Közoktatási vezető 3.2. Zalaegerszeg 2013.március 08.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Advertisements

Területi államigazgatási szervek
Művelődési tevékenységek / szolgáltatások a településeken
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
Molnár László tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes BPI
Pályáztatás, vezetői megbízás visszavonása
Az oktatásügy aktuális kérdései, jogszabályi változások
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
Közoktatási intézmények működését érintő változások különös tekintettel az alapfokú művészetoktatási intézményekre Merklné Kálvin Mária osztályvezető Pest.
A kormányhivatal közoktatási feladatai és az új oktatási koncepció
Az oktatásigazgatás aktuális kérdései
A nemzeti köznevelési törvény független iskolákra vonatkozó §-i
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
A pedagógusminősítési rendszer
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
1 A KÖZOKTATÁSI ÁGAZATOT ÉRINTŐ JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK április 2. Hujber Ildikó vezető főtanácsos.
Az oktatási intézmények önkormányzati működésével kapcsolatos felvetések ( egy jegyző gondolatai, értelmezései és esetleges válaszai) Készítette: Molnárné.
Közoktatási feladatok teljesítése: - nevelési-oktatási intézmény; - pedagógiai szakszolgálat; - pedagógiai szakmai szolgáltató. Intézkedési terv.
Jogszabályok, jogszabályi változások, szakmai szervezeti finanszírozás jogszabályai, különös tekintettel az intézményintegrációra Dienes Renáta prezentációja.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárság
NAK, Szakképzési Igazgatóság
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A művészetoktatási intézményeket érintő jogszabályi változások „Művészetoktatás a jogszabályok útvesztőiben” konferencia Budapest, március 31. Imre.
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Tájékoztató egyházi és magánintézmények fenntartóinak
Fejér Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály
A köztisztviselők jogállásáról…
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
A maximális hallgatói létszám megállapítása Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Az adatvédelem szabályozása
A PEDAGÓGUS KÖTELESSÉGEI ÉS JOGAI
Készítette: Kovács Ferencné
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
Jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (Nkt.) A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 229/2012. (VIII. 28.)
Ellenőrzések a köznevelési intézményekben Fejér Megyei Kormányhivatal.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Az NPK működése és céljai a kerekasztal tárgyalásokon Habár fölül a gálya… Sonkád,
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
A tanszabadság Dr. Szüdi János oktatási szakértő.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Önkormányzat és állam.
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Dr. Németh Lajos Oktatási Jogok Biztosának Hivatala
Nőnapi versek Arany Viktortól
Közoktatási alapismeretek
Tanévkezdő 2013/14.
Szakértés/szaktanácsadás módszertana
KÖZOKTATÁSI VEZETŐ III. szemeszter
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
Hajnal Gabriella szakmai elnökhelyettes
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Közoktatási vezető 3.2. Zalaegerszeg 2013.március 08. BOLDOG NŐNAPOT!

A nők, ha szeretnek, mindent megbocsátanak nekünk, még ballépéseinket is. De ha nem szeretnek, semmit sem néznek el nekünk, még erényeinket sem. (Balzac) BOLDOG NŐNAPOT!

Negyven fölött szép igazán a nő, Akkor már kiül a belső, Meghozza gyümölcsét az élet, Meglátszik, ki a finom érett. Sokuk arcán mennyei szépség ül, Nőiségük kiteljesül, Az értő szem őket nézi, Ki szerencsés, karjukban végzi.

a köznevelési intézmény alapítása, működése és vezetése A törvény biztosítja az óvoda- és iskolaalapítás szabadságát az állam által meghatározott jogszabályi feltételek mellett.(8.sz.mell.) A köznevelési intézmény jogi személy. Alapítását az alapító okirat rögzíti. Az egyházi vagy magánintézmény esetében az intézményt a működési engedély alapján nyilvántartásba kell venni és oktatási azonosítóval ellátni Az alapító okiratot a tényleges alapító vagy a majdani fenntartó vagy az állam (kormányhivatal) készíti el, a működési engedélyt és az oktatási azonosítót a kormányhivatal állítja ki. Az alapító okirata a következőket tartalmazza: a) az intézmény nevét, az alapító, illetve a fenntartó nevét és címét, b) az intézmény típusát, alaptevékenységét, c) az intézmény székhelyének és valamennyi telephelyének címét, d) az intézmény minden tagintézményének, intézményegységének (beleértve a tagozatot is) a megnevezését, e) iskola esetén az évfolyamok számát, f) nevelési-oktatási intézmény esetén az intézménybe felvehető maximális gyermek-, illetve tanulólétszámot,

h) nemzeti-etnikai kisebbségi feladatait, g) alapfokú művészetoktatás esetén a művészeti ágak, azon belül a tanszakok megnevezését, h) nemzeti-etnikai kisebbségi feladatait, i) a feladatellátást szolgáló vagyont, ingatlant, az ingatlan tulajdonjogát, a vagyon feletti rendelkezés jogát, j) a gazdálkodással összefüggő jogosítványokat. A működési engedély akkor adható ki, ha a köznevelési intézmény rendelkezik a feladatai ellátásához szükséges alábbi feltételekkel: a) állandó saját székhelyműködéséhez (legalább öt nevelési, tanítási évre biztosított) b) a megállapított maximális létszám befogadására alkalmas és elegendő helyiség; c) a feladatok ellátásához szükséges állandó saját alkalmazotti létszám legalább 70%-a határozatlan időre szóló munkaviszonyban

d) jogszabályokban meghatározott eszközök és szabályzatok; e) a működéséhez szükséges pénzeszközök; f) a nevelőtestület által elfogadott pedagógiai program. Megszüntetés A megszűnés, átszervezés a kormányhivatal döntésével jön létre a fenntartó vagy bíróság vagy kormányhivatal kezdeményezésére. A megszűnés eseteit a törvény rögzíti: az intézmény fenntartója az intézményt megszünteti, a fenntartó jogutód nélkül megszűnik, a bíróság elrendelte az intézmény nyilvántartásból való törlését, a kormányhivatal hatósági ellenőrzési jogkörében megállapított súlyos és ismételt törvénysértés vagy az országos pedagógiai- szakmai ellenőrzés során megállapított súlyos és ismételt szakmai hibák miatt a nyilvántartásból való törlését elrendeli.

A fenntartás keretében viselt kötelezettségek és jogok: A pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak bérén felül a fenntartó biztosítja, és az intézmény egyéb bevételei fedezik a közoktatási intézmény feladatainak ellátásához szükséges pénzeszközöket. A közoktatási intézmények fenntartási és működési költségeit – az évente összeállított és a fenntartó által megállapított – költségvetésben kell előirányozni. Feladatok: a) az intézmény alapítása (az alapító okirat kiadása), átszervezése, megszüntetése a megyei közoktatás fejlesztési tervvel összhangban; b) az intézmény üzemeltetéséhez, infrastruktúrája fenntartásához szükséges források biztosítása; c) az intézmény költségvetésének meghatározása; d) az intézményvezetői pályázati eljárás megindítása és lefolytatása jogszabály rendelkezései szerint

f) az intézményvezető feletti munkáltató jogok gyakorlása; g) egyházi fenntartó esetében az intézmény SzMSz-ének, pedagógiai programjának és házirendjének jóváhagyása A fenntartó jogai: a) amennyiben az ingatlan vagy ingatlanok a fenntartó tulajdonát képezik, a tulajdonosi jogok gyakorlása; b) javaslattétel az intézményvezető személyére a nevelőtestület véleményének megfontolását követően; c) részvétel (javaslattétel) az intézmény pedagógiai programjának formálásában; d) az intézmény és érdekeinek képviselete és megjelenítése; e) az intézményhasználó közösség érdekeinek képviselete és közvetítése az intézmény vezetője illetőleg nevelőtestülete felé  

Intézményvezetői életpálya-modell Az intézményvezetői megbízás részben önálló szakma, amelynek magas szintű művelése professzionális vezetői, pedagógiai, pszichológiai, jogi, és pénzügyi ismereteket, képességeket és készségeket kíván. A megbízás feltételei: Az intézménytípus tevékenységéhez kapcsolódó egyetemi vagy főiskolai diploma (középiskola esetén középiskolai tanári végzettség); pedagógus II fokozat; köznevelési vezetői szakvizsga. Az intézményvezető munkáját a nevelőtestület és a szülők közössége a vezetői ciklusának második és negyedik évében személyazonosításra alkalmatlan kérdőíves felmérés alapján értékeli, az országos külső szakmai ellenőrzés pedig ellenőrzi és értékeli.

Az intézményvezetőt − pályázati eljárást követően − állami fenntartású iskolában a nevelőtestület véleményének figyelembevételével, más fenntartó esetén a fenntartó javaslatára a fővárosi, megyei kormányhivatal, középiskolák vezetőit a kormányhivatal előterjesztésére az oktatásért felelős miniszter bízza meg legfeljebb öt évre. Az egyházi és más nem állami, nem önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény vezetőjének megbízásához a köznevelési intézmény székhelye szerint illetékes kormányhivatal egyetértésére van szükség. A kormányhivatal az egyetértését csak jogszabálysértés esetén tagadhatja meg.

A vezetői megbízás meghosszabbítható. A pályázat az első meghosszabbítás alkalmával mellőzhető abban az esetben, ha azzal a nevelőtestület és a fenntartó egyetért. Egyetértés hiányában és a harmadik vezetői ciklus kezdete előtt új pályázati eljárást kell kezdeményezni. Az intézményvezetői megbízás részletes szabályairól külön jogszabály rendelkezik.

Kiselőadások Az óvodáztatással kapcsolatos tanügy- igazgatási feladatok. Kövesdi Gné. Iskoláztatás, tankötelezettség Bene Istvánné Középiskolai beiskolázás Szücsné Intézmények ügyvitele, ügyiratkezelés. Gáspár József

Konzultációs kérdések A közalkalmazotti jogviszony létesítése(Kjt.20.-21. §)(Knt.66.§) A közalkalmazotti gyakornoki idő és minősítése. (Kjt. 22. §) A magasabb vezető, illetve vezető megbízása. (Kjt. 23.§)(Knt. 67.§, 68.§) A közalkalmazotti jogviszony megszűnése, megszüntetése. ((Kjt.25. §)

A következő : konzultáció: 2013. március 23.