Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP"— Előadás másolata:

1 „Mi is az mtmt?” KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001
„A JÓ KORMÁNYZÁST MEGALAPOZÓ KÖZSZOLGÁLAT FEJLESZTÉS” „Mi is az mtmt?” Margit István MTMT intézményi adminisztrátor NKE Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár 2017. szeptember 13.

2 Az mtmt bemutatása • 2009. július 1-jén indult el
Célja: a hazai tudományos kutatási eredmények nyilvántartása, bemutatása • Alapító intézmények: Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Magyar Rektori Konferencia Országos Tudományos Kutatási Alapprogram Országos Doktori Tanács • A rendszer előnyei: Segíti a pályázatok és jelentések elkészítését A publikációs lista személyes honlapra beilleszthető Statisztikákhoz segítséget nyújt

3 Jogi háttér • évi XL. törvény a Magyar Tudományos Akadémiáról (3. §. O) bekezdés és a 19/A. §.) • 1167/2014. (III. 25.) Korm. határozata • Az NKE 33/2012. sz. Rektori Utasítása • Az NKE Doktori Szabályzata (8. §.)

4 Az MTMT nyitóoldala, Regisztráció

5 regisztráció A kutatási terület is lehet Teljes hierachia kiválasztó
A teljes hierarchia kiválasztásánál nyílik lehetőség a pontos intézményegység (kar/doktori iskola) megadásához. Bejelentkezéskor a felhasználónév alapesetben a regisztrációkor megadott cím.

6 Személyi adatlap Az MTMT azonosító egyedi megkülönböztetést biztosít a Doktori.hu és az MTMT közötti kapcsolathoz. A szerzői és az adminisztrátori munka elkülönül a rendszerben.

7 Adatbevivő, szerkesztő oldal
Publikációs lista, táblázatok, listák megjelenítése. Javítható szerzői lista: a már felvitt tételek korrekciója, kiegészítése. Főtípusok: beszélni a típusokról, hogy miért nem lehet a felsőoktatási tankönyv tudományos jellegű stb.

8 Megjelölés válogatott listákhoz
A publikáció megjelenése oldalanként, a rendezés, válogatás szabadon változtatható. Megjelölés válogatott listához: az adott megjelölése a Doktori.hu-ra való áttöltéshez.

9 Adatbevivő felület, jellegfajták
Jelleg: az esetek legnagyobb többségében tudományos, felsőoktatási tankönyveknél, egyetemi jegyzeteknél oktatási, absztraktnál/rövid közleménynél lehet ismeretterjesző.

10 Adatbevivő felület, affiliáció
Intézményi hozzárendelés: nagyon fontos! Főleg, ha az adott műben utalás is történik a szerző intézményi kapcsolódásához.

11 A hivatkozás típusának beállítása

12 Felvitt tételhez hivatkozás bevitele
Közlemény idézőként másolása: abban az esetben, ha az idéző szerző(k) a szerző több művét hivatkozzák ugyanabban doksiban. Minden közleménynek egyedi azonosítója van.

13 Publikációs lista, munkásság

14 Általános értékelő táblázat
Hirsch index: a tudományos művekre való hivatkozásoktól függ. Nem számít bele a TDK/OTDK/Szakdolgozat, Disszertáció, előadás stb.

15 Az MTMT 2 rendszerre való átállás
• A 2015-ös MTA törvény módosítás után szükségessé vált a szervezeti struktúra megújítása • Az MTA elnökének 3/2017. (II. 24.) határozata intézkedik az MTMT működési struktúrájának megújításáról

16 Az MTMT2 újdonságai • Egységes kezelő felület • „Teendőim” panel
• Nincs külön idéző közlemény • Idézési kapcsolat külön rekord • Többes szerkesztés mindenkinek jogosultság szerint • Több affiliációt lehet rögzíteni egy közleményhez a szerzőn keresztül • Nyomkövetés (cédulák, verziók) mindenkinek

17 Az mtmt2 regisztrációs felülete

18 Az MTMT2 felülete

19 Az MTMT1 és MTMT 2 közötti eltérések
A különböző funkciók több ablakban érhetők el A feladatok elvégzésére egy közös felület áll rendelkezésre A rögzített publikációkkal kapcsolatos szerzői feladatok külön ablakban jelennek meg A teendők megtekintését tartalmazó, egységes panel megléte Az idéző közlemény elkülönül a felvitt tételtől Nincs külön hivatkozó közlemény Csupán egy intézményi hozzárendelést lehet tenni egy közleményhez Több affiliáció hozzárendelése lehetséges Nincs nyomkövetés Cédulák segítségével történő nyomkövetés Egyszerre csak egy utasítás feladatelvégzése történik meg Háttérben zajló folyamatok több feladat egyidejű futtatása esetén

20 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP"

Hasonló előadás


Google Hirdetések