Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb. 400000 magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb. 400000 magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny."— Előadás másolata:

1

2

3 Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb. 400000 magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny területén a búza, a kukorica, a cukorrépa és a napraforgó termesztése kiemelkedő, de jellemző a szilva- és szőlőtermesztés is. Fejlett az élelmiszer- és a textilipara. A Vajdaság tartományi székhelye Újvidék (Novi Sad). Jelentős városa Szabadka (Subotica). A legnagyobb iparváros a főváros, Belgrád. Koszovó gazdaságilag elmaradott, igen szegény vidék.

4 Hétfőn kb. 8:30-kor indultunk el Szerbiába és kb. 13:30-kor érkeztünk meg. Délután elmentünk a testvér iskolánkba, utána a templomba. Este páran elmentünk (kb. 10-en) sétálni, aztán beszélgetünk stb.

5 Kedden elmentünk egy temetőbe, ahol az 1848/49-es szabadságharc emlékművét néztük meg, a Hungary-t.

6

7

8

9

10

11 K ös z ön ö m a f ig y elm e t!!!


Letölteni ppt "Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb. 400000 magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny."

Hasonló előadás


Google Hirdetések