A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bérkompenzáció teljesítésének munkaügyi ellenőrzése 2012 Irányadó eljárásjogi szabályok.
Advertisements

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Belépés a Szociális Ágazati Regiszterbe
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Számítógépes ismeretek 5. óra
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
SZIME Konferencia, Győr, Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről (KENYSZI) Tapasztalatok - aktuális kérdések.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
Szociális és gyermekjóléti- gyermekvédelmi nyilvántartás Gyakorlatorientált képzés.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Mappák és állományok kezelése
Folyamatos Fejlesztés Cél: Önálló fejlesztési képesség kialakítása intézményi és egyéni szinten.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Szociális regiszter publikus felület használata
Az igénybevevői nyilvántartás
Igénybevevői nyilvántartás Kezdeti adatok betöltése Excel tábla használata 1.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Előadó: dr. Zsidó Gábor szociális szakreferens
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
Adatbázis fejlesztés állapota Jelenlegi állapot: Elkészültek a legfontosabb kulcslisták, és a hozzájuk tartozó feltöltési módosítási nézetek.
dr. Kása Karolina osztályvezető
Általános…. Neptun új modulok
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Rövid ismertető USB lábpedállal történő felvétel lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Pénzügyben történt változások
Rövid ismertető felvételek lejátszáshoz - jegyzőkönyv készítéséhez.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat azaz települési önkormányzati nézőpontok a szociális ellátórendszer átalakításáról.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Kereskedelmi és információs rendszer a zöldségtermesztés területén …avagy az információs szövetkezés támogatása Pető István
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
2016-os újdonságok ! Készítette: Puska Tamás.
Úton az elektronikus levéltár felé
A közigazgatási perek április 3..
Játszótéri biztonság az új szabályozások tükrében
HÖSZ rendszer fejlesztések
Az Adatbázis gyakorlati alkalmazása
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
Szociális regiszter publikus felület használata
A felvételi eljárás elemei
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Az Adatbázis gyakorlati alkalmazása
Előadás másolata:

A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely engedélye(i) ha a székhelyen nyújt szolgáltatást vagy központi iroda – ha a székhelyen nincs szolgáltatás Telephely (ha van, egy vagy több) – szolgáltatás nyújtás helye és a hozzá kapcsolódó engedély(ek) Célszerű a fenntartó keresésen keresztül megtekinteni az engedélyeket, mivel innét látható a legjobban, hogy hogyan épül fel egy intézmény stb. Függetlenül attól, hogy egy engedélyes milyen típusú (szociális, gyermekvédelmi) szolgáltatást nyújt, egy ágazati azonosítót kap. Tehát attól, hogy egy telephelyen nyújtanak családsegítést és gyermekjóléti szolgáltatást is, ugyanaz lesz a telephely ágazati azonosítója.

Új funkciók: Engedély másolás Egy engedély alapján egy új, az eredetitől független engedély létrehozását teszi lehetővé az eredeti engedély minden adatának másolásával. Hatályon kívül helyezés a következő esetekben szükséges ideiglenes működési engedélynél, visszavont működési engedélynél, szervezeti felállásban történő változás esetén, szolgáltatások körének változásakor, adatrögzítési hiba kezeléséhez. Egyedi kijelölés alapján engedély felvitele Az engedélyezőnek lehetősége van arra, hogy jelezze az engedélyen az egyedi illetékességet. Ilyenkor a rendszer a rögzítéskor semmilyen illetékességet nem ellenőriz. Az ellenőrzés az FSZH által manuálisan történik a jóváhagyás során. Fenntartó adatainak módosítása (kivéve fenntartó neve) A fenntartó adatait azok az engedélyezők módosíthatják, amelyek területileg illetékesek a fenntartó címadata alapján. A módosítható adatok között kivételt képez a fenntartó neve. Ezt csak az FSZH munkatársai módosíthatják.

Intézmény telephelyének székhellyé alakítása Intézmény székhelyének telephellyé alakítása Intézmény csere (telephely vagy székhely másik intézményhez kerül) Intézmény váltása esetén mindig hatályon kívül kell helyezni a régi intézmény engedélyeit, telephely<>székhely csere esetén viszont nem. Intézményre alakítás Ennek során egy telephelyből egy új intézmény székhelye lesz, az intézmény megkapja az eredeti telephely saját azonosítóját. Fenntartó váltás Fenntartó váltása esetén mindig hatályon kívül kell helyezni az intézmény régi fenntartóval szereplő engedélyeit. A funkció használatakor az intézmény székhelye és telephelye(i) együtt mozognak Engedély módosítás Hatályon kívül helyezés helyett módosítás is elegendő, ha csak az engedély leíró adatai változtak, a szolgáltatás adatai változtak, az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv adatai változtak.

Intézmény telephelyének székhellyé alakítása Intézmény székhelyének telephellyé alakítása

Ha az intézmény székhelye megszűnik, akkor a székhely törlését kell választani, ebben az esetben:

Intézményre alakítás

Intézmény csere

Fenntartó váltás

Gyakori hibák Egyesített intézmény telephelyei intézményként szerepelnek a rendszerben. Ugyanaz az az intézmény többször, több ágazati azonosítóval szerepel a rendszerben. Ugyanaz a fenntartó ismételten rögzítésre kerül, vagy többszörösen szerepel a rendszerben. A szolgáltatások, vagyis az engedélyek hiányoznak. Az engedély nincs végleges állapotban, így a fenntartó nem tud eleget tenni jelentési kötelezettségének. Egy engedélyesnél a szolgáltatások ugyanazon a határozatszámon szerepelnek, holott a valóságban külön engedélyben kellene szerepelniük.

Javításuk: Intézményre alakítás funkció használata Egyeztetés a működési engedélyt kiadó hatóságok között, az ágazati azonosító cserét érdemes megvárni. Fenntartó váltással az intézmény áthelyezése. A hiányzó szolgáltatások rögzítése: ha már van az engedélyesnél engedély és ugyanabban a határozatban került kiadásra, akkor a rögzített kérelmek/engedélyek menüponton keresztül az engedély módosítás funkcióval a hiányzó szolgáltatás felvétele. Abban az esetben, ha nincs az engedélyesnél szolgáltatás, az új egységes ágazati azonosító kérésen keresztül kell felvenni. Ugyanez a teendő, ha eltérő engedély számon lett kiadva. (Már meglevő fenntartó, már meglevő intézmény kiválasztásával.) Ahhoz, hogy a fenntartók jelentési kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni, az engedélyeiknek végleges állapotban kell lenniük. (rögzített kérelmek/engedélyek menüpont) Ebben az esetben az engedélyeket hatályon kívül kell helyezni, és a másolás funkcióval lemásolni. Az engedélyek módosítása gombbal az engedély adatai átírhatóak. A törlés funkcióval a „felesleges” – rossz helyre rögzített szolgáltatások letörölhetőek.