376/2014 EU RENDELET BEVEZETÉSÉNEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes január DSZC Brassai Sámuel.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Hol tartunk… Beszámoló –Mérleg –Eredménykimutatás Értékelés – – – –2004- –Immateriális javak,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
ART és egyéb adók ART 1) Bejelentési szabályok: Készpénzfizetés bejelentése→5 millió Ft-ról 2 millió Ft-ra csökken Munkaerő-kölcsönzéssel összefüggő.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
Dr. Pók László SZECSKAY ÜGYVÉDI IRODA Köthetünk-e útján szerződést? „INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE” LXII. SZAKMAI FÓRUM szeptember.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
ERASMUS+ DISSZEMINÁCIÓS PLATFORM
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Nagyméretű állományok küldése
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összeállította: Horváth Józsefné
SZÁMVITEL.
Becslés gyakorlat november 3.
A Repülésbiztonsági Kockázat
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Kiegészítő melléklet és üzleti jelentés
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
A pilóta nélküli és a pilóta által vezetett légijárművek
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Kockázat és megbízhatóság
Az Európai Unió közlekedési politikája és a transzeurópai hálózatok
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Kvantitatív módszerek
Piaci kockázat tőkekövetelménye
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Bevezetés Az ivóvizek minősége törvényileg szabályozott
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
középfokú felvételi eljárás
Önfeledt játék a biztonság tudatában
Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel kísérése II.
Compliance és Corporate Governance
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet Jármű- és mezőgazdasági Géptani tanszék A ventilátoros permetezőgép üzemeltetési jellemzőinek.
2010. I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája,
Új pályainformációs eszközök - filmek
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
Általános iskola eredménye, értékelése
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
műszaki osztályvezető
Posteinerné Toldi Márta
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
A Szociális Ágazati Regiszter használatával kapcsolatos tudnivalók
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Szabálytalanságkezelés
Előadás másolata:

376/2014 EU RENDELET BEVEZETÉSÉNEK TAPASZTALATAI KBSZ SZAKMAI NAP Budapest, 2016.04.28. Erdősi Gábor balesetvizsgáló

TAPASZTALATOK A polgári bejelentések arányai:

Karbantartási események: TAPASZTALATOK Karbantartási események: A vizsgált periódus (december-április) a légiközlekedésben a magasabb szintű karbantartások időszaka. A 376/2014 EU rendelet bevezetésével sem növekedtek meg a karbantartási események bejelentései, a bevezetés előtti azonos időszakhoz képest. A 2015/1018 EU rendelet (Kötelezően jelentendő események) tartalmazza pl. A légijármű üzemeltetésével összefüggő eseményeket, A légijárművek műszaki állapotával karbantartásával vagy javításával összefüggő eseményeket,…. Repülőterekkel, földi szolgálatokkal összefüggő eseményeket, ..stb. gf

TAPASZTALATOK

TAPASZTALATOK

TAPASZTALATOK Példák karbantartási eseményekre

TAPASZTALATOK Bejelentések szervezeti kezelése (MOR):

TAPASZTALATOK Ha a megnevezést tartalmazó cellára duplán kattintunk úgy a „Help – Súgó” munkalapon az adott kifejezés angol és magyar nyelvű definícióját jelöli meg a program.

TAPASZTALATOK Bejelentő felület alkalmazása, Előzetes jelentés: Amennyiben a szervezet a jelentett eseményekkel kapcsolatos elemzése alapján tényleges vagy potenciális polgári légiközlekedés-biztonsági kockázatot azonosít, a bejelentő által az eseményről tett értesítés napjától számított 30 napon belül továbbítja az adott tagállam illetékes hatóságának az elvégzett elemzés előzetes eredményét -ha van ilyen-, és a végrehajtandó intézkedésekről szóló beszámolót. Előzetes jelentés esetén a már ismert módon kell küldeni a KBSZ felé a teljes kitöltött bejelentő lapot az esetleges módosításokkal együtt úgy, hogy azon szintén az eredet bejelentési időpont és szervezeti azonosítónak kell megjelenni. A bejelentés típusában az „Előzetes jelentés” megnevezést kell kiválasztani. Azon szervezetek, melyek nem rendelkeznek még saját előzetes jelentés formátummal, úgy a bejelentő felületen lévő előzetes jelentés „fül” megnyitásával és értelemszerű kitöltésével a bejelentő lapjával együtt elküldheti a szervezet előzetes jelentését a KBSZ felé.

TAPASZTALATOK

TAPASZTALATOK A tapasztalatok azt mutatják, hogy szükségessé vált egy új munkalap beillesztése a bejelentő formátumba az előzetes jelentés mellé, melynek elnevezése „Végleges jelentés”. Itt pl. az esemény elemzését, a megtett intézkedéseket, következtetéseket lehet beilleszteni. Ez a kiegészítés maga után vonja a bejelentő lap „Bejelentés típusa” részének kiegészítését is. Végleges jelentés

TAPASZTALATOK Végleges jelentés formátuma

KBSZ kivizsgálás és a szervezet esemény-jelentésének kapcsolata: TAPASZTALATOK KBSZ kivizsgálás és a szervezet esemény-jelentésének kapcsolata: Amennyiben egy bejelentett eseményt (baleset, súlyos repülőesemény, egyéb esemény) a KBSZ vizsgál, a szervezetnek ebben az esetben is a bejelentőlapot el kell küldeni a KBSZ-nek, és az elemzését az eseménynek ugyanúgy végre kell hajtani mint az előbb említett kötelezően jelentendő események esetén. HALADÉKTALANUL

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK Következő fejlesztések: Az ECCAIRS 5 bevezetésével a KBSZ áttér az EASA által 2016 januárjában elkészített bejelentési rendszerre. Az EASA oldaláról a bejelentések megtehetők a KBSZ felé mind On-line, mind Off-line módban. Off-line módban a bejelentő lapok letölthetők. Egy esemény bejelentésekor a már letöltött bejelentőlap kitöltése után azt a hálózatra töltve a bejelentés eljuttatható a KBSZ felé. A bejelentések 5 különböző területre tagolódnak: Flight Operation, Aerodrome, ATM, Technical, General Aviation. Ezzel a felosztással, kialakítással a rendszer nagyon felhasználóbarát. Tervekben szerepel legalább a General Aviation rész magyar nyelvre fordítása a használat megkönnyítése érdekében. Az EASA bejelentő oldala elérhető: http://www.aviationreporting.eu

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK Bejelentés az EASA oldaláról

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK Off-line bejelentés:

2 1

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK On-line bejelentés:

KÖVETKEZŐ IDŐSZAK

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET erdosi.gabor@kbsz.hu www.kbsz.hu