Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért válaszottam a BME-VIK-et?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért válaszottam a BME-VIK-et?"— Előadás másolata:

1 Miért válaszottam a BME-VIK-et?
Számomra maga az egyetem egy nagy „trauma” volt olyan szempontból, hogy sokáig nem tudtam, hogy mi az a hivatás, amit egész életemben boldogan tudnék végezni, éppen ezért nagyon alaposan átgondoltam hogy hova megyek tovább. Azért esett végül a BME-re a választásom, mert testvérem is ide jár, és jókat hallottam róla, valamint úgy érezem a mai napig, hogy ha ezt elvégzem, akkor egy olyan diplomát fogok kapni, ami valóban ér valamit, és tudás is van mögötte. (Sajnos érthető módon ezért többet is kell tenni, szenvedni)

2 Eddigi 3 hónapom Az eddigi három eltöltött hónap után úgy érzem, hogy ez tényleg nem olyan gyerekjáték, mint amilyennek tűnt, és sok csalódás is ér, ha valami nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Úgy gondolom, hogy ilyenkor a legnehezebb az, hogy az ember ugyanúgy csinálja tovább a dolgát, még ha sokszor nehéz is egy nagy kudarcélmény után újra nekiállni tanulni. Ez idő alatt szerintem sokat fejlődtem kitartásban, és lelkierőben is, és ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy lélekben készüljön fel az egyetemre, főleg erre, hogy ha ide szeretne jönni.

3 Miért ajánlanám ezt az egyetemet ismerőseimnek?
Mint ahogy azt már előbb is megfogalmaztam, itt tényleg olyan tudásra tehetnek szert a hallgatók, amivel nem csak itthon, de külföldön is meg tudja állni a helyét a későbbiekben. Ezért többet kell tenni, mint máshol, de szerintem összességében megéri. Az egész BME területe számomra lenyűgöző, illetve maga Budapest is egy pozitív csalódás az elétemben, így magának az egyetemnek a környezetét is csak ajánlani tudom. Amit még meg kell említeni, az a korszerű felszereltség, és ennek köszönhetően sok plusz tudásra is tehetünk itt szert. Meg kell még említenem az előadók, gyakorlatvezetők, valamint a laborvezetők segítőkészségét. Mindenben próbálnak segíteni, és bármikor lehet hozzájuk fordulni kérdéseinkkel.

4 A bme közössége Eddigi tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy nagyon összetartók az egyetem hallgatói. Felsőbbévesekhez is nyugodtan fordulhatok kérdéssel, ők is készségesen segítenek. Rengeteg sok közösségi fórum van, illetve maga a Schönherz kollégiumán belül sok helyszín, rendezvény van másokat megismerni, így a sok tanulás mellet sem vész el teljesen a szociális élet. Összességében tehát egyáltalán nem bántam meg, hogy ide jöttem, még ha messze is vagyok az otthonomtól, gyorsan beleszoktam az itteni életben, és jól érzem magam az egyetemen.


Letölteni ppt "Miért válaszottam a BME-VIK-et?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések