KRÉTA-ESL Bemutató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gyermekvédelem alapjai – miért szükséges, mire jó a gyermekvédelmi protokoll? Csókay László KPSZTI április 13.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Integráció-szegregáció:probléma, eszközök, gyakorlat Havas Gábor Lillafüred, április 24.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Iskolai információs rendszer. Alapkövetelmények Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett Oktatási, nevelési intézmények részére fejlesztett.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma Pályaválasztási tájékoztató 8. osztályos tanulók részére.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
A év értékelése és a év újdonságai
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A lemorzsolódás jogszabályi környezete és a lemorzsolódás megelőzését szolgáló jelző- és támogató rendszer Benczúr Katalin főosztályvezető-helyettes Pedagógiai-szakmai.
A GINOP kiemelt projekt általános bemutatása, elért eredményei
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Tanulószerződés-kötés
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
Barcsák Marianna KPSZTI
A dietetikai tevékenység értékelése fekvőbeteg intézményekben a személyi minimumfeltételek teljesülése tükrében Erdélyi-Sipos Alíz MSc Főtitkár, Magyar.
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
A magyar LLG Tanács ülése
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
A Digitális szakadék csökkentése (GINOP-6. 1
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
JELENTÉS a Nemzeti Civil Alapprogram működésének-támogatásának hatásáról, figyelemmel a társadalmi és civil kapcsolatok fejlődésére, egyes kiemelt fontosságú.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
HHR.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
főigazgatóhelyettes, NSzFI
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Tantárgyfelosztás Mint az intézményi költségvetés alapdokumentuma
Általános iskola eredménye, értékelése
Gyermek- és ifjúságvédelemi feladatok ellátásának támogatása
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
A Pénziránytű Alapítvány tevékenységének bemutatása
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
A mérés-értékelés tanulmányozása Dániában
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

KRÉTA-ESL Bemutató

Bevezetés Európa 2020 stratégia Fő oktatási célkitűzése a korai iskolaelhagyók arányának 10% alá csökkentése. GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című NSZFH által kiírt kiemelt projekt

KRÉTA-ESL modul célkitűzése Tanuló Monitoring rendszermodul Célja, a korai iskolaelhagyást (Early School Leaving) csökkentő tanuló jelzőrendszer kialakítása Folyamatosan nyomon követhetővé teszi a változásokat az osztályfőnökök, az intézményvezetők, az intézményfenntartó, illetve a szakképzési centrumok felelős munkatársai számára

Tanulói ESL indikátorok A KRÉTA-ESL rendszer a tanulók tanulmányi eredményei, mulasztási adatai segítségével határozza meg a tanulók ESL veszélyeztetettségének értékeit. A rendszer 12 indikátor alapján határozza meg a tanuló ESL veszélyeztetettségének értékét. A legfontosabb indikátorok: 72% 43% 38% 86% Bukások száma Tanulmányi átlag Igazolatlan mulasztások Összes mulasztás

Veszélyeztetett tanulók Veszélyeztetett és figyelemmel kísérendő tanulók meghatározása A KRÉTA-ESL rendszer segítségével az osztályfőnökök és az intézményvezetők folyamatosan nyomon követhetik a lemorzsolódással veszélyeztetett ill. a lemorzsolódás szempontjából figyelemmel kísérendő tanulókat.

Osztály és intézményi szintű ESL indikátorok Osztály ESL indikátorok A program megjeleníti a lemorzsolódás szempontjából veszélyeztetett osztályokat és tanulmányi, mulasztási adataikat. Intézményi ESL indikátorok A KRÉTA-ESL programban lehetőség van az ESL indikátorok intézményi szintű áttekintésére, továbbá iskolai szinten beállíthatók az egyes paraméterek határértékei is. 120 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110

Tanulói indikátorok időbeli alakulása Bukások száma A KRÉTA-ESL rendszer alkalmas a bukások számának változását havi bontásban is megjeleníteni. Tanulmányi átlag Nyomon követhető a tanuló tanulmányi átlagának változása is havi bontásban. Igazolatlan mulasztás Megjeleníthetők az egyes indikátorok kiugró értékei és vizuálisan láthatók az időszaki változások. Összes mulasztás Trendszerűen követhetők a tanulók legfontosabb indikátorainak havi változásai.

ESL riasztási rendszer ESL riasztás küldése A KRÉTA-ESL alkalmazás lehetőséget biztosít elektronikus riasztási üzenetek (e-mail) küldésére, abban az esetben ha az indikátorok értéke kiugróan változik az előző időszakhoz képest. Küldés: automatikusan, manuálisan Tanuló – szülő – osztályfőnök – intézményvezetés

KRÉTA ESL Indulás: 2019. április 4.

ESL modul indítása

Tanuló monitoring Nem egy új adminisztrációs teher FONTOS Tanuló monitoring Nem egy új adminisztrációs teher Nem minősít, nem rangsorol ESL veszélyeztetettség szempontjából vizsgál A prevenciót segíti Vizuálisan információt közöl Nem intézményi monitoring

Egészségügyi feljegyzés megjelenítése