PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Elektronikusan támogatott folyamatok az ELTE-n Köblös István ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
A weboldalunkon regisztrált felhasználó neveddel és jelszavaddal tudsz belépni. Amennyiben még nem regisztráltál oldalunkon, abban az esetben kérjük,
MaYoR elektronikus napló
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Support.ebsco.com Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Egyetlen keresőmező Oktatóprogram.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
9:00-10:30: Munkaasztal 10:30-11:00 Szünet 11:00-11:30: Admin, Személykezelés, Dolgozókezelés (óraterhelés) 11:30-12:00: Kérdezz-felelek 12-13: Ebédszünet.
Tanrend szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési.
Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
ETR Bevezető DEXTER Informatikai kft.. DEXTER Informatikai Kft Tartalom:  Mi az ETR  Az ETR célja  ETR történelem  ETR modulok  ETR hozzáférések.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
A gondviselői modul az enaplóban
E-learning alapú távoktatásos képzés
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Oktatói webes vizsgakezelés
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
BA Szakirány-választás Határidő (hétfő) 8 órától (vasárnap) 24 óráig!
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Általános…. Neptun új modulok
Környezettan BSc Diploma előtt
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
Kooperáció a felsőoktatásban
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Aktualitások a Neptun webes felületeken. Általános WEB változások Támogatott böngésző verzióemelésTámogatott böngésző verzióemelés Nyelv változtatás belépés.
Tanszéki adminisztrációs feladatok
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
HELIXMONEY Pénz feltöltése váltón keresztül, a Bchangerrel A váltó működése PayPal-ról való utaláson Keresztül lett kipróbálva!
Tanulmányi Átlagok 2010/2011 tanév őszi félévéig Korrigált Kreditindex (KKI) Súlyozott Tanulmányi Átlag 2010/2011 tanév tavaszi félévétől Ösztöndíj Index.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Itt azon munkacsoportokat kell látnia, amelyre Ön jelentkezett!
CONNECTRA rendszer bevezetése
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Előadás másolata:

PTE ETR3 bevezetés - hallgatói vizsgajelentkezés -

Felületérzékeny súgó Általános újdonságok

Személyes beállítások Általános újdonságok

Események, teendők, webes üzenetek Általános újdonságok

Üzenetfogadási beállítások Általános újdonságok

Az ETR3-ban a vizsgajelentkezés csak külsejében és a lehetőségek számában változott meg, de folyamatában nem.

Ahhoz, hogy vizsgára tudjon jelentkezni, továbbra is az alábbi feltételeknek kell együttesen teljesülnie:  az adott szemeszterben a képzésén be kell lennie jelentkeznie/iratkoznia  a vizsgázni kívánt kurzusból legyen az aktuális szemeszterben érvényes és lezárt kurzusfelvétele A kurzusfelvétel lezárása a kurzusfelvételi időszakban egy új és nagyon fontos funkció az ETR3-ban. A kurzusfelvétel lezárása azt jelenti, hogy a kurzusfelvétel folyamatát Ön lezártnak tekinti, több kurzusra nem kíván feliratkozni és a felvett kurzussal kapcsolatos műveleteket befejezte.  a hallgató ezen képzésre vonatkozó indexe ne legyen lezárva  legyen a vizsga meghirdetve, úgy, hogy a hallgató számára is látható legyen  egyéb beállítások ne tiltsák a jelentkezést (pl. nem engedik vizsgázni a hallgatót, mert óralátogatási kritériumoknak nem felelt meg)  a hallgató feleljen meg a TVSZ által előírt vizsgajelentkezési kritériumoknak

Mi az a TVSZ és miért kell ismerni? TVSZ:Tanulmányi- és Vizsgaszabályzat  A TVSZ az egyetem tanulmányi és vizsgarend szabályait írja elő. Az egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló hallgatókra és a képzésekben résztvevő dolgozókra vonatkozik.  Vannak egyetemi szintű szabályok (pl. a tanév rendje) valamint kari sajátosságok (pl. webes vizsgára jelentkezés kritériumai) ? §

A vizsgázással kapcsolatban a hallgatókra vonatkozóan legfontosabb tudnivalók:  49§ (5) A hallgatónak a vizsgára legkésőbb a kitűzött vizsganapot megelőzően huszonnégy órával kell bejelentkeznie. A hallgatónak a vizsgáról lejelentkezni legkésőbb a vizsganapot megelőző harminchat órával van lehetősége. (Kari szinten eltérő lehet) (6) Ha a hallgató a vizsgára az ETR-en bejelentkezett, de a vizsgán mégsem jelent meg, vizsgalehetőségeinek száma az adott tantárgyból automatikusan (eggyel) csökken, és az ETR-ben a „nem jelent meg” bejegyzést, a leckekönyvben az adott vizsganapra vonatkozóan a „nem teljesítette” bejegyzést kell rögzíteni. (7) A hallgató ugyanabból a kurzusból (tárgykurzusból) újabb vizsgaidőpontra csak abban az esetben jelentkezhet be, ha az adott vizsgára vonatkozó adatot (az érdemjegyet vagy a „nem jelent meg” bejegyzést) a vizsgáztató az ETR-ben rögzítette.

•A szokásos módon be kell jelentkezni az ETR-be Hogyan vizsgázzunk ETR3-ban? Ez az új külső fog fogadni:

Az újdonság, hogy az ETR3-ban 4 féle lehetőség van a vizsgákkal kapcsolatos műveletek kezelésére.

Az első lépés a ciklus (szemeszter), a képzőhely és a szak kiválasztása. Az ETR2-vel ellentétben az ETR3-ban szakonként kell vizsgára jelentkezni. 'Egyéb' opció alatt a szakhoz nem rendelt képzésekbe felvett kurzuskódokat találja

A kurzusok fülön a felvett kurzusok alapján meghirdetett vizsgákra tud jelentkezni, hasonlóan, mint korábban a vizsgajelentkezés menüpontban. A vizsgaidőpontok fa struktúrában láthatóak Itt lehet feljelentkezni vizsgára

A vizsgaidőpontok fa struktúrában jelennek meg. A kurzuskód csomópontok alatt találhatóak a meghirdetett vizsgaidőpontok. A fa ágaiban + és – jelekkel lehet közlekedni A tovább nem bontható ágakon végezhetőek a vizsgaműveletek. A vizsgára jellemző tulajdonságok megegyeznek az etr2-ben használtakkal - állapot: a vizsgalap állapota, - terem: a vizsga helyszíne - telj.tip: a teljesítés típusa - jelentkezett: a vizsgára vonatkozó létszámadatok - művelet: fel és lejelentkezési műveletek Amennyiben az adott kurzusból volt már teljesített vizsgája, annak eredményét ezen a felületen is megtekintheti.

A művelet elvégzésekor a pop-up ablak jelzi vissza a művelet sikerességét, illetve sikertelenségét. A számos ponton megjelenő pop-up abalkok miatt mindenképpen engedélyezze böngészőjében ezek megejlenését az etr-es oldalakon!

Lejelentkezni is egyszerűen lehet:

A kurzuskód előtti kis háromszögre kattintva részletesen megtekintheti a kurzus adatait illetve ezen a felületen is lehetősége van vizsgára jelentkezni

Az átjelentkezés a korábban megszokotthoz hasonlóan működik, egy új funkciógomb segíti ezt a műveletet „át innen” felirattal. Amennyiben ezt a menüt választja a többi vizsgaidőpontnál aktiválódni fognak az „át ide” feliratok.

A vizsgaidőpont fülön láthatja a felvett kurzusai alapján meghirdetett vizsgaidőpontokat A sorok végén lévő művelet ikonok segítségével tud fel- és lejelentkezni (zöld nyíl feljelentkezés, piros nyíl, lejelentkezés). A jelölőnégyzetek bejelölésével, majd a "Végrehajt" gomb megnyomásával több műveletet is elvégezhet egyszerre. Itt a vizsgaidőpontokat egymás alatt felsorolásszerűen lehet megtekinteni

A műveletek eredményét ismét pop-up ablak mutatja meg, hasonlóan a kurzuskód szerinti vizsgajelentkezésnél látottakkal.

A vizsganaptár fülön tekintheti meg azokat a vizsgákat, amelyekre már jelentkezett. Mivel a vizsganaptárban csak azok a vizsgaidőpontok láthatóak, melyekre már jelentkezett, ezért ezen a ponton csak lejelentkezni lehet.

Az eredmények fülön tekintheti meg az eddigi vizsgákon megszerzett teljesítéseket, kurzusonkénti bontásban.

Néhány szó a teljesítéslapról  Teljesítéslapot azoknál a kurzusoknál használ az oktató (tanszék, TO), amelyeknél nem valódi vizsgával, hanem gyakorlati jeggyel vagy zh-val értékelik a kurzus teljesítését (az összes hallgató teljesítését egy időpontban jegyzik be).  A teljesítéslapra minden hallgató felkerül, aki felvette a kurzust.  Műveletek (fel-, lejelentkezés) nem végezhetőek rajta. A teljesítéslapok ugyanott láthatóak, ahol a vizsgalapok, a különbség annyi, hogy a teljesítéslapnak nem feltétlenül van időpontja és helyszíne

A kurzuskód előtti kis háromszögre kattintva feljönnek a teljesítéslappal kapcsolatos információk. Teljesítéslapból általában kurzusonként (teljesítéstípusonként) egy darab van.

A vizsgaidőpontoknál is megjelennek a teljesítéslapok, ellentétben a vizsganaptár menüvel, ahol csak a vizsgák látszanak.

Az eredmények fülön a vizsgákkal együtt a teljesítéslapokra kapott eredmények is megtekinthetők.

Köszönjük a figyelmet, sikeres vizsgaidőszakot kívánunk! Dexter Kft.