Szociális foglalkoztatás aktualitásai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Önköltség – térítési díj számítás
Advertisements

Áttekintés.  A fenntartó évente, a tárgyévet követő év február 28-ig (…) elszámolást nyújt be a Hivatalhoz a tárgyévben igénybe vett működési támogatásról.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
A SZOCIÁLIS FŐOSZTÁLY SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE AZ NRSZH FELADATKÖRÉBEN
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Közösségi ellátás jelene, jövője
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
A kiegészítő támogatásról. Tények Oktatási miniszter- AME elnök megállapodása 1,4 md Ft Részletes alku a pályázatokra, szerződésekre Két fordulós pályázat,
1 A KÖZOKTATÁSI ÁGAZATOT ÉRINTŐ JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK április 2. Hujber Ildikó vezető főtanácsos.
Európai Uniós pályázatok
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
dr. Szalay Beatrix osztályvezető
Az oktatási intézmények önkormányzati működésével kapcsolatos felvetések ( egy jegyző gondolatai, értelmezései és esetleges válaszai) Készítette: Molnárné.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
Európai Uniós pályázatok
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Az igénybevevői nyilvántartás
ÁROP „Partnerség erősítése”.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Szakképzési hozzájárulás legfontosabb szabályainak változása, az éves elszámolással kapcsolatos tudnivalók 2014.
A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből nyújtott támogatások Stágel Imréné főosztályvezető Támogatási Főosztály.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
1 A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható támogatások Székesfehérvár, január 29.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
A szociális törvény várható változásai Dr. Felvinczi Katalin Budapest, július 11.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
Pályázati információs nap Június 15.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Kórházátalakítási pályázat
Rehabilitációs járadék,-hozzájárulás
Pécs, december 5. Jegyzői értekezlet Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály.
II. Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencia
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
KÖZBESZERZÉS Emberi Erőforrások Minisztérium
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Előadás másolata:

Szociális foglalkoztatás aktualitásai Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2009. December 15. Pécs

Intézményen belüli foglalkoztatás Átalakításra kerül a szociális foglalkoztatási támogatáshoz jutás feltételrendszere normatív alapú támogatás → pályázati alapú támogatás A foglalkoztatási támogatás pályázati alapúvá tétele elősegíti: a források szabályszerű felhasználását, a szakmai szempontok érvényre juttatását, a tárgyi és személyi feltételek szakmai kontrollját, párhuzamosságok kizárását.

a szociális foglalkoztatás engedélyezéséről és a szociális foglalkoztatási támogatásról szóló 112/2006. (V.12.) Korm. rendelet módosítása A szociális foglalkoztatás és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás finanszírozása 2010. évtől pályázati alapú lesz, ennek jogszabályi alapját hivatott megteremteni a módosítás. támogatása: 3000 millió forint, melyet további 2000 millió forinttal egészít ki a Munkaerőpiaci Alap. Munkaszerződések megszüntetésével járó munkáltatói kötelezettségek kompenzációjára szükséges összeg a támogatási alapból kerül megállapításra a szociális és gyámhivatalokhoz benyújtott igénylőlapokon legkésőbb 2010. március 1-jéig

támogatási időszak: 3 egymást követő naptári év feladategység: az ellátott által ledolgozott 1 munkaóra feladatmutató: éves összmunkaóra szám

Feltételek a foglalkoztató szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkezik, és megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének vagy a szociális intézmény, illetve a fenntartó szociális foglalkoztatási engedéllyel rendelkező foglalkoztatóval megállapodást kötött, és e foglalkoztató megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének.

Feltételek Az általános pályázatot a szociális intézmény fenntartója elektronikus úton nyújthatja be az FSZH pályázatkezelő rendszerén keresztül. Intézményi társulás által fenntartott szociális intézmény esetén a társulási megállapodásban meghatározott, ennek hiányában a székhely szerinti helyi önkormányzat nyújthat be pályázatot.

Részletesen szabályozásra kerül a támogatási szerződés megkötésének, módosításának, megszűnésének, felbontásának, a támogatási folyósításának, az elszámolásnak és ellenőrzésnek, valamint az esetleges visszafizetésnek a feltételei és eljárási rendje. Az általános pályázat elbírálását követően ellátatlanul vagy részben ellátatlanul maradt területek ellátására a szolgáltató meghívásos pályázat útján kerül kiválasztásra. A foglalkoztatás tárgyi eszközeinek beszerzésére, fejlesztésre pedig fejlesztési pályázat írható ki, azok részére, akik már foglalkoztatási támogatásban részesülnek. Ezekben az esetekben a nyertes pályázókról az FSZH főigazgatója dönt.

Pályázat Mikor? 2009. December 14. hétfő A pályázatokat a pályázati kiírás közzétételét követő 15 napon belül lehet benyújtani. A hiánypótlásra nyitva álló határidő három munkanap. Ki? A fenntartó, aki előminősítő pályázaton befogadást nyert, ill. aki 2009. évben engedéllyel rendelkezett és támogatásban részesült.

Pályázat Döntés menete: bizottság véleményezi a pályázatokat, javaslatot tesz a az éves összmunkaóra számra (feladatmutató); a miniszter dönt a befogadásról az FSZH igazgatója a feladatmutatóról és a támogatási összegekről

Pályázat A munkaóra támogatás összege: 1/A pont: Az egy feladategységre jutó támogatás várható összege 2010. évre vonatkozóan kizárólag azon fenntartók esetében, akik csak munka-rehabilitációs foglalkoztatást szerveznek 372 Ft/munkaóra. 1/B pont: Amennyiben a fenntartó munka-rehabilitációs és/vagy fejlesztő – felkészítő foglalkoztatást egyaránt biztosít: a munkaóra várható összege 2010. évre vonatkozóan - a foglalkoztatás formájának részarányától függetlenül - 744 Ft/feladategységben határozható meg. A feladatmutató számításának módja: teljesített éves feladategységek száma szorozva az egy feladategységre jutó összeggel.

Köszönöm a figyelmet! body.eva@szmm.gov.hu