Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
A HÁROM FA.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Feltehetek egy kérdést?
Kis Angyalkák.
Ki hajtogatja össze ejtőernyőidet?
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Canta Nat king Cole: Fascinación Photographs from the internet December 2008 Editor : Ady Biber ©
Igaz történet karácsony előttről
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
Gondolatok a barátságról szeretettel barátaimnak
A pillangó és a virág.
Neked adom az életem, a Tied Uram; Akarom azt, hogy meglássák; A Te erőd elég nekem, hogy az legyek, akinek engem elhívtál.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Zsikazsu Emlékkönyve.
Tibeti személyiségteszt
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Pozitív gondolatok "Megígérem magamnak... Automatikus.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Napra Valentin.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Céline Dion és Andrea Bocelli
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
Kis Angyalkák.
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
Olvasd lassan és csendben!.
Egy nap, egy egyetemi tanár, a következő kérdést tette fel hallgatóinak:
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Elég.
A boldogság is kegyelemből fakad
Ezt a táncot neked ígértem,
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
VERS RÓLAD.
Volt egyszer ... Volt egyszer egy sziget. Ott lakott minden emberi tulajdonság - Vidámság, Szomorúság, Bölcsesség… és többek közt Szeretet is.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Kértem Istent ….
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Dalt zengnek a rétek, s minden virág,
Olvasd lassan és csendben!
Szeretlek,és mindig foglak Szeretni.
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
Szól-e még Isten az emberekhez?
Ne felejtsük el: Legyen A tetszőleges kijelentés. Arra a kérdésre, hogy „A akkor és csak akkor igaz-e, ha te lovag vagy?” a lovagok is, a lókötők is.
Boldog Születésnapot!!! Igazából nem tudok mit mondani, mert azt, amit mondani szeretnék, nem lehet szavakban kifejezni. Beszéljen helyettem a zene. Egy.
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Lelkem áldja Neved Istenem, Mert Te fény vagy a sötétben
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A lelkigondozott védekezései
Buddha bölcs gondolatai
Elég.
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
Marcel Cohen fotóművész képeiből
Ki hajtogatja össze ejtőernyőidet?
Előadás másolata:

Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója. NEM FONTOS, MILYEN A VALLÁSOD A z alábbi rövid párbeszéd egy brazil teológus, Leonardo Boff, és a Dalai Láma között hangzott el. Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.

melyik a legjobb vallás?” Egy a vallásról és a szabadságról folytatott kerekasztal beszélgetés során a szünetben megkérdeztem a Dalai Lámát, aki hozzám hasonlóan résztvevője volt az említett beszélgetésnek: “Őszentsége, melyik a legjobb vallás?”

Azt gondoltam, valami ilyesmit fog mondani: “A Tibeti Buddhizmus” vagy “A Kereszténységnél jóval ősibb keleti vallások” A Dalai Láma némi szünet után elmosolyodott és a szemembe nézett… ami eléggé meglepett engem, hiszen tudtam, hogy fondorlatos volt a kérdésem. Ő így válaszolt: “Az a legjobb vallás, amelyik által a legközelebb kerülünk Istenhez. Az a legjobb vallás, amelyik által jobb emberek leszünk.”

“Mi az, ami jobbá tesz engem?” Ki akartam kerülni a kínos helyzetből, amibe ez a bölcs válasz juttatott, etért megkérdeztem: “Mi az, ami jobbá tesz engem?” Ezt felelte: “Bármi, ami Önt könyörületesebbé, érzékenyebbé, tárgyilagosabbá, jobban szeretni tudóvá, emberségesebbé, felelősségteljesebbé, etikusabbá teszi.” “Az a legjobb vallás, ami ezt adja Önnek ”

“Ne feledje, az univerzum tetteink és gondolataink visszhangja.” Egy pillanatra elnémultam, csodálva bölcs és megcáfolhatatlan válaszát, amire még manapság is sűrűn gondolok: “Engem, barátom, nem érdekel, hogy Ön milyen vallású, vagy hogy Ön vallásos-e, vagy sem. “Ami számomra valóban fontos, az az, hogy Ön miként viselkedik társai, családja előtt, miként viselkedik a munkában, közösségben és a világ előtt.” “Ne feledje, az univerzum tetteink és gondolataink visszhangja.”

Az emberi kapcsolatokra is vonatkozik. “Az akció-reakció törvénye nem csak a fizika törvénye. Az emberi kapcsolatokra is vonatkozik. Ha jósággal cselekszem, én is jóságot kapok. Ha gonoszsággal cselekszem, gonoszságot fogok kapni én is.” “Amire nagyszüleink tanítottak bennünket, az a színtiszta igazság. Mindig azt kapod, amit másoknak kívánsz. Boldognak lenni nem a sors rendeltetése. Boldognak lenni, ez választás kérdése .”  

“Nincs olyan vallás, amely az Igazság felett állna.” Végül ezt mondta: “Vigyázz Gondolataidra, mert Szavakká fognak válni. Vigyázz Szavaidra, mert Tettekké fognak válni. Vigyázz Tetteidre, mert Szokásokká fognak válni. Vigyázz Szokásaidra, mert Jellemeddé fognak válni. Vigyázz Jellemedre, mert az Sorsodat fogja alakítani, és Sorsod lesz az Életed … és … “Nincs olyan vallás, amely az Igazság felett állna.” Angol nyelvről fordította:Csáki István