MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjpénztárak Biztosítások Start-kártya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Bankszámla és bankkártya
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Copiright by Y. Kinek jó a több biztosító? Ön benne van a szerencsés 0,5%-ban? Programunk segítségével ellenőrizheti!
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar” ELTÉRÉSEK ÉS HASONLÓSÁGOK A PTC OLDALAK KÖZÖTT.
Kivonat.
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
Munkajog és társadalombiztosítás II.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek szerepe
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjcélú előtakarékosság Biztosítások Start-kártya.
A pszichiátriai ellátás jogi szabályozása
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 7. téma
AEGON Ösztöndíj Program
Kamatadó Kósa Zoltán – június évi …törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról Kamatadó mértéke:20% Kamatadó köteles.
Életbiztosítási Program
Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI.
Részmunkaidő és egyéb „atipikus” formák
Anglia Július 4.- Szeptember 4.
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítási piac szereplői, konkurensei és nemzetgazdasági jelentősége.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
A Tartós Befektetési Számla előnyei, működése, típusai, megnyitásának és megszűnésének módja.
Készíts költségvetést! Gazdálkodj okosan!
Biztonság és motiváció Biztosítási megoldások a kis és középvállalkozások működésére leselkedő veszélyek ellen © Jogi személyiség Hajas Gábor vállalati.
Szűrővizsgálat az egészségbiztosításban Balázs Iván Egészségbiztosítási szakértő.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Egyszerűen a devizákkal
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
Egész életre szóló biztonság az anyagi biztonság megteremtésének eszköze minden életszakaszban az igényeknek megfelelően alakítható a kiegészítő élet-,
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
Nyugat – dunántúli Igazgatóság Értékesítési Osztály A gépjárművek biztosítása múlt jelen jövő.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Az utasbiztosítás.
Biztos jelen, közös jövő!
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Előadás másolata:

MUNKÁBA ÁLLÁS Nyugdíjpénztárak Biztosítások Start-kártya

A majdani nyugdíjadhoz szükséges pénzt az évek során a fizetésedből vonják le, melynek összegyűjtése, valamint a nyugdíjak kifizetése a nyugdíjbiztosítási rendszer feladata. A magyar nyugdíjrendszer 3 fő elemből áll: - a társadalombiztosítás -a kötelező magán-nyugdíjpénztárak -az önkéntes nyugdíjpénztárak. A nyugdíjrendszer alapját a társadalombiztosítás (TB) képezi, ebből fog származni a jövőbeni nyugdíjad több, mint kétharmad része. Nyugdíjpénztárak – amivel nem várhatsz a nyugdíjas évekig

Ki dönt a belépésről? Mennyi a tagdíj? Magán-nyugdíjpénztár csak egynek Hány pénztárnak lehetsz tagja? Mikor férhetsz hozzá megtakarításaidhoz? Milyen a pénztári befektetések összetétele? a nyugdíjbavonulást követően befektetéseid kockázati szintjét te választhatod meg törvény írja elő kötelező Önkéntes nyugdíjpénztár párhuzamosan többnek is 10 év után egyes pénztáraknál befektetéseid kockázati szintjét Te választhatod meg Te határozod meg Te döntesz Amit a nyugdíjpénztárakról tudni érdemes…

A biztosítások alapgondolatát a közös kockázatviselés jelenti. Közös jellemzőjük, hogy valamilyen jövőbeni váratlan, vagy előre kalkulálható, akár jelentős anyagi következményekkel járó eseményre való felkészülést tesznek lehetővé. Ha van biztosításunk, és olyan káresemény következik be, ami benne van a szerződésünkben, akkor a biztosítótársaság a befizetett díjak ellenében részben vagy egészben kárpótlást fizet nekünk. Biztosítások – segítség nehéz helyzetekben

Hová / milyen céllal utazol?Lehetséges kockázatokMilyen biztosítás ajánlott? EU- országba turista céllalnincs különleges kockázatEurópai Egészségbiztosítási kártya is elég lehet (esetleg poggyászbiztosítással kiegészítve) Extrém sportokfokozott baleset-, sérülésveszély, nagy értékű felszerelések megrongálódása speciális biztosítás, amelyi drágább, de szélesebb körű biztonságot nyújt Veszélyes helyek (betegségek, vadállatok) Olyan területek, ahol az egészségügyi. ellátás rendkívül költséges (USA) megbetegedés, sérülés veszélye, értéktárgyak eltűnése az orvosi ellátás költsége a hazai többszöröse speciális biztosítások, illetve kiegészítő szolgáltatások pótdíjfizetés mellett Különösen veszélyes területek (zavargások, háború, terrorveszély) fokozott veszélynem köthető utasbiztosítás Célja, hogy : - a világ bármely pontján bármikor segítséget kérhess, ha betegség, vagy baleset ér; - fedezze a sürgős egészségügyi ellátásod költségeit; - megtérítse az idő előtti hazautazással járó költségeidet. Amit megkötése előtt érdemes végiggondolni: Utasbiztosítás

Két fő típusa a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB), és a gépjármű saját kár (CASCO) biztosítás Gépjármű biztosítási szerződés bármelyik - ilyen üzletággal foglalkozó - biztosítónál megköthető. Gépjármű-biztosítások

A gépjármű felelősségbiztosítás érvényességét közúti ellenőrzés során a rendőrség ellenőrizheti, hiánya esetén büntetést szab ki. Ha érvényes felelősségbiztosítás nélkül kárt okozol, a felmerült költségek teljes mértékben Téged terhelnek. A biztosítók a több éven keresztül balesetmentesen közlekedő autósokat díjkedvezménnyel jutalmazzák, míg a károkozást annak gyakorisága alapján pótdíjjal büntetik. Bár a Magyarországon megkötött gépjármű felelősségbiztosítás Európa legtöbb országára is érvényes, külföldi autós utazásod előtt célszerű tájékozódnod biztosításod érvényességéről. Néhány dolog, amire érdemes gondolnod:

A Start program célja, hogy a középiskolát vagy egyetem/főiskola elvégzése után megkönnyítse az elhelyezkedést, és szakmai gyakorlat szerzését. START-kártyát akkor igényelhetsz, ha: - befejezted tanulmányaidat - nem vagy még 25 éves - első munkahelyet keresel. (Diplomás pályakezdők esetén a korhatár 30 év. ) A kártya érvényességi ideje maximum két év, és csak egyszer váltható ki. Célszerű ezért először munka után nézni, és ezt követően kiváltani a kártyát, nehogy kifuss az érvényességi időből. A kártyát akkor is kiválthatod, ha tanulmányi éveid alatt (akár szünidőben, akár szorgalmi időszakban) már vállaltál diákmunkát. A kártyát első munkába állásodkor le kell adnod a munkaadódnak. START-kártya - Startolj könnyebben!

Ne feledd, a döntés mindig a Te kezedben van! Amire minden pénzügyi döntésnél érdemes odafigyelned… • Tájékozódj! • Számolj! • Hasonlítsd össze az ajánlatokat! • Fontold meg őket! • Válassz tudatosan! • Változtass, ha nem vagy elégedett!