Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?"— Előadás másolata:

1 Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?
Kádár Attila

2 Színvonalas, versenyképes mérnökinformatikus-képzés
Az informatikus területén szerzett képesítés már önmagában az átlagosnál nagyobb jövedelmet jelent, mint ahogyan azt láthattuk Tevesz Gábor dékánhelyettes úr előadásán bemutatott jövedelem-illeszkedés diagrammon. Ezen képzési területen a statisztikai adatok alapján a BME VIK az ország egyik legszínvonalasabb oktatással alapozza meg informatikus hallgatóinak jövőjét. Felszerelt laborok, modern technológia A BME valamennyi épületének felszereltsége biztosítja a hallgatóknak, hogy modern technológiákat prezentáló eszközöket próbálhassanak ki. Számomra kedvező tantárgyösszeállítás Középiskolai tanulmányaim utolsó évében több egyetemen is részletesen tanulmányoztam a mérnökinformatika szak tantárgyösszeállítását. Hogy miért a BME-n találtam a számomra legmegfelelőbb tantervet? A válasz a tantárgyak által nyújtott sokrétű ismeretek, melyek az informatika egyre bővülő világának valamennyi területéről adnak egy kis ízelítőt.

3 Specializációs lehetőség
Számomra fontos szempont egy bizonyos fokú „szabadság” a tantervet illetően, így jobban elsajátíthatok egy általam választott szakterületet az informatikán belül. A specializációs lehetőség már a BSc képzésen ezt biztosítja a hallgatóknak. Tehetséggondozás(IMSc képzés) Ahogy tudomást szereztem róla, jelentkeztem az IMSc képzésre, ahol lehetőségem nyílt az előadásokon szerzett ismereteket jobban elmélyíteni emeltszintű gyakorlati példákkal. Problémamegoldó készség fejlesztése Felsőbb éves ismerőseim felhívták arra a figyelmem, hogy a BME nagy hangsúlyt fektet a problémamegoldó készség fejlesztésére, amely fontos a jelenleg is folyamatosan változó informatika világában.

4 Nemzetközi informatikai cégek
Budapesten számos nemzetközi informatikai cég van jelen, melyek jóval az átlag színvonal feletti munkakörnyezetet biztosítanak dolgozóinak. Azon álmom valóra váltása érdekében, hogy majd egy ilyen cégnél dolgozhatok informatikusként, a BME VIK-et választottam, hogy elsajátíthassam a szükséget ismeretket. Város nyújtotta lehetőségek Végül de nem utolsó sorban Budapest szépsége és fejlettsége számos lehetőséget nyújt a tanulás melletti kikapcsolódásra is. Számos kulturális rendezvény és látnivaló segít fellélegezni a néha felmerülő hallgatói élet problémái alól.


Letölteni ppt "Miért választottam a BME Mérnökinformatikus Szakot?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések