A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Izrael Jézus idejében. 1. Vallási csoportok  Szaddúceusok. Legbefolyásosabb csoport voltak: A főtanács tagjai, a papok és a jeruzsálemi „arisztokrácia”
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola.
Erkölcsteológia - I. Jegyzet: Dr. Veres András: Erkölcsteológia megtalálható.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Előkészületek az on-line referensz útján történő orvos-biológiai és egészségügyi információszolgáltatásra.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Jogok és kötelességek a családban.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport
Intézményesülés a Baptista egyházban
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Tanulószerződés-kötés
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Öröklési szerződés és Köteles rész
Egy üzemben sok gyártósoron gyártanak egy bizonyos elektronikai alkatrészt. Az alkatrészek ellenállását időnként ellenőrzik úgy, hogy egy munkás odamegy.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
A Menedék Alapítvány ÉRTÉKEI
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Értékesítési képviselő – Food
A katolikus óvodák feladata a Hit évében
1993-as közoktatási törvény
Konfliktusok az iskolában
A korai Egyház Az első közösségek.
Katolikus Óvodáink alakulása, beszámoló a 2011-es szakmai programokról
AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS
AZ INTÉZMÉNY KÜLSŐ KAPCSOLATAI
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Nyílt nap Iskola neve Dátum.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
Akarj többet! Efézus 1:
Felebarát – vagy tán egészen az?
A hatékony adományozás eszközei igazgató, Magyar Adományozói Fórum
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Felnőttképzés a közművelődésben
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Iskolai szociális segítő
Jézuskától - Jézus Krisztusig
Az iskolai szervezet és fejlesztése
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Előadás másolata:

A katolikus óvodák feladata a Hit évében II. Isten munkatársainak választott minket Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

„Amikor megérkeztek, összehívták a gyülekezetet, és elbeszélték, milyen nagy dolgokat tett velük az Isten, és hogy kaput nyitott a pogányoknak a hitre.” (ApCsel 14,27) Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

„A hit a kapott szeretet tapasztalatából növekszik, ha a kegyelem és öröm tapasztalatával közlik” (Porta fidei 13. o.) Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

Az Etikai kódex tartalma: A katolikus nevelés-oktatás szentírási alapelvei Az egyház nevelésre irányuló alapelvei A katolikus intézmények lényegének megfogalmazása A katolikus hit és erkölcsi alapelvek érvényesülése az intézményekben A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

konkrét élethelyzeteinek A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Kapcsolata a növendékekkel: Egész személyiségével nevel Megjelenésében kulturált, ápolt, mértéktartó Nevelői tevékenysége a növendékek jövőjére, fejlődésére, kibontakoztatására irányul Szakmai munkájában megalapozott és igényes Munkájában pontos, rendszeres, kiszámítható Tekintélyének alapja a tetteiben mutatott példa Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

konkrét élethelyzeteinek A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Kapcsolata munkatársaival: Elérhető, megszólítható Magatartása (stílusa) kiszámítható, derűs, kiegyensúlyozott. Munkatársaival együttműködő, segítőkész, nyílt, őszinte, tisztelettudó. Folyamatos önképzés jellemzi szakmailag és lelki életben egyaránt. Részt vesz a munkaidőn túli közös programokon, munkájával segíti annak sikeres megvalósulását. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

konkrét élethelyzeteinek A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Kapcsolata az intézménnyel: Elfogadja a szellemiséget, amit az intézmény képvisel. Elkötelezett intézménye iránt. Jó gazda módjára ügyel az intézmény tulajdonára, becsületes, megbízható. Munkavégzésében pontos, lelkiismeretes. Köteles tudását, szakmai fölkészültségét folyamatosan mélyíteni. Részt vesz a munkaidőn túli közös programokon, munkájával segíti annak sikeres megvalósulását. Az intézményről kialakult pozitív képet erősíti. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

konkrét élethelyzeteinek A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Kapcsolata a családokkal: Tisztelettel fordul a családok felé. Korrekt, pozitív kicsengésű , tárgyszerű tájékoztatást nyújt a családok számára. Nevelői döntéseit a gyermek érdeke szabja meg. Pedagógusi munkájáért a családoktól ellenszolgáltatást nem vár és nem fogadhat el. Lehetőség szerint a családoknak is szervez programokat. Élete követendő példa a családok számára. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

konkrét élethelyzeteinek A katolikus nevelő konkrét élethelyzeteinek erkölcsi alapelvei Egyházához való viszonya: Hitben élő, szolgálatkész tagja egyházának A másik ember felé megbecsülést és bizalmat tanusít Az egyházi tanításra nyitott, a keresztény értékrenddel ellentétes nézeteket nem terjeszt. Kötelessége a nemzeti és keresztény hagyományok ápolása Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

„Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg „Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanak, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!” Mt 5, 13-16 Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2012. december 11.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!