Felvidéken jártunk 2012.05.07-2012.05.09. Indulás • 2012. május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Hosszú útra indultunk…
Az olasz diákok megérkezése Az első napon, mikor az olasz diákok megérkeztek, két csoportban ismerhették meg közelebbről is a magyar a nyelvet. Később.
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Erre a csodaszép kirándulásra összesen 16 tanuló és 1 tanár jutott el.A királyhalmi iskolából 1o tanuló,Hajdúnánásról pedig 6 diák és az egy tanár Csorba.
Tejbemérés Magyarlónán
Megálltunk Hortobágyon Nézel ő dtünk Mez ő kövesden is sok szépet láttunk….
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
(Bedekovics Péter: London)
A mai expedíciónk: hogyan jut el a földgáz iskolánkba?
„Vár állott, most kőhalom…”
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 1.rész.
..
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
Készítette: Puskás Béla.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
A volt internáló tábor hasznosítási irányai
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
Közlekedés Mivel utaztunk a kiránduláson.. Az első közlekedési eszköz amivel utaztunk az a vonat volt, amivel Püspökladányba mentünk. Püspökladányból.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
Gyuri Megy magától, csak hallgassátok! Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor.
COMENIUS KINCSESSZIGET Erdélyi találkozó
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Schönherz Zoltán Kollégium
Kemencei táborozás szeptember
MÁTRA MÚZEUM.  Projektünk következő állomása a gyöngyösi Mátra Múzeum volt. Az iskolánkból gyalog érkeztünk meg.  Nagy izgalommal vártuk a mai foglalkozást,
Az utazás.
Projekt 9.B. Remondis  A hétf ő i napon meglátogattuk a helyi szeméttelepet, ahol megnézhettük, hogyan szelektálják és tárolják a hulladékokat.
Pécsvárad, május 31.. A következő néhány képsoron elmesélem, hogyan telt az első kirándulásunk ! Kalandra fel!
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Határtalanul pályázat
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Hajókirándulás Horányba június 11. szerda. Elterveztük, hogy együtt hajókázik az egész iskola Igyekeztünk elfoglalni helyünket a hajón És beszálltunk…
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Torockó(falu,iskola) Székelykő 3.NAP. Iskola Az iskolában körülbelül 50 tanuló van, és 5 terem található az épületben. Az 1. és a 4. osztály össze van.
2010. Október 5. Helyismereti vetélkedő – Ifo vegyes Zene: Németh Juci – Nékem csak Budapest kell.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Erdély 2. nap. Gyulafehérvár ►2►2►2►2. nap Reggel a Gyulafehérvári várba mentünk először. Ott sok építészeti stílussal találkoztunk. Sokat fényképeztünk.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
„Családi időutazás” TÁMOP-projekt 1. félév január – május KŐRÖSI.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
Készítette: 11.C tanulói. Indulás Debrecenből A reggeli kelés nehézségeit átvészelve sikerült összegyűlnie a társaságnak. Elindultunk egy hosszú,
 A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiírt Határtalanul program keretén belül iskolánk 7. osztályos tanulói lehetőséget kaptak arra, hogy a magyar.
Wrocław Green School 2016.
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
A királyréti kirándulás Azért tetszett a kirándulás, mert utaztunk kisvonattal is. Amikor leszálltunk a kisvonatról,a tanösvény felé vettük utunkat. A.
Buzsákon jártunk szeptember 13..
Az 5.b karácsonya.
Dánia.
Készítette: Majerhoffer Nóra
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
'eurotrip.
Erdélyi kirándulás Élmények.
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Galántai program képekben
Előadás másolata:

Felvidéken jártunk

Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket, mindenki vidáman kereste a helyét a buszon.

Az első megálló • Komárom városát néztük meg. Láthattuk a Magyar házat és az Európa udvart. Sajnos az időjárás nem nekünk kedvezett. Hideg esős idő volt.

Ógyalla • Kis falu létére modern csillagászati központtal rendelkezik, amit lehetőségünk volt megtekinteni.

Jó kezdésnek bizonyult!

Indulás Körmöcbányába. • Megnéztük Körmöcbánya szívét, azon belül a régi épületeket valamint a gyönyörű főterét.

A leghíresebb látnivaló • Megcsodálhattuk a város egyik leghíresebb szobrát a Szentháromság-szobrot, amelyet az 1710-es pestisjárvány emlékére emeltetett a város.

Selmecbánya • A harmadik megállónk Selmecbánya volt. Megnézhettük a Petőfi Lyceumot, ahol Petőfi tanult.

Selmecbánya II. • Híres bányaváros volt, ezért utunk egy főnemesi bányaalagúthoz vezetett.

Selmecbánya III. Ez a kép a főtéren található.

Finom vacsorával fogadtak bennünket!

Fáradtan pihentünk a szobánkban.

A II. nap Meglátogattuk a testvériskolát,ahol érdekes,és izgalmas játékokkal fogadtak minket,valamint megkóstolhattuk a tipikus felsőszeli-i hamuban sült pogácsát is!

A vetélkedő több helyszínen játszódott.

Megajándékoztuk a vendéglátóinkat is.

Egy kvíz játékot töltöttünk…

A lovas tanya Megérkeztünk a Nyerges lovas tanyára, ahol lovasbemutatóval kedveskedtek nekünk. Azután mi is kipróbálhattuk a lovaglást, egy pár kör erejéig.

Mi is kipróbálhattuk a lovaglást.

A malom Azután pedig Jókára vezetett az utunk, hogy megcsodálhassuk a több mint 100 éve működő vízimalmot.

Érdeklődve figyeltük a malom működésének szakaszait

A Deáki templom A malom után rögtön mentünk a híres Deáki templomba,hogy felfedezzük a régi épület múltjának titkait.

Sok érdekességet tudtunk meg a templomról

Ismét fáradtan érkeztünk a megszokott szállásunkra

III. nap A harmadik, és egyben utolsó napot egy hajókázással indítottuk a Dunán. Kellemes volt az idő,mindenki jól szórakozott.

A Dévényi vár Lassan gyalogoltunk a vár felé… …majd végül elértük a célt,a Dévényi vár tetejét.

A Pozsonyi vár Pozsony várába vezetett az utunk,ahol az idegenvezetőnk nagyon sok mindent mesélt a várról,a történelmi múltjáról,és a mai állapotáról. A vár körbesétálása után megpihenhettünk a várkapuban.

Pozsony belvárosa A napsütéses időben beléptünk Pozsony belvárosába.

Sok palotát és híres épületet néztünk meg

Bős – Nagymaros vízlépcső, vadvízi evező pálya.

Haza érkeztünk Fáradtan,de sok élménytől gazdagodva este kor megérkeztünk. Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.