Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ereky István Közjogi Kutatóközpont

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ereky István Közjogi Kutatóközpont"— Előadás másolata:

1 Ereky István Közjogi Kutatóközpont
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Előadó: Dr. Péter-Delbó Márta Dátum:

2 Ereky István ( ) jogász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja Kutatási területe: A helyhatósági önkormányzat. A közigazgatási jog kútfőinek jogi rendszerét és tárgykörét. Kutatásai a történeti fejlődésre és a más államok intézményeivel való összehasonlításra is.

3 A Kutatóközpont születése
2011. január 14-én alakult meg PPKE-JÁK Közigazgatási Jogi Tanszékén az Ereky István Kutatócsoport azzal a céllal, hogy a napjainkban zajló közigazgatás-fejlesztésnek aktív részese legyen. 2014 februárjában a Kari Tanács elfogadta azt a határozatát, amely alapján a karon a kutatócsoportoknál szervezettebb, állandó és nyilvántartott tagsággal rendelkező központok álljanak fel. Az Ereky István Közjogi Kutatóközpont ezt követően, március 19-én tartotta alakuló ülését.

4 A Kutatóközpont céljai
olyan közös és egyéni kutatási tervek létrehozása, amelyek mindig aktuális kérdésekre keresnek választ. olyan központi és helyi közigazgatási fejlesztésekben való részvétel, amelyekhez elengedhetetlen a tudományos meglapozás, a nemzetközi összehasonlítás, a tervezés. olyan kutatások lefolytatása, amelyek igazodnak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem küldetéséhez és profiljához; elősegíti a párbeszédet, a kölcsönös fejlődést és az emberközpontú - humánus - világ megvalósulását.

5 Kutatási területek az alkotmányjog,
a központi és területi közigazgatás, a közigazgatás kontrollmechanizmusai, pályázatokon, konferenciákon, tudományos és szakmai rendezvényeken való részvétel közreműködés a közigazgatási reformfolyamatokban.

6 Kutatások, projektek Adatrobbanás Ket2015 Modellkísérletek
Az EU közigazgatási eljárásjoga Az ügyész büntetőjogon kívüli szerepe A „Balaton Csoport” Ombudsman és Alkotmánybíróság ELA-Ereky Conference 2016 Közigazgatási bíráskodás konferencia Közigazgatási bíráskodás válaszúton A titkos információgyűjtés és a magánszféra védelme

7 Ereky István Közjogi Kutatócsoport
1088 Budapest, Szentkirályi u. 28.

8 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Ereky István Közjogi Kutatóközpont"

Hasonló előadás


Google Hirdetések