Rendezvények tűzvédelmi előírásai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Az OTSZ használati szabályainak főbb változásai
A Katasztrófavédelem szervezeti változása
Blahó Tamás tű. alezredes Igazgató-helyettes
Számítógépes Szimuláció
Az új épületenergetikai szabályozás
Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
„Demo-Rendelet” 23/2011.(III.18.) Korm. Rendelet A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről.
Tűzvédelem a kereskedelemben
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
A tűzvédelmi bírság
Egyes eljárásfajták: elvi engedélyezési eljárások, telekalakítás,
Sándor Roland tű. alezredes BM OKF Tűzvédelmi Főosztály
Pápai Tűzoltóság 11. B.
Tisztelettel köszöntjük megbízotti hálózatának tagjait!
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Levegőtisztaság-védelem 10. előadás Engedélyezési eljárások, eljáró hatóságok, eljárások menete, engedélykérelmek tartalmi követelményei.
Előadó: Dr. Bánky Tamás PTE Pécs, május 20. Az építési termékek megfelelőség-igazolása, a CE-jelölés alkalmazásának szabályai.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Tűz-, polgári védelmi és katasztrófavédelmi igazgatás
A Ket. módosításaival kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
A tűzvédelmet érintő jogszabályok változásainak aktuális helyzete
Az OTSZ új követelményei
tűzvédelmi tapasztalatai
Az erdők megelőző tűzvédelme Magyarországon (aktualitások, tervek)
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
17. tétel.
Érces Ferenc tű. ezredes főosztályvezető
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
A tűzmegelőzési tevékenységek végzésének egységes szabályairól
Munkahelyi egészség és biztonság
Vasútszabályozási Osztály
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
A Vasúti vizsgaközpont
Adathozzáférési, illetve adatszolgáltatási, valamint díjmentességi igény felmérése az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ illetve az Országos.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Wagner Károly tű. alezredes
Ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
Szabados László tű. alezredes kiemelt főreferens
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
tűzvédelmi dokumentációk készítéséhez
A tűzvédelmi megbízottak tűzvédelmi feladatai, kötelezettségei.
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
A gazdálkodó szervezeteket leginkább érintő tűzvédelmi jogszabályi változások 2012.
Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv
A kereskedelmi jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos kérdések, tapasztalatok.
Mi változott a West Balkán tragédia óta? Előadó: Semsei Rudolf MaReSz alelnök.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bakcsányi Péter tűzoltó százados Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályvezető.
Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bakcsányi Péter tűzoltó főhadnagy, Tűzoltósági Főfelügyelőség kiemelt főreferens Katasztrófavédelmi.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (OTSZ) szerint. AZ ÉPÍTŐIPARI KIVITELEZŐKET ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK.
A Z ÖSSZEVONT TELEPÍTÉSI ELJÁRÁS. Sajátos jogintézmény alkalmas több önálló – építési engedélyezést megelőző – hatósági engedélyezés kiváltására és.
Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség A vállalkozásokat érintő változások az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat tükrében Készítette: Glöckl Antal tű.
Tűzvédelmi Szabályzat
Tűzvédelmi ismeretek Tűzriadó gyakorlás.
Kockázati osztályba sorolás
Tűzvédelem 2018-ban, előírások a jogszabályi változások tükrében
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Tüzvédelem.
Előadás másolata:

Rendezvények tűzvédelmi előírásai Előadó Zsákai Lajos tűzoltó alezredes Hatósági Osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Vonatkozó jogszabályok 1996. évi XXXI. Törvény (Tvt) A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6) BM rendelet (OTSZ) 253/1997. (XII. 20.) Korm. r. (OTÉK) az országos településrendezési és építési követelményekről 23/2011. (III. 8.) Korm. r. a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről 259/2011. (XII. 7.) Korm. r. a tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításáról

Rendezvények típusai HELYISÉGBEN SZABADTÉREN Zenés, táncos Hatósági eljárás (bejelentés köteles) „Általános” SZABADTÉREN Zenés, táncos Hatósági eljárás (bejelentés köteles)

Rendeltetés, építmény fogalma Rendeltetés: az a használati cél, amelyre az építmény, az önálló rendeltetési egység vagy a helyiség létesül, illetve amire használják. Építmény: építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, -rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül - minden olyan helyhez kötött műszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerű és biztonságos használatához, működéséhez, működtetéséhez szükséges alapvető műszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és műtárgy gyűjtőfogalma).

Helyiség fogalma Épület:olyan szerkezetileg önálló építmény, amely a környező külső tértől épületszerkezetekkel részben vagy egészben elválasztott teret alkot, és ezzel az állandó, időszakos vagy idényjellegű tartózkodás, illetőleg használat feltételeit biztosítja. Helyiség: a rendeltetésének megfelelően épületszerkezettel minden irányból körülzárt tér.

ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNY zenés, táncos rendezvény: rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, nem zártkörű, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni. Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. Rendeletben meghatározott tömegtartózkodásra szolgáló építményben, építményen, tömegtartózkodásra szolgáló helyiséget tartalmazó építményben, építményen, vagy tömegtartózkodásra szolgáló helyiségben (a továbbiakban együtt: építmény) tartanak.

TÖMEGTARTÓZKODÁS Tömegtartózkodásra szolgáló építmény: amelyben tömegtartózkodásra szolgáló helyiség van, illetőleg amelyen (pl. híd, kilátó) bármikor egyidejűleg 300 főnél több személy tartózkodása várható. Ha ezen kritériumoknak a vizsgált rendezvény megfelel, akkor a hatósági engedélyt a Jegyző adja ki (rendezvény előtt 20 nap bejelentés).

ZENÉS, TÁNCOS ELJÁRÁS A jegyző által elrendelt szemlén a tűzoltóság a jegyző megkeresésére vesz részt (kiértesítés legalább 15 nappal előtte). A szemlén a tűzvédelmi követelmények érvényesülését ellenőrzi, mint például: Kiürítés Tűzvédelmi eszközök (tűzoltó készülék, tűzjelző) Vonatkozó tűzvédelmi dokumentumok (tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv) Biztonságtechnikai felülvizsgálatok (villamos berendezések, villámvédelem)

HATÓSÁGI ELJÁRÁS Amennyiben a fenti kritériumoknak a rendezvény nem felel meg, úgy nem tartozik a 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet hatálya alá, külön engedélyeztetési eljárás nincs. Ekkor a rendezvénytartásra az OTSZ 593.§-a vonatkozik. A rendezvény előtt 15 nappal bejelentési kötelezettség van, amellyel egyidejűleg tűzvédelmi dokumentációt kell készíteni és benyújtani, amelyet 1 évig meg kell őrizni.

HATÓSÁGI ELJÁRÁS II. A művelődési, a sport-, az oktatási létesítményekben, helyiségekben esetenként nem az eredeti rendeltetésnek megfelelő rendezvényekre (vásár, bemutató, kiállítás), valamint az 500 főnél nagyobb befogadóképességű nem művelődési és sportlétesítményekben, helyiségben tartott alkalomszerű kulturális és sport rendezvényekre (színi, zenekari, cirkuszi előadás, táncos összejövetel, diszkó, koncert)

TŰZVÉDELMI DOKUMENTÁCIÓ TARTALMA Kiürítés számítás, Tűzterhelés számítás, Léptékhelyes alap- és helyszínrajz a kiürítési útvonalak, felvonulási utak és területek feltüntetésével, A kiürítés lebonyolítását felügyelő biztonsági személyzet feladatai, Tűz esetén szükséges teendők, Tűzjelzés és oltás módja

„ÁLTALÁNOS” A Ket előírásai alapján ellenőrzés végezhet a tűzvédelmi hatóság Az ellenőrzés lehet kiértesítés alapján Váratlanul, kiértesítés nélkül Az OTSZ előírásai alapján folyik az ellenőrzés

ZENÉS, TÁNCOS SZABADTÉRI RENDEZVÉNY Szabadtér: helyiségnek nem minősülő térség - beleértve a nyitott fedett színeket -, ahol termelést, raktározást vagy ezekhez kapcsolódó tevékenységet végeznek Az a rendezvény amit szabadban tartanak és a rendezvény időtartama alatt várhatóan lesz olyan időpont, amelyen a résztvevők létszáma az 1000 főt meghaladja (a továbbiakban: szabadtéri rendezvény). Engedélyeztetési kötelezettség Engedélyező hatóság a jegyző (bejelentés 20 nappal a rendezvény időpontja előtt).

SZABADTÉRI RENDEZVÉNYEK Nem zenés, táncos rendezvény esetén engedélyeztetés nem szükséges. OTSZ 595 – 598.§ -ban foglaltak szerint kell eljárni. OTSZ 595.§ (5) a rendezvényről a tűzvédelmi hatóságot írásban tájékoztatni kell (a rendezvény időpontja előtt legalább 30 nappal).

TŰZVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK Az írásos tájékoztató többek között tartalmazza a következőket: a tervezett rendezvény megnevezését, rendeltetését, kezdetét és befejezését rendezvény helyszínének leírását, útvonalát a szervező megnevezését, címét, szervező képviseletére jogosult személy nevét és címét, elérhetőségét, a rendezvény biztosítását ellátó személy, szervezet nevét, valamint a szervezet képviselőjének nevét, címét, és elérhetőségét, a helyszín léptékhelyes helyszín- és alaprajzát

TŰZVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK II. résztvevők mozgásának irányításával megbízottak feladatait a tűz- és káresemény bekövetkezésekor szükséges teendőket, a jelzés és oltás módját, energiaellátás módját, és annak lekapcsolási lehetőségeit, tartalék energiaellátás módját, a résztvevők elvezetésére szolgáló útvonalak jelölésének módját, a rendezvény környezetében lévő veszélyeztető létesítmények leírását, a résztvevők tájékoztatására szolgáló eszközök ismertetését, használatának módját

TŰZVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK III. A legalább 200 fővel tervezett rendezvények esetében, ha a létszám a tervezettet 50%-kal meghaladja, azt a tűzoltóság ügyeletére jelezni kell A tűzvédelmi hatóság a rendezvény megtartását megtilthatja, a rendezvény azonnali befejezését rendelheti el, ha az írásban meghatározott vonatkozó tűzvédelmi előírások, biztonsági intézkedések nem garantálják megfelelően a rendezvényen tartózkodók biztonságát, vagy nem tartják be azokat.

SZANKCIÓK 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 1. melléklete tartalmazza a tűzvédelmi bírságok összegét Vannak bírságok, melyeknél az ellenőrzést végző tűzvédelmi hatóságnak nincs mérlegelési lehetősége, a tűzvédelmi bírság összegét ki kell szabni. A következő bírságok ilyenek, a teljesség igénye nélkül

SZANKCIÓK II. Tűzvédelmi szabályok megszegése, mely tüzet okozott és a tűzoltóság beavatkozott 200 ezertől 3 millióig Menekülési kijárat leszűkítése 60 ezer/kijárat Tömegtartózkodási helyeken vészkijárat leszűkítése nem megszüntethető módon 300 ezer/kijárattól 400 ezer/kijáratig Tűzoltó készülék hiánya 50 ezer/készülék

SZANKCIÓK III. Tűzoltó eszköz felülvizsgálat hiánya 40ezertől 1 millióig Tűzvédelmi szabályzat hiánya 60 ezertől 250 ezerig Tűzoltást befolyásoló változás bejelentésének elmulasztása 30 ezertől 1 millióig

NE JÁRJUNK ÍGY! Perm, Oroszország 2009. december 4. 103 halálos áldozat

NE JÁRJUNK ÍGY! Újvidék, Szerbia 2012. április 1. 6 halálos áldozat

Köszönöm a figyelmet Készítette: Végh Ferenc tűzoltó alezredes Zsákai Lajos tűzoltó alezredes