Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !
Advertisements

B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
Jöjj Izráel, ne félj, bízzál Istenedben, mert Ő téged vár. 2x Nem mond le rólad, vissza fogad téged és karjába zár. 2x.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Húsvét Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és.
A három lépcsőfok… 29% - A megoldás 52 heti stratégia sikeres üzleti kapcsolatépítéshez (Avidor András - Michelle R. Donovan - Ivan R. Misner) Az emberek.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Református istentisztelet
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
ÉVKÖZi IV VASÁRNAP A év Máté 5,1-12a.
XXI Évközi Vasárnap B- év.
1.sz. ábra: forrás: A tudomány kapujában minta minta minta minta minta minta minta minta minta minta minta.
Advent 2015 Jn12,20-36.
protestáns reformáció szellemi atyja
REFORMÁCIÓI ISTENTISZTELET
Az Élet Igéje március.
XIV Évközi vasárnapC év
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
JÓ REGGELT!.
Igeolvasás.
Református istentisztelet
A magyar egyházak lelkigondozói felelőssége az új hullámú magyar világszórványban Jegyzetek a nyugati munkavállaló emigrációs magyarság egyházi lelkigondozásának.
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Kötélhúzás az istenközpontú gyülekezetért
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A mozgási elektromágneses indukció
JÓ REGGELT !.
Kitárom szívem ajtaját,
JÓ REGGELT ! 4.
Húsvét V Vasárnap Á - év Jn 14,1-12.
II. A biblia tanítása istenről
JÓ REGGELT!.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
MÁTÉ PÉTER ÉNEKEL "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember 9. Úgy várom jössz e.
160.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
JÓ REGGELT! Ma jó napunk lesz, hidd el !.
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
1.sz. ábra: forrás: A tudomány kapujában minta minta minta minta minta minta minta minta minta minta minta.
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Református istentisztelet
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT ! 5.
Várakozás – Simeon és Anna
JÓ REGGELT! Isten hozott! KRISZTUS FELTÁMADT- Valóban feltámadt!
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Akarj többet! Efézus 1:
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Miért hirdessük az evangéliumot a gyermekeknek?
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Hogyan készítsünk előadást?
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Előadás másolata:

Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában Missziókonferencia, reggeli áhítat Balatonlelle, 2008. július 18. péntek

Felszólító igék Máté evangéliumában Egy bibliai szakasz megértéséhez erre a három kérdésre kell válaszolnunk: Mit mond az Ige? Mit jelent az Ige? Mit üzen az Ige? Mit mond az Ige Istenről? Mit mond az Ige Istentől?

Felszólító igék Máté evangéliumában Szerda: Kövess – Mt 4:19; Keress – 6:33; Kérj – 7:7. Csütörtök: Jöjj – Vedd fel – Tanuld meg – Mt 11:28-30. Péntek: Szolgálj – Mt 20:25-28; Vigyázz – 24:42-44; Menj el – 28:18-20.

Felszólító igék Máté evangéliumában Szerdán erről tanultunk: Kövess, keress és kérj! (Mt 4:19; 6:33; 7:7) Jézus példáját követjük; első helyre tesszük életünkben; és ezzel a beállítottsággal bátran kérünk Istentől, aki válaszol az imáinkra. Tegnap pedig erről: Jöjj, vedd fel, tanuld meg! (Mt 11:28-30) Mondd el Jézusnak, hogy segítségre van szükséged; bármit megteszel, amit kér, még ha előbb nehéznek is tűnik; és gyakorold magad, hogy végül természetessé váljon.

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 20:25-28. – szolgálj „Jézus pedig előszólítván őket, monda: Tudjátok, hogy a pogányok fejedelmei uralkodnak azokon, és a nagyok hatalmaskodnak rajtok. De ne így legyen közöttetek; hanem a ki közöttetek nagy akar lenni, legyen a ti szolgátok; És a ki közöttetek első akar lenni, legyen a ti szolgátok. Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.”

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 20:25-28. – szolgálj „De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk. De közöttetek ne így legyen: hanem a ki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok, és a ki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 24:42-44. – vigyázz   ”Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 24:42-44. – vigyázz   ”Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok! Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana, és nem hagyná betörni a házába. Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!”

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 28:18-20. – menj el „És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!”

Felszólító igék Máté evangéliumában Mt 28:18-20. – menj el „Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Felszólító igék Máté evangéliumában Szolgálj A világi nagyság és a bibliai nagyság. Krisztus követése. Vigyázz Állandó tudatos élet. Útra és elszámolásra készen. Menj el Ott ahol az emberek vannak. Kilépni a komfortzónából.

Felszólító igék Máté evangéliumában Kapcsoljuk össze a három felszólítást: Szolgálj Jézus példáját követve, szolgálattal alapozd meg az önértékelésedet Vigyázz Állandóan légy kész elszámolni a rád bízottakkal Menj el Lépj ki a komfortzónából, hogy elérhesd az embereket

Felszólító igék Máté evangéliumában Mit mond az Ige Istentől? Hogyan várjuk Jézus visszatérését? Szolgálj; vigyázz; menj el A többit Ő megteszi benned és általad!