Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kórházátalakítási pályázat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kórházátalakítási pályázat"— Előadás másolata:

1 Kórházátalakítási pályázat

2 Struktúraátalakításra kiírt pályázat - 2006
A pályázat célja volt: A közép- és hosszútávon egyaránt fenntartható egészségügyi ellátórendszer – szakmapolitikai céloknak és a helyi szükségleteknek is megfelelő – struktúraátalakításának támogatása, az intézményi átalakítások megkezdése. A területi egyenlőtlenségek csökkentése, az ellátáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségének elősegítése. A pályázat összege 6,5 milliárd forint volt.

3 Sikeres pályázat

4 Struktúraátalakításra kiírt pályázat - 2007
A pályázat célja: A struktúraátalakítás megvalósításának elősegítése és megkönnyítése. Az egészségügyi szolgáltatók megszűnése vagy átszervezése következtében feladatbővüléssel járó egyszeri beruházási/felújítási szükségletek költségeinek támogatása. A évi létszámcsökkentéssel összefüggő többletköltségek fedezetének biztosítása a nem száz százalékban állami illetve helyi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként valamint egyházi intézményként működő szolgáltatók részére.

5 Kik pályázhatnak? Pályázatot nyújthat be:
Az a fenntartó vagy szolgáltató, melynek április 1-jétől érvényes új OEP finanszírozási szerződése van, az a fenntartó vagy szolgáltató, melynél az átalakítás feladatbővüléssel jár.

6 Mennyi? A pályázatra rendelkezésre álló forrás: 7,5 milliárd forint.
A támogatás mértéke: - normatív alapon Aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény aktív szakmacsoportonkénti ágyszámának növekedését eredményező struktúra módosítás esetén 800 ezer Ft/ágy Krónikus fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény rehabilitációs ágyszámának növekedését eredményező struktúra módosítás esetén 600 ezer Ft/ágy Krónikus fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény ápolási ágyszámának növekedését eredményező struktúra módosítás esetén 500 ezer Ft/ágy Krónikus fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmény krónikus ágyszámának növekedését eredményező struktúra módosítás esetén 400 ezer Ft/ágy - beruházási/felújítási terv alapján - a végkielégítésre és felmentésre a KJT-ben foglalt szabályokkal azonos módon

7 Határidők A pályázatok beérkezési határideje: 2007. április 27. 12.00
A pályázatok elbírálásának határideje: 2007. május 18.


Letölteni ppt "Kórházátalakítási pályázat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések