A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
Pedagógia szak - szakos tájékoztató -. Mit tanulunk a pedagógia alapszakon? Alapozás:  Tanulás, kommunikáció, szocializáció; Bevezetés a pszichológiába;
1/31 Elkötelezettség a Kiválóságért /31 Elkötelezettség a Kiválóságért A kiválóság európai elismerési szintjei Elismerés a Kiválóságért 300 pont.
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Okok Piaci környezet – több mint 70 felsőoktatási intézmény, ezek közül több szinte ugyanolyan képzési palettát, hasonló lehetőségeket kínál Társadalmi.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
A Europe Direct és más európai uniós tájékoztató hálózatok szerepe Székesfehérvár 2009.március 24.
A Műszaki menedzserek elégedettségének a szintje a Dunaújvárosi Főiskolán! Készítette: Németh Nóra Nikoletta Konzulens: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
Új irányok az emberi erőforrás gazdálkodásban Fiatal regionalisták VIII. országos konferencia Győr, október Szűcs Ágnes Nyíregyházi Főiskola.
A szakiskolák aktuális problémái
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Gyűjtőköri szabályzat
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Magyarország: logisztikai központ
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Kórházi könyvtárak lehetőségei a tudáspiacon
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
Szülői választmány 2016.okt.18.
ME Kancellária Hivatal
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
A magyar gazdaságpolitika eredményeinek rövid bemutatása
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Monostoriné Hörcsik Renáta
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Vállalati értekezlet Cégnév.
Ereky István Közjogi Kutatóközpont
Intézményvezetői célkitűzések
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
HEFOP P /1.0 A működési folyamatok mintaszerű újraszervezése az integrált vidéki nagyegyetemek minőségközpontú működésének támogatása.
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
A gyermeki jogok érvényesítése
SZTE TTIK NAGYKÖVETI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA Dr
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint EREDMÉNYEK 4. 8
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Lorem ipsum.
Intézmény minőségirányítási programja
Céges értekezlet címe Előadó.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Erdősi Debóra Németh Tímea Közösségi szolgálat.
Előadás másolata:

A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai Felsőoktatási Minőségi Díj 2011 Tájékoztató rendezvény 2011. február 16. Intézményi Felkészítő Szakmai Konzultáció 2011. március 22. A Budapesti Corvinus Egyetem mint díjnyertes pályázó tapasztalatai

A Budapesti Corvinus Egyetem eddig összesen háromszor pályázott intézményi kategóriában a Felsőoktatási Minőségi Díjra. 2007-ben dicséretben részesültünk, 2008-ban ezüst fokozatú elismerő oklevelet kaptunk. Így már rendelkeztünk: tapasztalattal, előző évekbeli pályázati anyagokkal, adatokkal. 2010-es pályázatunk sikerének egyik fő oka, hogy önértékelési rendszerünk és a pályázat szempontjaihoz igazodó adatgyűjtés ekkorra forrott ki, ekkor tudtunk rendszeresen, szisztematikusan és átfogóan gyűjtött összehasonlító adatokat prezentálni, és segítségükkel valódi fejlődést bemutatni. Mindezen előzmények mellett fontos eleme volt pályázatunk sikerének, hogy: részt vettünk a pályázati tájékoztatón, valamint tanulmányoztuk a sikeres pályázati anyagokat.

Pályázati anyagunk összeállítása során a PDCA logika érvényesítésére törekedtünk, vagyis az eredmények mellett jövőbeli terveinket, céljainkat is megpróbáltuk ismertetni. A pályázat 5+4-es struktúrarendszere alapján építettük fel anyagunkat, figyelembe véve a terjedelmi és súlyponti előírásokat. Az egyes pontok bemutatásánál – ahol csak lehetett – kérdőíves véleményfelméréseink eredményeit is bemutattuk. Így nem csak leíró képet festettünk pl. az informatikai infrastruktúráról, hanem ismertettük az egyetemi polgárok véleményét is.

Adottságok témakörben bemutattuk: az egyetemi vezetést, az egyetem szervezeti felépítését, küldetését, testületeit, vezetőit, valamint a vezetés értékelési és fejlesztési mechanizmusait és minőségügyi koncepciónkat. Bemutattuk az egyetemi stratégiát, stratégiaalkotást, a stratégiai célok felülvizsgálatát és támogató eszközeinek fejlesztését. Összefoglaltuk az emberi erőforrásainkkal kapcsolatban a létszám és a munkaerő-kapacitás tervezést, toborzást, kiválasztást, teljesítményértékelési rendszert, javadalmazást, munkakörülményeket. A Partnerkapcsolatok és erőforrások témakör alatt tárgyaltuk a munkaadókkal, a volt hallgatókkal (Alumni) és nemzetközi partnereinkkel való kapcsolatunkat. Mindezek mellett bemutattuk ingatlangazdálkodásunkat, könyvtárainkat és informatikai infrastruktúránkat. Folyamatok bemutatásánál kitértünk az oktatással kapcsolatos folyamatokra, a tehetséggondozásra, az idegen nyelvű képzéseinkre, a hallgatói munkát támogató folyamatokra, a kutatási folyamatokra valamint a tudás- és technológiatranszfer elősegítésére.

Eredmények terén bemutattuk: A közvetlen partnerek elégedettségét, vagyis gólya-felmérésünket, hallgatói véleményezési rendszerünket, végzős hallgatói véleményfelmérésünket, karrierkövetésünket (DPR, Alumni) valamint munkaadókkal készített felmérésünket. A munkatársak elégedettségénél külön kitértünk az oktató/kutató munkatársakkal és külön az adminisztratív munkatársakkal készített felméréseinkre. Társadalmi hatás alatt tárgyaltuk a rangsorokban való szerepléseinket és munkaadói kapcsolatainkat, az ő véleményfelmérésüket. Itt érdemes még a közéleti szerepvállalásokat is megjeleníteni. Kulcsfontosságú eredményeknél bemutattuk az oktatás, a nemzetköziesedés, a kutatás-fejlesztés és az emberi erőforrás menedzsment területén elért eredményeinket, amelyek az egyetem stratégiai célkitűzéseivel kapcsolatos eredményeket tükrözik.

Az egyedi, jó intézményi gyakorlatokat, specialitásokat érdemes kiemelni. Így tettünk például, amikor bemutattuk a Budapesti Corvinus Egyetem szakjainak versenyhelyzetét évről-évre feldolgozó elemezési gyakorlatunkat. Nagyobb figyelmet szentelhettünk volna a tartalmak súlypontozására, a célértékekre és a külső összehasonlításokra (benchmarking), a trendek bemutatására és az eredmények alapján indított fejlesztések bemutatására. A pályázat nem csak a pályamunka megírásából áll. Nagyon fontos jól felkészülten várni az értékelő bizottságot. A nyertes intézménynek tájékoztatási kötelezettségei mellett nagy hangsúlyt kell fektetnie a marketingkommunikációra (honlap, logó, hír, kiadványok).

Budapesti Corvinus Egyetem nevében! Sok sikert kívánok a Budapesti Corvinus Egyetem nevében! Pap Viktória Minőségügyi szakreferens viktoria.pap@uni-corvinus.hu