Magvas gondolatok a FruitCafé-ról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zárókonferencia Szeptember 30. Szeged
Advertisements

Az A vércsoport.
A készítmény 2011 óta van forgalomba hazánkban és még kevesen ismerik
Feel well. live well
Formula 2: Multivitamin-komplex
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Becslések szerint a felnőttek 70%-a nem fogyasztja a napi gyümölcs és zöldség mennyiséget, és a gyerekek 90% szintén nem fogyasztja el az ajánlott napi.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Lipidek – zsírszerű anyagok
Gyógynövényismeret A balzsam hatóanyagai : csalán, szőlőmag, zsálya, jojoba, kókusztej, ilang-ilang, grapefruit, jázmin, szegfűszeg Szőlőmag fitoösztrogén.
A vitaminok és ásványi sók
Flavon max termékcsalád
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
One Line One Team One Vision USA, 2008 Egészség Anyagi biztonság.
Étkezési zsiradékok.
A helyes táplálkozás.
Самовар=Szamovár.
Omega 3 étrend kiegészítő kapszula
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
A primer prevenció jelentősége az ifjúsági munkában
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
A „különleges” mangalica Vetmail konferencia 2006.
A lipidek.
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Az Alzheimer-kór filozófiája
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Koszorú- és agyérbetegségek: tények és megelőzés
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Oktatás kiemelkedő fontossága
Illóolaj Fehérjék Cukrok Köhőgés Emésztés Ánizs csoki Epe bántalmak.
Nyugalom! Meditáljunk együtt A szorongás Normális, kóros Súlyos betegségeket kiindulópontja Betegségek is okozhatják Kémiai anyagok.
Resveratrol "Borban az igazság!"
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
Haj - és körömnövekedés-serkentő tabletta
HAIR NICE HAJKENCE fejbőrápoló krém
Takarmányok zsírtartalma
A lipidek táplálkozási jelentősége
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Az egészséges életmód és a stressz
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Omega 3 étrend kiegészítő kapszula
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
VITAMINOK.
„A gyógynövények királya”
Faith in Nature az igazi természetes szépség. A Faith in Nature bőrápoló termékcsalád minden tagja hipoallergén és parabénektől (kőolaj származékoktól)
Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi.
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
Takarmányok zsírtartalma
Az omega-3 zsírsavak és a helyi állattenyésztés: feladatok és lehetőségek az egészséges humán táplálkozásban Acizi graşi n-3 şi zootechnia locală: sarcini.
Lipidek.
PUREX Phase-3 Program. PUREX Phase-3 Mottó: „Legyél kívül és belül mindig tiszta, Ez a hosszú, egészséges élet titka!” (Ősi indiai mondás) (Ősi indiai.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Flownorm kapszula. A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okok (pl. nem megfelelő táplálkozás,
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Réti gyógynövények.
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Az energiaital igazi arca
Takarmányok zsírtartalma
Előadás másolata:

Magvas gondolatok a FruitCafé-ról Telítetlen zsírsavak Magvas gondolatok a FruitCafé-ról

Milyen zsírokat érdemes fogyasztani? A zsírokat a zsírsavak szerkezete alapján több csoportra oszthatjuk. Zsírsavak Telített Egyszeresen telítetlen Többszörösen telítetlen Disznózsír Omega 9 Kendermagolaj Vaj Ribizlimagolaj Pálmaolaj Szőlömagolaj Kókuszolaj A telített zsírokból fogyaszt legtöbbet a magyar lakosság!

Esszenciális zsírsavak Csak külső forrásból juthatunk hozzá. Hiányuk károkat okoz a szervezetben. Az egészséges arányuk a legfőbb tényező.

Esszenciális zsírsavak Képes átjutni a vér-agy gáton, ezáltal közvetlenül ellátni tápanyaggal az agyat. Előnyösen befolyásolja a szem látóhártya, az agy- és idegsejtek működését. Növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet (memória, koncentráció, reakcióidő stb.)!

Ribizlimag A legújabb felfedezések szerint a feketeribizli magjából készült olaj igen hatásos - a benne található nagy mennyiségű gamma-linolénsavnak köszönhetően. A gamma linolénsav egészségügyi haszna, hogy hozzásegíti a szervezetet a helyi hormonoknak tekinthető prosztaglandinok előállításához, mivel ezeknek forrása. A prosztaglandinok sok emberben nem képződnek kielégítő módon. Ennek oka lehet genetikai adottság, tápanyag hiány, illetve egyéb más tényező.

Szőlőmag A szőlő héja és magja egyaránt tartalmaz értékes összetevőket. A szőlőmag olaja a legértékesebb olajok közé tartozik. A mag zsírsav-összetétele kiváló, 60-70 százalékban linolsavat tartalmaz, de van benne olajsav, palmitinsav, sztearinsav és alfa-linolénsav (omega-3 zsírsav) is. A szőlőmag bioaktív, antioxidáns anyagokban, értékes flavonoidokban és procianidinekben rendkívül gazdag. A magban lévő antioxidáns anyagok szabadgyök-semlegesítő képessége francia kutatások szerint 18-szor erősebb, mint a C-vitaminé, és 50-szer erősebb az E-vitaminénál. A magas antioxidáns-tartalommal magyarázható az is, hogy a szőlőmagolaj magas telítetlen zsírsavtartalma ellenére hosszan eltartható avasodás nélkül. Az esszenciális zsírsav-összetételének köszönhető az is, hogy a szőlőmagolaj kis mennyiségű fogyasztása növeli a „jó”, azaz a HDL koleszterin szintet, és csökkenti a „rossz”, azaz az LDL koleszterin szintjét.

Az omega 3-6-9 zsírsavak hatásterületei Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kockázatát Csökkenti a koleszterinszintet Segíti a magzat és a csecsemő agyának fejlődését Megkönnyíti a tanulást, javítja az agyműködést A szellemi megbetegedések és depresszió kezelésében is kimutatható jótékony hatása Ápolja és erősíti a bőrt, hajat és körmöket Gyulladáscsökkentő hatású pl ekcéma, psoriasis, akne esetén Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító pl. arthritis esetén

Gyermekek számára Elősegíti az agy, az idegrendszer és a látás egészséges fejlődését. Javítja gyermekünk memóriáját, problémamegoldó és koncentrációs képességét! Segíti az olvasási és tanulási készség fejlődését!

Felnőttek számára Segíti a szem, az agy- és idegsejtek működését. Növeli a szellemi potenciált és a kognitív teljesítőképességet (memória, koncentráció, reakcióidő stb.). Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől. Segíti a gyulladásos típusú betegségek gyógyulását (pl. ízületi problémák, asztma, allergia) Fontos a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében. Szükséges az immunrendszer normális működéséhez.

Természetes emulziók Egy olyan folytonos közeget képező folyadék , amelyben egy másik, benne nem oldódó folyadék részecskéit oszlatjuk szét.