Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához"— Előadás másolata:

1 SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
2013. szeptember Készítette: Bakosi Borbála Edit- igazgatóhelyettes

2 A gondviselői modul az e-naplóban
Az e-napló elérhetősége: Az internetes böngészőprogram szabadon választott (Internet Explorer, Firefox Mozilla, Google Chrome stb.) Ha a böngészőből nem indulna el, akkor az iskolánk honlapjáról próbálkozzanak.

3 MINDKÉT HELYRŐL TETSZŐLEGESEN ELÉRHETŐ AZ E-NAPLÓ BEJELENTKEZÉSI FELÜLETE.

4 Ilyen a Bejelentkezési felület
Bejelentkezési név: az F2 Rendszerfelügyelettől érkező második levélben kapott név Jelszó: az F2 Rendszerfelügyelettől érkezett első levélben szerepel, betű-szám kombináció (Ha nem sikerül belépni, akkor én is meg tudom adni a belépéshez szükséges információkat.)

5 Ha beírtuk a bejelentkezési nevet és a jelszót, akkor kattintsunk a bejelentkezés feliratra vagy üssünk egy ENTERT.

6 Ehhez válasszuk a Menü / Vezérlőpult lehetőséget
Ugyanezt a felületet kapjuk, ha a „Kijelentkezés” felirat melletti fogaskerékhez hasonló ikonra kattintunk. Bármelyik megoldás után módosíthatjuk a jelszavunkat. Belépés után a levélben kapott betű-szám kombináció megváltoztatható tetszőleges formára: Ehhez válasszuk a Menü / Vezérlőpult lehetőséget

7 ! ! NE FELEJTSÜNK EL RÁKATTINTANI A JELSZÓ MÓDOSÍTÁSA FELIRATRA, MERT EGYÉBKÉNT NEM MÓDOSÍTJA A JELSZÓT!!! A sikeres jelszómódosítást a program a felirattal jelzi a jobb felső sarokban!

8 Felső ikonsor Az e-napló felületén egy felső ikonsor segíti a navigálást, alatta a gondviselőhöz rendelt tanuló neve is látható. Belépés után alaphelyzetben a Foglalkozások megtekintése jelenik meg, amely a tanuló heti órarendjét jeleníti meg táblázatos formában. De a „Vezérlőpult”-ban beállítható, hogy az ÉRTÉKELÉSEK vagy a TÖRTÉNÉSEK jelenjenek meg először.

9 Ide kattintsunk, ha azt szeretnénk, hogy ne az órarend, hanem az osztályzatok jelenjenek meg először.

10

11 Ide kattintsunk, ha azt szeretnénk, hogy ne az órarend, hanem az történések jelenjenek meg először.

12

13 A táblázatos formában zöld szín jelzi a megtartott órákat, halványsárga a még be nem írt órákat. Bármelyik óra fölé húzva az egérmutatót megjelennek az óra alapadatai ( ki tartotta, mi volt az óra anyaga). Az órák megtartásának adminisztrálására a pedagógusoknak 3 nap áll rendelkezésre, így előfordulhat, hogy az órát megtartották, de még sárga színű. JÓ!! Itt látszik a házi feladat is, ha a tanuló elfelejtette volna leírni az órán.

14 Amennyiben más adatokat szeretnénk látni , térjünk vissza a felső ikonsorhoz, melynek további elemei: Értékelések: ide kattintva a tanuló eddig szerzett érdemjegyeit láthatjuk ; Mulasztások: a tanuló beírt hiányzásai láthatók összesített formában; Események: itt a dicséretek, figyelmeztetések tekinthetők meg.

15 NAGYON FONTOS!! Minden alkalommal, amikor a szülő megtekintette gyermeke naplóját LÁTTAMOZZA, AMI AZT JELENT, HOGY KATTINTSON A „£” Láttamozás ikonra. Ezt mi látni fogjuk és nagyon örülünk majd neki!!!

16 Ha valaki elakadna,akkor a tájékoztatót tartalmazó diasorozat megtalálható lesz intézményünk honlapján!

17 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET, TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!


Letölteni ppt "SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához"

Hasonló előadás


Google Hirdetések