kohéziós Alap Közreműködő Szervezet számvitel Hosszú Gabriella és Pásztor Edit - Pénzügyi önálló osztály ,
A távmunka és szegmensei
A projektek megvalósításának pénzügyi kérdéseiről.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Vagyon-, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelem Mezőgazdasági tevékenység adózása az Szja-ban.
Bevezető a könyvvizsgáló-jelöltek részére december 04.
Szakképzési hozzájárulás 2012 Elszámolási bevallás benyújtása – előleg és elszámolás kapcsolata Szakképzési hozzájárulás 2013 [a szakképzési hozzájárulásról.
Számlaösszesítők használata
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Az Általános forgalmi adó és a likviditás
Általános forgalmi adó és személyi jövedelemadó
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Hogyan kerüljük el a tumultust az intézményi pénztárban, ebédfizetési napokon? ebédfizetési napokon? el ő adó: Magyar Gerg ő tanácsadó GNSoft Kft.
Őstermelők adózása - SZJA - Kompenzációs felár - TB
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
ADÓ Adótörvény változások 2006/2007 Demetrovics Gergely, szenior menedzser február 2.
Gabona és vas értékesítés rögzítése UJEGYKE programban.
Általános forgalmi adó 2009.
A közteherviselés aktuális kérdései
Időbeli elhatárolások
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Felkészült intézményvezetők – „Határidőnapló” Szentiné Bosnyák Zsuzsanna szakértő, egyéni oktató TÁMOP
20. óra Összefoglalás I..
ÁFA fizetés esetei, példák /2015.II. 2008/2009 II. Hol tartunk? ÁFA, mint közvetett adó Történeti visszatekintés Hatásmechanizmusok 1988-as.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Horváth Dávid Nemzeti Adó- és Vámhivatal. * Időszakos elszámolású ügyletek teljesítésének időpontja * Levonási jog érvényesítésének módja * Sertéshús.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
Lényeges változás, hogy a kedvezményes juttatások ismét kapnak egy összevont korlátot évi Ft értékben A kedvezmény összege csökken évhez.
MUNKAJOGI ALAPISMERETEK – 8. Dr. Csőke Rita Munkajogi alapismeretek, 2015/2016/2. BME GTK Üzleti Jog Tanszék1.
Társasági adó Civil szervezetek adózása Tao tv. 9.§, 20.§, 29/A.§ (14), 6.sz. mell. A) része Civil tv. (2011. évi CLXXV.) 2.§ 1., 11. pontja,
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
1 Készletek. 2 Előadás anyaga Fogalmak, Csoportosítás, megjelenés a mérlegben, Értékelés Bekerülési érték, Mérlegérték (értékvesztés, visszaírás) Könyvviteli.
Személyi jövedelemadó 2009 Guzmics Zsuzsanna
Az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény változásai től ; től től ; től.
5. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 5.1. IMMATERIÁLIS JAVAK, TÁRGYI ESZKÖZÖK.
Összehasonlító példák
KATA változásai hatályos január 1.
ÁFA – évi változások (Horányi Márton).
ÁT LÁTHATÓSÁG? ÁT LÁTHATÓSÁG? Bátorfy Attila.
XLI. Felvidéki Magyar Matematika Verseny 2017
Előadás másolata:

A telefon ÁFA visszaigénylési lehetőségei

Nincs térítés / továbbszámlázás Nincs magáncélú használat Nincs közteher (Bizonyítani kell!) Az előzetesen felszámított ÁFA 70%-a visszaigényelhető, 30%-a nem. Vélelmezett, 20%-os magáncélú használat Nem kell bizonyítani Vannak közterhek Az előzetesen felszámított ÁFA 70%-a visszaigényelhető, 30%-a nem DE: ha bizonyítják ellenőrzés során a magánhasználatot, akkor már adóhiány léphet fel! Tételes kigyűjtéssel a magáncélú használat megállapítása, de tovább nem téríttetése Bizonyítani kell Vannak közterhek Visszaigényelhető ÁFA kiszámítása: Nincs közteher, nincs magánhasználat Van magánhasználat, van közteher, de nem térítik

Van térítés Tételes kigyűjtés és továbbszámlázás A teljes magánhasználatot továbbszámlázzák A magánhasználatnak csak egy részét számlázzák tovább; van közteher! A továbbszámlázás a számla 30%-át elérinem éri el Az előzetes ÁFA teljes összege visszaigényelhető. Az előzetes ÁFA 70%-a visszaigényelhető, 30%-a nem. A meg nem térített magánhasználatra jutó ÁFA-t le kell vonni a számlában szereplő ÁFA-ból. A továbbszámlázás a számla 30%-át elérinem éri el A meg nem térített magáncélú beszélgetésre jutó ÁFA-val csökkentett előzetes ÁFA teljes egészében visszaigényelhető. A meg nem térített magáncélú beszélgetésre jutó ÁFA-val csökkentett előzetes ÁFA 70%-a vissazigényelhető, 30%-a nem.