Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tanévkezdő 2013/14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tanévkezdő 2013/14."— Előadás másolata:

1 Tanévkezdő 2013/14

2 A tanév rendje A tanítási év első tanítási napja: szeptember 2. (hétfő) utolsó tanítási napja: június 13. (péntek). Az iskola utolsó, befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap középfokú iskolákban április 30. A tanítási napok száma az általános iskolában száznyolcvan nap, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában és szakiskolában százhetvenkilenc nap. A tanítási év első féléve január 17-ig tart

3 A tanítási szünetek Az őszi szünet október 28-tól október 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 4. (hétfő). (október 26-tól november 03-ig) A téli szünet december 23-tól január 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 21. (szombat), a szünet utáni első tanítási nap január 6. (hétfő). A tavaszi szünet április 17-től április 22-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap április 16. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 23. (szerda). Tanítás nélküli munkanap: ált.isk. 5, középfok: 6.

4 Országos mérés, értékelés 2014
Országos mérés, értékelés május 28-án vizsgálják meg az olvasási-szövegértési és a matematikai alapkészségek fejlődését. A tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében felméri(okt.11.)jelenti(okt.25.)elvégzi(dec.6.) A tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata. A vizsgálatot a nevelési oktatási intézményeknek április 2. és május 27. Szakmai ellenőrzés január 2. és április 1. között szakmai ellenőrzés keretében vizsgálják meg a magántanulóvá nyilvánítással kapcsolatos eljárást

5 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC
A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény legutóbbi módosításai Néhány apróbb: HÍD II. programba való bekapcsolódás , minimális és maximális csoportlétszámok, mindennapos testnevelés , tankötelesek beíratása stb. Fenntartói döntések meghozatala az oktatásért felelős miniszter dönt az állami intézményfenntartó központ által fenntartott köznevelési intézmény létesítéséről, átszervezéséről, megszüntetéséről, tevékenységi körének módosításáról (77. § (2) bek. k) pont). A jövő évtől kezdődően ismét május utolsó munkanapjáig kell meghozni minden átszervezési döntést,

6 Változások a pedagógus-munkakör betöltésének végzettségi és szakképzettségi követelményeiben.
- egyes tantárgyak, tantárgyi modulok oktatása (98. § (14) bek.), - szakképzés elméleti tantárgyainak tanítása (98. § (15) bek.), - mindennapos testnevelés bevezetése során esetlegesen fellépő ideiglenes szakemberhiány megoldása (98. § (16) bek.), - két tanítási nyelvű oktatás és nemzetiségi nyelvoktatás (3. melléklet).

7 A KLIK által fenntartott köznevelési intézmények esetében alapító okirat helyett szakmai alapdokumentum a létesítő okirat elnevezése. A törvény biztosítja a KLIK által fenntartott köznevelési intézmények vezetői részére – a bérgazdálkodást érintő döntések, a kinevezés és a közalkalmazotti jogviszony megszüntetése kivételével – a munkáltatói jogok gyakorlását. További bővítése az intézményvezető jogosítványainak, hogy a KIK által fenntartott intézmény vezetője a munkáltatói jogot azok tekintetében is gyakorolhatja, akik a működtető, vagy az általa megbízott személy, illetve szervezet intézkedése alapján végeznek munkát a köznevelési intézményben, amennyiben a működtető így dönt. (Nkt. 61. § (6) bek.)

8 Változik az óvodapedagógusok munkaidejének beosztására vonatkozó szabályozás is 32 órán felül további legfeljebb heti négy órában a nevelőtestület munkájában való részvételt rendelhet el a munkáltató.

9 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet II.FEJEZET A PEDAGÓGUSOK ELŐMENETELI ÉS ILLETMÉNYRENDSZERE 1. A köznevelési intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak fokozatokba történő besorolásához szükséges követelmények, 2. A gyakornoki idő és a mentor, 3. A minősítő vizsga és a minősítési eljárás lefolytatása, 4. A minősítő vizsgára és a minősítési eljárásra történő jelentkezés, a minősítő vizsga és a minősítési eljárás, a minősítő bizottságok munkájának szervezése, a minősítés díja

10 5. A szakmai gyakorlati idő számítása, az átsorolás időpontja,
6. A pedagógusok illetménypótléka megállapításának részletes szabályai, 7. A pedagógusok munkaidejének beosztása, 8. Az alkotói szabadság igénybevételének részletes szabályai.

11 III. FEJEZET A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK VEZETŐI
9. Magasabb vezetői és vezetői megbízások köre, 10. Az intézményvezetői pályázati eljárás lebonyolításának részletes szabályai, a pályáztató feladatai, 11. A pályázat és a próbaidő kikötésének mellőzése, 12. A nevelő-oktató munkát végzők pótszabadságára való jogosultsága és a szabadság kiadásának szabályai, 13. A köznevelési intézményben nem pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak besorolására vonatkozó szabályok, 14. A rendkívüli munkavégzés, az ügyelet és a készenlét köznevelési intézményekben történő elrendelésének szabályai.

12 Vegyes rendelkezések 36.§.
(2) A szeptember 1-jén Pedagógus I. fokozatba besorolt, több mint nyolc év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus minősítési eljárása során szeptember 1. és június 30. között a 3. § (1) bekezdésében meghatározott, a minősítési eljárásra történő jelentkezéshez szükséges szakmai gyakorlat időtartamára vonatkozó szabályt nem kell alkalmazni. A szeptember 1-jén Pedagógus I. fokozatba besorolt, több mint nyolc év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus először 2014-ben kezdeményezheti a minősítési eljárást. (3) A tizennégy év szakmai gyakorlattal pedagógus-szakvizsgával és rendelkező pedagógus április 30-áig kérelmezheti a Pedagógus II. fokozatba január 1-jével történő besorolását. A kérelem alapján a besorolás további feltétele, hogy a pedagógus április 30-áig feltöltse portfólióját a miniszter által kijelölt, az OH által kialakított és üzemeltetett informatikai támogató rendszerbe. A Pedagógus II. fokozatba be kell sorolni azt, akinek a portfóliója tartalmazza a 8. §-ban foglaltakat. Az eljárást az OH szervezi.

13 4) A 2015. január 1-jén ideiglenesen Pedagógus II
4) A január 1-jén ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógus legkésőbb december 31-éig a 3. § szerinti minősítési eljárásban köteles részt venni. Ha erre a megjelölt időpontig nem kerül sor, a Pedagógus II. fokozatba való ideiglenes besorolását elveszti, és január 1-jétől újra Pedagógus I. fokozatba kell besorolni. (5) A miniszter a pedagógus-előmeneteli rendszer országos bevezetése érdekében pályázati felhívást tesz közzé a Mesterpedagógus fokozatba történő besorolás céljából. A pályázati eljárást az OH bonyolítja le.


Letölteni ppt "Tanévkezdő 2013/14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések