Törvény alatti állapot:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A kiáltó világ.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Jézus Istennek nevezése
Folyamodjatok az Úrhoz,
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
Jézus te vagy minden álmom
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jézus, tiszta lényed nézve,
Az Élet Igéje július.
Készítette: Jon A. Palmer
A TÉKOZLÓ FIÚ (Ötödik lecke) A döntés. Hogyan jutunk el a keskeny útra? Isten szentsége miatt lehetetlen, hogy a bűnnel közösségben legyünk mivel ez Isten.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
A félelem szerepe az életünkben
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Jöjj, ha éhes vagy.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Atyám, megigazítottad életem, Jézus Krisztus igazsága Enyém lehet
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
A bűnbeesés („ősbűn”) és az áteredő bűn. 1. A bűnbeesés bibliai elbeszélése /1. a) A szöveg helye és célja. - Rögtön a teremtés leírása után található.
Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.
Véred árán, hogy megválts.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Református istentisztelet
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Mi romlott el? Dr Daniel Duda Missziókonferencia Augusztus 15.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Ökumenikus imahét bezárása
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezünk
a reformáció 500 éve ünnepe
Kérdések az alkalom előtt
Bölcsesség a világosságban (Efézus 5: 15-17)
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Isten lakhelye.
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Vágyaink és kívánságaink
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

www.szeretet.extra.hu Törvény, Kegyelem

Törvény alatti állapot: Isten igazsága nélkül mi mindnyájan a törvény alatt lévő állapotban vagyunk. Róm 3:23 „Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül” A törvény kárhozatra ítélt bennünket. „mert a bűn ismerete a törvény által van” Róm 3:20 „a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná, hogy ne kívánd” Róm 7:7b A törvény alatt lévők esetében tehát a törvény éppen a bűnre mutat rá, és azt akarja megítélni. Akinek az életében fel tud mutatni akár csak egy bűnt is, azok ítélet alatt vannak. Pállal együtt leszögezhetjük: „a törvénynek cselekvéséből egy test sem igazul meg”. Róm 3:20

Tükörként rámutat valós állapotunkra, és a Szent Szellem késztetésére, menekülünk a szabadulás egyetlen forrásához, Jézushoz. (Krisztushoz vezérlő mesterünkké lett a törvény. Gal 3:24) „Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága” Róm 3:21 Megjelent Törvény nélkül Mindenkié lehet János 3:16

Vajon az, hogy Krisztus törvény nélkül jelent meg (Róm 3:21), azt jelenti, hogy többé már nem érvényes a törvény? - „Szeress, és tégy amit akarsz!?” Más tartalom, amely a szövegkörnyezet-ben érthető csak meg: Minden ember Isten ítélőszéke elé fog kerülni; majd láttuk a 20. verset; és ezt követi a 21. vers. Istennek igazsága: Jézus Krisztusban való hit által (Ján 3:16)

Róm 6:14 „Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.” Pál kérdése: Róm 6:15 Vétkezzünk?- Távol legyen! A törvény olyan szent, mint maga Isten. Az ember nem képes a törvényt a maga erejéből megtartani. Így Istennel ellentétben áll a természeténél (bűn) fogva. Isten azonban az Ő Fiában felajánlotta nekünk a törvény tökéletes igazságát. Ha szívünket megnyitjuk, akkor bennünk lakozik az Ő teljes egész élete, szeretete, amely átalakít, átformál a saját képmására. EZÁLTAL NYERJÜK EL A MEGIGAZULÁST, MELYET A TÖRVÉNY MEGKÖVETEL – ISTEN AJÁNDÉKA!

ÖSSZEGZÉS: Miért annyira lényeges, hogy nem a törvény alatt, hanem kegyelemben élünk? Isten már nem úgy viszonyul hozzánk, mint az Ószövetség idején. Az ÓSZ-i időkben a törvény szigorú betartása kötelező volt, de mivel ez lehetetlen volt, megjelent az áldozati rendszer (kegyelem). A kegyelem idején Isten egyetlen áldozatra tekint: Krisztuséra. A törvény tökéletes betöltője bennünk él!

Mi van akkor a törvénnyel? Róm 7:12 „A törvény tehát szent, a parancsolat is szent, igaz és jó.” Alapvetően nem a törvénnyel van baj. A törvénynek a bűn megítélésén túl különleges szerepe van: Krisztushoz vezérlő mesterünkké lett a törvény. Gal 3:24 A gond az, ha elhisszük azt a hazugságot, hogy a törvény szigorú megtartása tesz minket Isten előtt elfogadhatóvá.

A döntéseimet, hétköznapjaimat nem a külső törvények szabályozzák, hanem a bennem lakó Krisztus, aki a törvényt betöltötte. Róm 7:6 Nem is szabad visszatérnem a törvények általi Isten előtt való megfeleléshez. A Galata levélben több figyelmeztetés is van erre. Alapvető mozgatórugója az, hogy Krisztus megtett mindent: ezt elfogadjam, megnyugodjak benne, és egy Isten előtt biztos és megingathatatlan pozícióban éljem az életem.