Nyomtatók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nyomtatók Nem ütő nyomtatók.
Advertisements

Nyomtatók Készítette: Pörzsölt Ákos Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa Szerbia.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
KIÜRÍTÉS. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A kiürítésre számításba vett útvonalon körforgó, toló, billenő és emelkedő zsalus rendszerű, valamint csak fotocella elven.
CÉG PREZENTÁCIÓ. Sok éves fejlesztői munka eredményeként létrehoztuk azt a szélvédőüveg gyártó technológiát, amellyel a világon egyedülálló minőség érhető.
TÖMÖRÍTÉS. Fogalma A tömörítés egy olyan eljárás, amelynek segítségével egy fájlból egy kisebb fájl állítható elő. A tömörítési arány függ a fájl típusától,
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
A 21. század útburkolata Dr. Geiger András, Dr. Holló András DS Fejlesztés MOL, Finomítói Termékfejlesztés 1 Budapest, március 26. Greennovációs.
A digitális kép bevezetés. A digitális kép tulajdonságai 1. Egyszerű Windows Intéző nézet És még: IrfanView (társított alkalmazás), KB („nagy”
ETailer Kit Lenovo VIBE P Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
 1980-as évek  Előd: Laser Disc  Cél: képeket rögzítsenek egy nagy adatsűrűségű eszközön, amelyről később optikai úton azok leolvashatóak.
Frekvencia. Különböző frekvenciájú szinusz hullámok a lentebbiek magasabb frekvenciájúak.
Monitor A monitor a személyi számítógép legfontosabb kiviteli (output) perifériája. Feladata az információk, adatok megjelenítése. Biztosítja a számítógéppel.
Nyomtatók Loading #YOLO Press any Keys! #SWAG Press Press Press OKÉ!!!...AKKOR NE!!!
Összeállította: Juhász Tibor – 2006 – Grafika 1. Alapfogalmak.
IKT Olyan eszközök, technológiák összessége, amelyek az információ feldolgozását, tárolását, kódolását és a kommunikációt elősegítik, gyorsabbá és hatékonyabbá.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
Hatékonyságra, teljesítményre és megbízhatóságra építve
FÉNYMÁSOLÓ TÖRTÉNETE.
Egészség, baleset-megelőzés és környezet
Brikettálás – új innovatív technológia
Térkép készítése adataiból
Nyomtatók.
Vezetékes átviteli közegek
Készítette Tanuló: Kereszturi Patrik
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium
A Repülésbiztonsági Kockázat
Számítógépes hálózati alapismeretek - vázlat
Természeti erőforrások
Készítette: Szabó Krisztiánné
A CMYK.
Kockázat és megbízhatóság
A lézersugaras nyomtató
Amazonas esőerdő madarai
 : a forgásszög az x tengelytől pozitív forgásirányában felmért szög
Kockázat és megbízhatóság
Téma:Környezetvédelem
Komplex természettudomány 9.évfolyam
Komplex természettudomány 9.évfolyam
Elektrosztatikus festés (szinterezés)
Az élesség beállítása vagy fókuszálás
Nyomtatók.
Downstream Power Back Off (DPBO)
A számítógép beviteli és kiviteli egységei
Algoritmusok és Adatszerkezetek I.
Monitor(LCD).
A közlekedés és az idegenforgalom
A számítógép felépítése
Mi jut Önnek eszébe a napi postázásról?
Kimeneti egységek Nyomtatók.
Vonalkódok Kajdocsi László Informatika tanszék A602 iroda
KGM Vaskohászati Igazgatóság és az informatika kapcsolata
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet Jármű- és mezőgazdasági Géptani tanszék A ventilátoros permetezőgép üzemeltetési jellemzőinek.
Tintasugaras nyomtató
A SZINTEZÉS A SZINTEZÉS. A SZINTEZÉS A SZINTEZÉS.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Bináris kereső fák Definíció: A bináris kereső fa egy bináris fa,
Adatbázisok használata
Járműtelepi rendszermodell 2.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A Szociális Ágazati Regiszter használatával kapcsolatos tudnivalók
(PDP) Plazma Display Panel
Állandó és Változó Nyomású tágulási tartályok és méretezésük
Hogyan készítsünk előadást?
Az ízület. Az ízület szerkezete, összetartó tényezői, az ízületekben lehetséges mozgások.
Háttértárak Merevlemezek.
RAM.
Háttértárak Merevlemezek.
A talajok mechanikai tulajdonságai III.
Előadás másolata:

Nyomtatók

Áttekintés Mátrix nyomtatók Tintasugaras nyomtatók Lézer nyomtatók Hő nyomtatók Zselés nyomtatók

Mátrix nyomtatók A nyomtató-fejben kis tűk helyezkednek el, feszültség hatására a tűk előrenyomódnak és a papír előtt feszülő festékszalagot nekiütik a papírnak. A fej vízszintes irányban halad, a sor végére érve a sor elejére ugrik, a papír pedig egy sorral feljebb lép.

Tulajdonságok Sebesség: CPS karakter/másodperc (50) Felbontás: a fejben lévő tűk számával jellemezhető(9 vagy 24 tűs ~ 72 vagy 120 DPI (dot per inch) ) Előny: olcsó beszerzési és fenntartási költség, indigózható Hátrány: hangos, lassú, rossz képminőség

Tintasugaras nyomtató A nyomtatófejben fúvókák helyezkednek el szorosan egymás mellett. Feszültsültség hatására a festéktartályból a fúvókákon keresztül festékcseppek kerülnek a papírra. A fej vízszintes irányban halad a sor végére érve visszaáll a sor elejére, a papír pedig egy sorral feljebb lép.

Tulajdonságok Sebesség: (Lap/Perc) ~ 17 oldal per perc Felbontás: egy átlagos irodai nyomtató esetében, akár 1200*1200 dpi Előny: olcsó beszerzés, jó képminőség Hátrány: drága fenntartási költség

Lézer nyomtató A nyomtatófejben egy speciális szelénnel bevont hengerre tükrön eltérített lézerfény felírja a nyomtatandó képet. A festékkazettából festékrészecskék tapadnak a hengerre, majd a két forgó-henger között elhaladva a papírra ráég a festék.

Tulajdonságok Sebesség: 20 (lap/ perc) Havi terhelhetőség: ~ 35 000 Előny: jó képminőség, gyors. Felbontás: DPI (dot/inch) 2,54ccm*2,54 cm területen ábrázolható pontok száma (600DPI) Hátrány: drága beszerzési költség.

Érdekesség (ipari nyomtató) műszaki adatok Sebesség: 75 db A4-es nyomat/perc Súly: 188 kg Fogyasztás: max 1,85kW, min 30 W Havi terhelhetőség: 300000 oldal/hó Processzor: Celeron LV 866 MHz Háttértár: HDD: 80 GB Papírkapacitás: max: 8200 lap Papírméret: A3 – A5 Festékkazetták: fekete 43000 lap

Hő-nyomtató A nyomtatóban egy speciális papír található, mely hő hatására elszíneződik. A képet felhevített tűk közelítésével jeleníti meg a papíron. Főleg fax-gépekben használják. Csak fekete-fehér nyomtatásra alkalmas Manapság a fotónyomtatókban is használják a technológiát

Tulajdonsága Előny: egyszerű szerkezet. Nem kell bajlódni a festékkel. Hátrány: Drága a papír.

Zselés nyomtatók A nyomtató tinta helyett folyékony zselét használ, mellyel a nyomtatók víz- és napálló nyomatok készítésére képesek. A Liquid Gel legnagyobb előnye, hogy amint a papírra kerül, azonnal meg is szárad, lehetővé téve ezáltal a nagysebességű - akár percenként 30 oldalas - nyomtatást, kétoldalas, színes és fekete-fehér változatban egyaránt.

Tulajdonságok(előnyök) Gyors kétoldalas nyomtatás  A színes nyomtatás oldalankénti költsége alig magasabb, mint a fekete-fehér nyomtatásé A nyomtatófejek nem részei a festékpatronoknak és a nyomtató teljes élettartamán át kitartanak Rendkívül gyors száradás, víz- és napfényálló nyomatok széleskörű hálózati csatlakoztathatósággal rendelkeznek

Műszaki adatok (Aficio™GX 5050N) Sebesség: max. 30 fekete-fehér vagy színes (egyoldalas) nyomat/perc Felbontás: 3600 x 1200 dpi Első oldal elkészítésének ideje: Kevesebb mint 6 másodperc (Fekete-fehér / színes) Havi terhelhetőség: max. 20000 oldal/hó Papírkapacitás: max 850 lap Fogyazstás: max 75 W, min 10 W