Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(PDP) Plazma Display Panel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(PDP) Plazma Display Panel"— Előadás másolata:

1 (PDP) Plazma Display Panel
Plazma monitor (PDP) Plazma Display Panel

2 A kezdet A PDP, egyszerűbb nevén plazmakijelzők első, monokróm típusát 1964-ben a Plató Computer System készítette el. Később, 1983-ban az IBM készített egy 19" méretű monokróm, 1992-ben pedig a Fujitsu egy színes, 21 hüvelykes változatot. Az első plazmatelevíziót a Pioneer mutatta be 1997-ben.

3 Működése A PDP vagy plazmaképernyőknél minden egyes képponthoz három apró kamra tartozik, amelyek a vörös, zöld és kék alapszíneket tudják megjeleníteni. A kamrák speciális gázkeverékkel vannak megtöltve; ez a gáz feszültség hatására ionizált állapotba kerül és UV fényt bocsát ki. Az UV fény természetesen nem látható, viszont kiválóan alkalmas arra, hogy a kamrák belső falán elhelyezkedő foszfort indukálja, ami már az emberi szemnek is látható fényt bocsát ki. A plazmatévékben a képpontok tehát saját fényt bocsátanak ki.

4 Előnyei Mivel minden egyes képpont egymástól függetlenül, akár folyamatos üzemben vezérelhető, a monitor villódzástól mentes, akár :1 kontrasztarányú, tökéletes színekkel rendelkező képet is adhat, bármely szögből nézve.

5 Hátrányai A kicsit magasabb energiafogyasztás (ez a mai készülékekre egyre kevésbé jellemző), és a jelentősebb hőfejlődés. Másik hátrányuk viszont hogy a PDP monitor 40"-os vagy ennél nagyobb méretben gazdaságos előállítani, így inkább TV készülékeknél használható.


Letölteni ppt "(PDP) Plazma Display Panel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések