Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Úton böjtben.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Ádventi ráhangoló gondolatok
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Céline Dion és Andrea Bocelli
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Istenünk, sok-sok feszültség,
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Urunk. Ádvent van, és mi várunk
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
ISTEN hozott köztünk!.
A boldogság is kegyelemből fakad
Szentlélek, úgy kérünk szállj le ránk,
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Mi is az az Advent?.
Egy nép sötétségben élt és várta az áldott fényt. Nyomorúsága az égbe kiált, és Istene meghallja szavát.
Örvendjetek, vigadjatok,
Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, töltsd el a szívünk, életünk, hogy béke, és áldás szálljon ránk, küldd el a lelked, úgy kérünk, Istenünk!
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
ISTEN hozott köztünk!.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Itt van Isten köztünk; Jertek őt imádni, Hódolattal elé állni
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
1. A boldogság evolúciója
a dicsőség örök Királyát! Mind az ő szent nevét áldják!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Imádság Keveset lenni Istennel annyi, mint kevésnek lenni Istenért (E.M.Bounds)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
SZENVEDÉLYES IMÁDSÁGOK és RENDÍTHETETLEN HIT
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Előadás másolata:

Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint értékeli adományunkat, amit adunk, hanem aszerint, amit visszatartunk. – Isten a neki adományozott ezüstöt arannyal viszonozza.

Ha Isten akarata a mi akaratunk, akkor meghagyja akaratunkat. A szabadjára engedett akarat romlásba dönti az embert. A kegyelem által irányított szabad akarat más. Legyen a szabad akarat a megszabadító kegyelem foglya, és szabadabb lesz, mint valaha, jóllehet az Úr akaratának veti magát alá. Ha Isten akarata a mi akaratunk, akkor meghagyja akaratunkat. Az ember akarata többnyire olyan, mint egy kamra, melynek ajtaját fel kell törni. Krisztusnak azonban kulcsa van hozzá, ezért ki tudja nyitni feszítőrúd nélkül is.

Alázat Aki megalázkodik, bölcsen jár el, mert ezzel elejét veszi annak, hogy mások megalázzák. A mímelt alázat visszataszító, az őszinte alázat vonzó. Az alázatos Jézus nem tűr felfuvalkodott társakat. Az alázat erős támasztéka a lábnak az imádkozásban.

Áhítat Erőnket a szakadatlan munkában megfeszíteni, e világ zajos történéseiben megemésztődni és emiatt az áhítat csendes perceit elhanyagolni annyit jelent, mint magunkat a leggazdagabb lelki élményektől megfosztani. A veszélyes helyzet dermesztő félelme között megőrzött lelki nyugalom áhítatszámba megy.

Áldás Ami nem szolgálja Isten dicsőítését, nem lehet áldására az embereknek. – Aki Isten országa ügyét felületesen kezeli, nem számíthat Isten áldására. A legnagyobb áldás, melyben Isten az embert részesíti az, hogy elválasztja a bűnétől. – Világosság nap nélkül van, áldás Isten nélkül nincs.

Bánat Áldott az a bánat, mely arra késztet, hogy bűneink felett bánkódjunk. – Csak az Isten által megszentelt bánatnak van tisztító hatása a szívre. A bánat sötét felhő, melyből Isten kegyelmi zápora hull alá. – A bánat teleszkópján keresztül közelebbnek látjuk a betlehemi csillagot.

A gyáva pislogás és félszeg habozás nem illik a kereszt harcosához. Bátorság A gyáva pislogás és félszeg habozás nem illik a kereszt harcosához. A gyáva katona reszket az ütközet előtt, a bátor harcos remeg a győzelemért. – Bátorság nélkül megszűnik az élet kívánatos lenni.

Beszéd Akinek reménysége a Krisztus beszéde, az sziklaszilárd alapon áll, míg körülötte minden laza futóhomok. Isten beszéde az egyetlen alap, melyre a hivő lélek reménysége házát építheti. A száj beszéde elárulja a szív indulatát. – A mézes-mázos beszéd nem azonos az őszinte szeretet szavával. A világ legjobb szónoklatai közé tartoznak azok a beszédek, melyeket az ember önmagához intéz.

Békesség Szívünk békességét nem a lelkigyakorlatok által nyerjük, hanem Attól, akiből – ha hitünk a ruhája szegélyét érinti – csodálatos erő ömlik belénk. Még az angyalok kara sem hangzik oly fenségesen, mint a hívőnek szíve mélyéből fakadó dicséneke, amikor békességet nyert. Akinek szívében isteni békesség honol és aki megszabadult kedélyállapota szeszélyes hullámverésétől, az élhet boldogan és vidáman, és egy ilyen élet felér egy gyémántheggyel.

A Biblia a lét országútján felállított útjelzőtábla az örök élet felé- A Bibliában való hitnek legfőbb akadálya nem az elme kételye, hanem a bűnös életmód. – A Biblia a gyermek ábécé-könyve és a bölcsész legbecsesebb tárháza. Aki a Bibliát azért olvassa, hogy abban hibát találjon, hamar rájön, hogy a Biblia benne talál hibát. A Biblia a lét országútján felállított útjelzőtábla az örök élet felé-