Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!"— Előadás másolata:

1 Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
Ösztöndíj Program Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!

2 Az Ösztöndíj Program megoldást nyújt...
Egyetemi / főiskolai tanulmányok költségeire. Posztgraduális tanulás költségeire (nem támogatott!). Nyelvtanulás költségeire külföldön és hazánkban. Alternatív célokra.

3 Ösztöndíj Program Az előtakarékossági időszak után gyermeke rendszeres ösztöndíjat kap. Gyermeke akkor is megkapja a kifizetéseket, ha Önnel történik valami! Az ösztöndíjfizetés kezdete és vége a tanulmányokhoz igazítható. A programba a család minden gyermeke bevonható.

4 Miért érdemes előre gondolkodni?
A gyermek felsőfokú taníttatása komoly anyagi terhet jelent a családnak  Erre érdemes előre felkészülni. A felsőoktatásban tanulók fele csak a költségtérítéses képzésre jut be. A hazai taníttatás költsége évente akár 1-3 millió Ft is lehet.

5 EU csatlakozás  új lehetőségek
A külföldi diplomának komoly értéke van. Az EU csatlakozással bárki tanulhat külföldön. A fiatalok egyre gyakrabban mennek külföldre tanulni. 10 év múlva általános lesz a külföldi tanulás. A külföldi tanulás költsége akár 2,7 - 5 millió Ft is lehet évente.

6 A felsőoktatásban tanulók száma
10 év alatt megkétszereződött a hallgatók és a végzős diplomások száma. Az Ön gyermekének is esélye van a továbbtanulásra!

7 Milyen az ideális pályakezdő?
Túlképzés van, 10 év alatt megkétszereződött a felsőoktatásban tanulók száma. Magyarországon a lakossághoz képest magas a felsőfokú képzésben résztvevők száma. Csak úgy lehet kitörni, ha magasan képzettek vagyunk. Az ideális pályakezdő diplomával rendelkezik, gyakorlata (esetleg külföldi) van és 2 nyelvet beszél.

8 Milyen lesz az arány 10-15 év múlva?
Egyre többen tanulnak költségtérítéses rendszerben! Milyen lesz az arány év múlva?

9 Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben
A tanulás költségei hazánkban Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben Megélhetés 1 évre Összes költség 1 évre Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi Kar Ft Ft 1,19 M Ft Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Ft 1,31 M Ft Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ft 1,15 M Ft Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kar 2 M Ft 2,8 M Ft Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar 2,4 M Ft 3,2 M Ft

10 A tanulás költségei hazánkban
A tandíjat az adott intézmény maga határozza meg. Megélhetés költségei: Albérlet Ft / hó Étkezés, utazás, stb Ft / hó Összesen Ft / hó

11 Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben
A tanulás költségei külföldön Tandíj 1 évre, költségtérítéses képzésben Megélhetés 1 évre Összes költség 1 évre EU átlag Ft 2 M Ft 2,7 M Ft Anglia Oxford University Ft 1,4 M Ft 1,8 M Ft Franciaország, Sorbonne Párizs Ft 2,1 M Ft USA University of Washington 3,5 M Ft 5 M Ft * 250 HUF/EUR árfolyammal számolva

12 Egy alternatíva - Diákhitel
Legfeljebb havi Ft vehető fel. (2005.szeptemberétől ez az összeg Ft-ra emelkedik.) A hitelkamat jelenleg 11,95%. Csak a hazai felsőoktatásban hallgatók vehetik fel. Csak diplomás képzéshez vehető fel (nyelvtanulásra pl nem).

13 Alternatív felhasználási lehetőségek
Segítség a lakásvásárláshoz (önerő hitelfelvétel esetén). Segítség az önálló életkezdéshez. Segítség házasságkötés esetén.

14 Az Ösztöndíj Program felépítése
Rokkantsági kiegészítő Kockázati életbizt. kiegészítő Baleseti halálra szóló kiegészítő

15 Rokkantsági díjátvállalás Egyösszegű kifizetés vagy
A biztosítás működése Rokkantsági díjátvállalás Egyösszegű kifizetés vagy Haláleseti szolgáltatás Befizetések Ösztöndíj Indítás Tragédia Lejárat

16 Ki fizetné a taníttatást, ha Önnel történik valami…
Ezt a gondot levesszük a válláról, mert az Ösztöndíj Programmal gyermekének taníttatása biztosított! Kiegészítő biztosítások: Ha Ön rokkanttá válik, akkor a díjfizetést átvállaljuk. Tragikus halálesetkor azonnali kifizetés és a díjfizetést társaságunk átvállalja. Lejáratkor: egyösszegű kifizetés vagy ösztöndíj folyósítás.

17 Megoldások megváltozott élethelyzetben
kötvénykölcsön díjfizetés szüneteltetése visszavásárlás visszavásárlás = aktuális pénzalap készpénz értéke

18 Adókedvezményt vehet igénybe,…
…mely az adóévben befizetett biztosítási díj 20%-a, valamint az előző adóévben befizetett díjat meghaladó díjrész további 10%-a. * Az adókedvezmény összege más egyéb adókedvezményekkel (tandíj, felnőttképzés, számítógép, szellemi tevékenység, tevékenységi kedvezmény, közcélú adomány) együtt is legfeljebb forint lehet, amely forint éves összes jövedelem fölött fokozatosan csökken, míg forint felett megszűnik. Minimum 10 éves biztosítás esetén.

19 Előnyök, amit az Ösztöndíj Program kínál
A taníttatás költségeire előre felkészülhet a család. Baj esetén társaságunk átvállalja a díjfizetést. Mindkét szülőre megköthető. A Kiegészítőkkel extra védelem biztosítható. Adókedvezmény minden évben.

20


Letölteni ppt "Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések