Téma:Becse és környéke

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Advertisements

Alsónémedi bemutatása
Alsónémedi A falu bemutatása
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
KÖZGAZDASÁGI-KERESKEDELMI ISKOLA ÓBECSE
Készítette:Tóth Nikolett
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
Világörökségünk A budai vár.
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Szemléletformálás és közös munka a Centropa filmjeinek segítségével Komódi Andrea Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Mezőberény.
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
KÁRPÁTALJA-2 Munkács első fennmaradt írásos említése 1150: Muncas. A mai vár helyén az első, fából épült őrtornyot honfoglaló.
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
NYON 1.
TÁMOP /2 ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS projekt keretében
A romantika Magyarországon
Molnár András bemutatja. STORNO HÁZ A HÁZBAN HUNYADI MÁTYÁS, LISZT FERENC ÉS SZÉCHENYI ISTVÁN IS MEGSZÁLLT!
Bocskai István élete.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Fő tér.
Kocsis Gáborné Lamberti Judit környezetismeret 4. osztály
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
A Szerb,Horvát,Román és Szlovák Nemzetiségi kultúra kibontakozása Készítette: Rezi Noémi.
TÖRTÉNELEM TANTÁRGYBÓL
Készítette: Nagy Zsanett
Matematika a tudományban és a művészetekben
Szendrő nevezetességei
Márciusi Ünnepek.
Ókori görög régészeti leletek
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Klauzál Gábor és kora Apja: Klauszal János Anyja: Babarczy Ágnes.
Készítette: Carpe Diem
Felvidék.
A Sió környezete és élővilága
Készítette: Bujdosó Villő
Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
Határtalanul pályázat
Helytörténeti, néprajzi jellemzői
Gyula város I. világháborús emlékei
Magyar Nemzeti Galéria
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
I. Világháború Emlékpont A szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola udvarán található emlékmű, az I. Világháborúban elesett tanárok és diákok emlékére.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Honnan hová? – az oktatási stratégiánk megvalósításának négy éve Joó Horti Lívia Magyar Nemzeti Tanács
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Betyárok és szabadsághősök nyomában a Délvidéken április 25 – 29. HAT
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Budapest Programajánló
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
41. VAJDASÁG.
Előadás másolata:

Téma:Becse és környéke Tantárgy:Műszaki Oktatás és Informatika Téma:Becse és környéke Iskola:Petőfi Brigád Általános Iskola Tanár:Bačić Lidia Tanuó:Farkas Dzsezabell Tanév:2013-2014 Dátum:2013.10.04

Témák: Bevezető Gion Nándor emlékháza Aracsi vár Sós tó Hungária szobor Than ház Eiffel-zsilip

Bevezetés 2013.10.09.-én meglátogadtuk Becsét és környékét. A történelem tanárnő vezetett minket. A magyar fölsős tanulóknak lett megszervezve ez a kirándulás.

Gion Nándor emlékháza Gion Nándor vajdasági magyar író, újságíró, forgatókönyvíró, tanár és az újvidéki rádió magyar főszerkesztője. Iparos családból származott. Szabadkán ipari iskolába járt.

Aracsi vár Az aracsi pusztatemplom az egyik legkorábbi építészeti emlék a Vajdaságban, Szerbiában. A román–korai gótikus templom romja Törökbecse közelében fekszik.

Út a tóig Sós tó Növények A Sóskopó 2004-ben került fel a ramsari listára. Növények Sós tó A terület évtizedek óta kedvelt kiránduló- és megfigyelőhelye a hazai és a külföldi madarászoknak, hiszen kora tavasztól késő őszig nagyon sok fajta vízimadár vonul itt át.

Hungária szobor Régen és ma Törökbecsén 1904 óta áll a temetőben a Hungária-szobor, amely az 1848/49-es magyar szabadságharc tiszteletére készült. A női figura, amely fején a magyar koronát viseli, bal kezében pedig a magyar címeres pajzsot tartja, Horvay János alkotása. A szobor átvészelte a két világháborút és a rendszerváltásokat is, de sajnos eddig restaurálása elmaradt.

Than ház Óbecsén született Than Mór, a magyar festészet jelentős alakja. Ugyanitt jött világra batyja is Than Károly kémikus.

Eiffel-zsilip Törökbecsével szemben a túlparton, Óbecsénél, a Ferenc-csatorna végén található az Eiffel- vagy Türr István-zsilip. Ma ipari műemlék. A maga idejében az egyik legkorszerűbb építménynek számított az egész világon.

Köszönöm a fgyelmet!