Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagyméretű állományok küldése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagyméretű állományok küldése"— Előadás másolata:

1 Nagyméretű állományok küldése
Fájlok átvitele Nagyméretű állományok küldése  Minden jog fenntartva

2 FTP A File Transfer Protocol, vagy rövid nevén FTP TCP/IP hálózatokon – mint amilyen az internet is – történő állományátvitelre szolgáló szabvány. Az FTP kapcsolat ügyfél/kiszolgáló alapú, vagyis szükség van egy kiszolgáló- (=szerver) és egy ügyfélprogramra (=kliens). Elterjedt protokoll, a legtöbb modern operációs rendszerhez létezik FTP-szerver és kliens program, sok web böngésző is képes FTP-kliensként működni.

3 FTP funkciói Az FTP lehetővé teszi a különböző operációs rendszerű gépek között is az információcserét. A világon nagy mennyiségű információforrás áll rendelkezésre, melyek letöltése ilyen módon megvalósítható. A hozzáférési jog alapján kétféle kapcsolattípus létezik: letöltés, vagy feltöltés nyilvánosan hozzáférhető állományokból vagy állományokba, letöltés, vagy feltöltés olyan gépről, ahol azonosítóval rendelkezünk. Azt a folyamatot, amikor egy távoli számítógépről fájlt mentünk a saját számítógépünk háttértárára, letöltésnek nevezzük.  Feltöltésnek nevezzük, ha a folyamat fordított irányban zajlik, és mi töltünk fájlt mások gépére.

4 Csatolt állományok küldése
Az felhasználásával különböző fájlok továbbíthatók Nincs más dolgunk, mint beírni a címet, esetleg csatolni egy fájlt a levélhez, valamint megírni a levelet, és az máris küldhető. A bemenő és kimenő információ többnyire szöveg formátumú (a mellékletek lehetnek kép hang formátumúak is), a kódolást és dekódolást a levelezőprogram illetve a kapcsolódást biztosító protokollok és hardver elemek végzik, az átviteli közeg az Internet. Előnyei: gyors, egy többoldalas levél is néhány másodperc alatt elküldhető kényelmes: bármikor elküldhető, s akkor olvassa a címzett, amikor erre ideje van praktikus: ugyanazt a levelet egyszerre több embernek is el lehet küldeni. szövegek mellett adatok (hang, kép, dokumentum) is küldhetőek a levelek tárolása és visszakeresése egyszerűbb, mint a hagyományos levél esetén nincs eltévedt levél, ismeretlen cím esetén a küldemény visszapattan a feladónak. az érkezett levél könnyen javítható szerkeszthető, tovább- ill. visszaküldhető olcsó illetve ingyenes Hátrányai: vírusveszély Forrás: erettsegizz.com; Készítette: Kékesi J.


Letölteni ppt "Nagyméretű állományok küldése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések