Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Káros szenvedélyek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Káros szenvedélyek."— Előadás másolata:

1 Káros szenvedélyek

2 Drogok Azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját, illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár.

3 Fajtái Marihuána A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar, és a mozgáskoordináció elvesztése, melyet gyakran depresszió vagy álmosság követ. Vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek. A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst.

4 Hasis A hasis viszonylag gyorsan hat a vegetatív idegrendszerre, egyidejűleg gyorsítja a szívműködést, növeli a szövetek véráramlását. Ellazultság érzéséhez vezet, a hétköznapi problémáktól való elszakadás, enyhe euphoria, ugyanakkor apathia (közöny) állapota következik be. Az érzékelés intenzívebb lesz, az időérzékelés meglassul, a koncentráció-készség csökken. Magasabb adagjai félelmetes nyugtalansághoz, érzékcsalódáshoz, beszűkült valóságtudathoz vezetnek. A „kemény” drogfogyasztók a hasist csak mint „indító” drogot jellemezték

5 Extasy Formája: tabletta, amely legtöbbször kedves figurákat ábrázol. Hatása: hasonló a speed hatásához, de lényegesen erősebb érzelmi típusú hatása van. Kikapcsolja a szervezet védekező mechanizmusait (éhség-, szomjúság-, fáradtságérzet, emeli a testhőmérsékletet, többszörös szív-, vese-, és májterhelést idéz elő. A meglévő alaphangulat fokozódása (függetlenül attól, hogy az milyen irányú). Hosszútávú használata máj-, vese- és agykárosodást okoz. Túladagolás és elvonási tünetek: ugyanaz, mint a speednél. A halálos dózis az anyagtól függően akár 1-2 tabletta is lehet. Az illegális előállítás miatt a tablettáknak gyakran ismeretlen szennyezőanyag-tartalmuk van, ez tovább növeli a mérgezés veszélyét.

6 Kokain A tiszta kokain fehér színű por, leggyakrabban felszippantják, ritkán vénásan használják. Fokozza a testi, szellemi teljesítő képességet, eufórikus állapotot idézhet elő. Megszünteti a fáradságot,  szomjúság- és éhségérzetet, illetve egyéb szükségleteket. szexuális teljesítmény fokozó hatása van (férfiaknál folyamatos erekciót okoz). Jellemzők tipikus hallucináció, "kokain bogarak", a használó úgy érzi, mintha bogarak mászkálnának a bőre alatt, előfordulhatnak optikai képzelgések (kígyók, sárkányok, vadállatok). Kiürülésekor depressziót, levertséget, agressziót, negatív képzeteket okozhat.

7 Drogok képekben

8 Drogok pusztító hatásai

9 Készítette: Kosztrub Bianka 7.c osztály


Letölteni ppt "Káros szenvedélyek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések