Igeolvasás „12Boldog az a nemzet, amelynek Istene az ÚR, az a nép, amelyet örökségül választott. ” Zsoltárok 33,12 „41Amikor közelebb ért, és meglátta.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Advertisements

A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
A keresztség A befogadás szentsége.
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Kis Angyalkák.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
42. zsoltár („A Dávidé.”) Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Asztal- és életközösség Jézussal
Jézus Te vagy Sáron legszebb rózsája,
Dávid imádsága..
Ó, Istenünk, eléd letérdelünk, könyörgünk hozzád, téged kér szívünk: áldd meg a népünk, áldd meg nemzetünk! ”A nagy világon e kívül” sehol sincs helyünk,
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 5. Első nap.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Új hálaének áldja Istent
Mt 19,16-30.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Nem tudom mikor lesz.
50. Zsoltár.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Református istentisztelet
Az imádság Hogyan lehet több?.
Igeolvasás.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Miért olyan fontos a hit?
JÓ REGGELT !.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Ökumenikus imahét bezárása
Magyar Adventista Világtalálkozó
A gyenge szól: Erős vagyok, És a szegény felkel, így szól:
Jeremiás és Hananja: próféta próféta ellen
Az öröm forrása a házasságban (is)
Isten lakhelye.
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Igeolvasás „12Boldog az a nemzet, amelynek Istene az ÚR, az a nép, amelyet örökségül választott. ” Zsoltárok 33,12 „41Amikor közelebb ért, és meglátta a várost, megsiratta, 42és így szólt: „Bár felismerted volna ezen a napon te is a békességre vezető utat! De most már el van rejtve a szemeid elől. 43Mert jönnek majd reád napok, amikor ellenségeid sáncot húznak körülötted, körülzárnak, és mindenfelől szorongatnak; 44földre tipornak téged és fiaidat, akik benned laknak, és nem hagynak belőled követ kövön, mert nem ismerted fel meglátogatásod idejét. 45Azután bement a templomba, és kezdte kiűzni az árusokat, 46ezt mondva nekik: „Meg van írva: És az én házam imádság háza legyen, ti pedig rablók barlangjává tettétek.” 47Ezután naponként tanított a templomban. A főpapok, az írástudók a nép vezetőivel azon voltak, hogy elveszítsék; 48de még nem találták meg a módját, hogy mit tegyenek vele, mert az egész nép - hallgatva őt - rajongott érte.” Lk 19,41-48

a haza iránti szeretet a haza iránti felelősség

„5Ezektől ágaztak szét országaikba a szigetlakó népek, mindegyik a maga nyelve szerint, nemzetségekre és népekre tagolódva.” I Móz 10,5

„4Így szól a Seregek URa, Izráel Istene az egész fogoly néphez, amelyet fogságba vittek Jeruzsálemből Babilóniába: 5Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét! 6Házasodjatok, szülessenek fiaitok és leányaitok! Házasítsátok meg fiaitokat, és adjátok férjhez leányaitokat! Szüljenek azok fiúkat és lányokat! Szaporodjatok, és ne fogyjatok! 7Fáradozzatok annak a városnak békességén [jólétén - Károli], ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az ÚRhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is!” Jer 29,5-7

- építsetek házakat - ültessetek kerteket - házasodjatok, szüljetek - házasítsatok, ne fogyjatok!  - fáradozzatok a város jólétén, békességén!  - demográfiai kérdések - utódlás - gyermeknevelés - gyermekeink iránt érzett felelősség - házasság - szociológiai helyzet - közfeladatok ellátása - társadalmi életben betöltött szerepek

Családszeretet Hazaszeret családi identitás                                  nemzeti identitás

„A mennyországért sem szabad elárulni Magyarországot.” Jókai Mór

„A mennyországért sem szabad elárulni Magyarországot.” Jókai Mór

 HANGsúlyos                               a haza iránt érzett szeretet   FAJsúlyos a haza iránt érzett felelősség

ἔκλαυσεν - κλαίω: zokog, jajgatva sír „41Amikor közelebb ért, és meglátta a várost, megsiratta…” ἔκλαυσεν - κλαίω: zokog, jajgatva sír „34Jeruzsálem, Jeruzsálem, aki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akik hozzád küldettek, hányszor akartam összegyűjteni gyermekeidet, mint a kotlós a csibéit szárnyai alá, de nem akartátok!” Lk 13,34

Jézus zokogásának oka: "Hányszor akartam összegyűjteni gyermekeidet, mint a kotlós a csibéit szárnyai alá, de nem akartátok!” és  „Bár felismerted volna ezen a napon te is a békességre vezető utat!” – de nem akarta felismerni. 

„nem ismerted fel meglátogatásod idejét.” lejár a kegyelmi idő! El lehet kótya-vetyélni Jézus szeretetét, kegyelmét, el lehet játszani, el lehet mulasztani a kegyelmi időt! „nem ismerted fel meglátogatásod idejét.”  lejár a kegyelmi idő!

„12Boldog az a nemzet, amelynek Istene az ÚR...! Zsoltárok könyve 33,12