VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Advertisements

A gázok sűrítése és szállítása
A földgáz és a kőolaj.
A szabályozott szakasz statikus tulajdonsága
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Készítette Varga István 1 VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA.
A megoszlási egyensúly
SZILÁRD ANYAGOK SZÁLLÍTÁSA
A SZABÁLYOZÓKÖR MŰKÖDÉSI ELEVE
A FLUIDUMOK SZÁLLÍTÁSA
A SZABÁLYOZOTT JELLEMZŐ MINŐSÉGI MUTATÓI
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
LÉGNEMŰ HETEROGÉN RENDSZEREK SZÉTVÁLASZTÁSA
A hidrogén (hydrogenium, hydrogen, vodonik, водород)
A szabályozott szakasz- és berendezés fogalma
AZ OXIGÉN (oxygenium, oxygen, kiseonik, кислород)
Processzor hűtési módszerek
A fölgáz és a kőolaj.
HŐCSERE (1.) IPARI HŐCSERÉLŐK.
AZ IPARI HŐCSERE ALKALMAZÁSAI, BEPÁRLÓK ÉS SZÁRÍTÓK
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
LEPÁRLÁS (DESZTILLÁCIÓ) Alapfogalmak
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HŐÁTVITELI (KALORIKUS) MŰVELETEK Bevezető
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Az önműködő szabályozás hatásvázlata
HIDRODINAMIKAI MŰVELETEK
Az automatikus irányítás nyitott és zárt hatáslánca
Beavatkozószerv Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
ANYAGÁTBOCSÁTÁSI MŰVELETEK (Bevezető)
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A SZILÁRD ANYAGOK OSZTÁLYOZÁSA ÉS FAJTÁZÁSA
Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA A rektifikálóoszlop elméleti tálcaszámának meghatározása szerkesztéssel.
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HETEROGÉN RENDSZEREK SZÉTVÁLASZTÁSA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
FOLYTONOS SZABÁLYOZÁS
Az automatikus szabályozás alapfogalmai
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Érzékelő és átalakító szervek (transzmiterek)
HŐSUGÁRZÁS (Radiáció)
Az automatikus szabályozási rendszerek felosztása Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A fluidumok mechanikai energiái Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HŐÁRAMLÁS (Konvekció)
KÉTÁLLÁSÚ SZABÁLYOZÁS
BEVEZETŐ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Az áramlás különböző jellege Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A fluidumok sebessége és árama Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
PNEUMATIKUS ARÁNYOS-INTEGRALÓ SZABÁLYOZÓ Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A szabályozószelep statikus tulajdonsága Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Sebességeloszlás sima csőben, és a határréteg fogalma
A FOLYAMATOK AUTOMATIKUS ELLENŐRZÉSE Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
A kőolaj és a földgáz.
A forrás. A forráspont Var. Bod varu.
Halmazállapot-változások 2. óra
Az elegyek és az oldatok
A keverékek szétválasztása alkotórészeikre
Földgáz és Kőolaj Szücs Tamás 10.c.
Vizes oldatok alkotórészeinek szétválasztási módszerei.
A tengervíz összetétele
keverékek szétválasztása
Bemutató.Készítette:Izsáki Domonkos
A FÖLDGÁZ ÉS A KŐOLAJ.
Keverékek szétválasztása
Anyagátadási Műveletek
Előadás másolata:

VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA EGYSZERŰ LEPÁRLÁS Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA varga.i@neobee.net

A forralóban levő folyadékelegy tartós elpárologtatásával végzik. A keletkező gőzöket elvezetik, és kondenzáltatják. A művelet lehet: szakaszos, vagy folyamatos üzemű.

Frakcionált (szakaszos) lepárlás Az elegyet az 1 forralóba töltik, amelyben felforralják, és forrásban tartják. A távozó gőzöket a 2 kondenzátorba vezetik. A párlat egyes frakciói a 3 nézőüvegen keresztül a 4, 5, 6 tartályokba kerülnek. A 4 tartályban gyűlik össze a legnagyobb koncentrációjú frakció, majd az 5 -ben a kisebb és a 6-ban a legkevesebb illékony alkotót tartalmazó frakció. A művelet befejezése után a forralóból a maradékot leeresztik, majd ismét feltöltik új eleggyel.

Egyensúlyi desztilláció Az elegyet a 9 szivattyú segítségével juttatják az 1 forralóba, ahol a folyadék egy része elpárolog. A 2 szétválasztóban a folyadék fölül a gőzt a 3 kondenzátorban kondenzáltatják. A 8 desztillátumot szedőedényben gyűjtik össze, míg a 7 maradékot a szétválasztóból vezetik el.

Differenciális desztilláció Az 1 elpárologtatóba adott mennyiségű elegyet vezetnek be, amit a 4 fűtőtest segítségével a forráspontra melegítenek. A keletkező gőzöket a 2 kondenzátorban lecsapatják, és mint párlatot a 3 szedőedényekbe gyűjtik össze.

Az éles gőz a 2 csövön keresztül buborékol a forralóba. Vízgőz desztilláció Az elegyet az 1 forralóban, a köpenyen keresztül közvetett gőzfűtéssel melegítik fel. Az éles gőz a 2 csövön keresztül buborékol a forralóba. A keletkező gőzök a 3 kondenzátorba kerülnek és lecsapódnak. A keletkező kondenzátum az 5 szeparátorba jut szétválasztásra.