Káros szenvedélyek Drogok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kábítószerekről Amfetamin Chat, kath Kender Meszkalin Ecstasy
Advertisements

A Drog és a Kábítószer fogalma
A DROGOKRÓL HáziPatika.com
Ceorapin-Török Andrea
A testvériskolai pályázatba bevont gyerekek számára
Szenvedélybetegségek
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Szenvedélyek fogságában - a drogok
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
„Drog helyett mást!” S.O.S. EGYESÜLET A SZENVEDÉLYBETEGEKÉRT
Szenvedélybetegségek ellátása, aspektusai – A drog témakörére vonatkozóan… Alapellátás Szabó János dr. Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszék Országos.
Drogok és hatásmechanizmusuk
Könnyű drogok.
Alkoholizmus.
Általános pszichológia II.
Narkomániák.
23. tétel Sedatohypnotikumok, anxiolytikumok (ATC: N05C )
Természetes kábítószerek
SZENVEDÉLYBETEG- SÉGEK
SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK
AZ ÉLETMINŐSÉG ALAKÍTÁS ELMÉLETE ÉS MÓDSZERTANA óra
Drogok és hatásaik.
Az alkohol Készítették Csébi Reni Ferenczi Maxim Gelléri Peti
Az addikciók kialakulásában szerepet játszó fő tényezők
A kényszeres drogfogyasztó személyisége, drogkarrier
Polgár az Európai Demokráciában Országos Tanulmányi Verseny Erdős Eszter Kovács Bettina Takács Dorottya Prokai Emília.
Drogok és drogfogyasztás
Keszitette:Szilagyi Emese
Projekthét január Drog prevenció.
DEVIANCIÁK ÉS BŰNÖZÉS.
DROGOK Kszitette: Készitette: Bagladi Bence,Strommer Daniel s Liebel Bence Bagladi Bence,Strommer Daniel és Liebel Bence.
Daath.hu A Magyar Pszichedelikus Közösség 9 éve Móró Levente
Korunk pestise, a drog.
Magyarország lakosságának életmódja és egészségi állapota
Prevenciós előadás Neved (SE-ÁOK …..év).
A kábítószerek Fr. Dobszay Márton Benedek OFM.
KARNYÚJTÁSNYIRA A DROGOKTÓL, AVAGY MÁSKÉPPEN A PSZICHOAKTÍV szerekről
M.Tamás Márta Drogproblémák M.Tamás Márta
Egészségkultúra 9. évfolyam
A fiatalok és a drogok dr. Bobkó Éva.
1 Korunk kihívása: a designer drogok Dr. Nagy Gábor igazgató Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet A kábítószer bűnözés elleni küzdelem rendészeti és egészségügyi.
Drogok Készítette: Csapó Konrád 11. C. Koffein központi idegrendszert izgatja javítja a szellemi funkciókat, csökkenti a fáradtságot és álmosságot Étel,
Serdülőkori szerhasználat Magyarországon ESPAD Dr. Szemelyácz János INDIT
Miért éppen fa – mint szenvedély? a gyökérzet szerteágazó, nem látható a törzs, a kifejlődési szakasz a korona a látható, jellegzetes szenvedély ágak.
A szenvedélybetegségek. Kémiai szerek által kiváltott: Alkoholizmus Nikotinfüggőség Egyéb pszichoaktív szerek által kiváltott függőség.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek A drogok.
Bev. Pszi 3 Illés Anikó.
Káros szenvedélyek.
Káros szenvedélyek Az extasy.
Kábító szerek világa.
Káros szenvedélyek Készítette: Fördős Beatrix
Káros szenvedélyek: Drogok.
KÁROS SZENVEDÉLYEK - Kábítószerek (illegális szerhasználat)
Készítette: Smidéliusz Marcell 7.a
Készítette: eichinger vanda
Drog azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját,
Készítette: Mayer Vivien
Kábítószerfogyasztás
Kábítószer Bármely szer, mely a szervezetbe jutva megváltoztatja a hangulatot, az érzékelés minőségét vagy az agy működését.
A végén úgyis Te döntesz
Nyugtató hatású drogok
Boross boglárka Nagy lászló
Előadás másolata:

Káros szenvedélyek Drogok

Drogok Olyan természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját, illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár. A hatóanyagok kinyerése céljából rendszerint nem az egész növényt, (illetőleg állatot) használják fel, hanem csupán azt a részét, amelyben az illető hatóanyag előfordul, vagy abban leggazdagabb.

Drogfajták: Központi idegrendszeri depresszánsok Pszichostimulánsok (serkentőszerek) Hallucinogének Vitatott besorolású vagy összetett hatásmechanizmusú szerek kannabinoidok szerves oldószerek disszociatív szerek

Narkotikus/Nyugtató szerek: Narkotikus: A narkotikus drogok általános fájdalomcsillapítók és akut feszültségoldók. A legtipikusabb narkotikus drogok az alkohol, a heroin és az ópium. Nyugtató: A nyugtató hatású drogok növelik a fogyasztó érzelmi toleranciáját, valamint csökkentik a feszültségeket és a szorongást, például a diazepám és a klórdiazepoxid. Elnevezés Legalitás státusza Természe- tesség Fogyasztás Függőség Főbb veszélyek Heroin Illegális minden formában szintetikus Intravénásan Fizikai függőség kialakulhat Tolerancia kialakulása, végzetes túladagolás Morfium Csak gyógyászati célra legális természetes Enyhe tolerancia kialakulhat, túladagolás

Pszichedelikus/Hallucinogén szerek: Pszichedelikus: A pszichedelikus drogok hatása alatt a szubjektív illetve tudattalan szellemi és mentális tartalmak a tapasztalat tárgyaként jelennek meg. Drogok, amiknek hatásában a pszichedelikus hatás dominál: LSD, meszkalin, pszilocibin, 2c-b, 2c-e. Elnevezés Legalitás státusza Természe- tesség Fogyasztás Függőség Főbb veszélyek LSD Illegális minden formában fél szintetikus Bélyeg Enyhe pszichikai függőséget okozhat Öntudatlan cselekedetek Marihuana természetes Füstjét szívják Reflexek lassulása

Serkentő/Stimuláns szerek: Serkentő: A serkentő hatású drogok fokozzák a szellemi és/vagy fizikai aktivitást és teljesítőképességet. Drogok, amiknek hatásában a serkentő hatás dominál: koffein,metamfetamin, kokain, amfetamin, ecstasy. Elnevezés Legalitás státusza Természe- tesség Fogyasztás Függőség Főbb veszélyek Ecstasy Illegális minden formában szintetikus Szájon át (tabletta) Pszichikai függőség kialakulhat Szívelégtelenség, kiszáradás Kokain Csak gyógyászati célra legális természetes orron át, elszívva Egyénenként eltérő halálos dózis Speed orron át (por)

Krokodil drog

A drogok ellen küzdők dr. Zacher Gábor

Készítette Szilágyi Dominik 8.a Köszönöm a figyelmet! Készítette Szilágyi Dominik 8.a