Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS"— Előadás másolata:

1 AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS
Az erkölcsös viselkedés megalapozása az óvodáskorban I. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

2 „Mindazt, amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek,
ti is tegyétek velük.” (Mt 7,12) Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

3 Nkt. 3. § (6) (…) a köznevelés kiemelt feladata (…) a minél teljesebb társadalmi beilleszkedés lehetőségeinek megteremtése. Alapprogram Az óvodai nevelés általános feladatai: (…)– az érzelmi, az erkölcsi és a közösségi nevelés Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

4 A hatékony erkölcsi nevelés egyik feltétele: az óvodapedagógus személye
Ahogyan a zenével, a mesével, az ábrázolás különböző módjaival, illetve az örömteli mozgás lehetőségeivel minden nap megkínáljuk a gyerekeket, ugyanígy szükséges jelen lennie az erkölcsi nevelés lehetőségeinek is az óvodában. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

5 A hatékony erkölcsi nevelés második feltétele: az óvodai közösség légköre
Az egységes légkör erőteret jelent a gyermek számára, amely hatékony az erkölcsi nevelés szempontjából. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

6 A hatékony erkölcsi nevelés harmadik feltétele: a családdal való kapcsolat
Őszinte, elfogadó légkörben, az óvodai életbe való tevékeny bekapcsolódás során adódik a lehetőség a családok segítésére az erkölcsi nevelés terén is. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.

7 Köszönöm a figyelmet! Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 17.


Letölteni ppt "AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS"

Hasonló előadás


Google Hirdetések