Hiteles Élet – Élménydús Élet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kiutak a válságból?. Kiút feltételei • Rendszerszemlélet • Szociális igazságosság • Környezet eltartóképesség szerinti használata • Paradigmaváltás •
Advertisements

Új közbeszerzési törvény évi CVIII.
A lokális tudástermelés koordinációja: egy új, lehetséges könyvtárosi szerepkörről Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete.
A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Globalizáció társadalmi összefüggései - kulturális globalizáció
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
A jelenléten alapuló fejlesztés Az előadás menete A fejlesztés szükségessége, fogalma A probléma lényege A javasolt modell.
MAKROKÖRNYEZET /1/ ÜZLETI KÖRNYEZET 2. előadás 2006/2007. tanév.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Hiteles, élő örökség szerepe a vidéki turizmusban
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Negyedik előadás Március 11
Tanulás és tanítás a kulturális evolúció rendszerében
A szociális munka elméletek – IV. Humanisztikus és egzisztenciális elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991, old.
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
Ideális – Valóságos – Sugallt Dányi Zoltán ref. lelkipásztor, pasztoral - pszichológus Budapest
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Nevelés és érték Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
MTA Regionális Kutatások Központja A környezet- és természetvédelem regionális kihívásai Magyarországon Fodor István MTA Regionális Kutatások Központja.
Az Európai Unió ökológiai hálózata
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
1. A fogyasztói társadalmak átalakulása az utóbbi fél évszázadban.
Záhony: a kelet nyitott vámkapuja Mérföldköveink EU-s csatlakozási „előkészítő kavicsok”, május 01, Románia EU-s csatlakozása, Schengeni.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
E-KULTÚRA A MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETBEN Tanulmány + power-point internetes konferencia vázlat OFA - STRATOSZ PROJEKT 2004 internetes konferencia.
Szabó József: A múzeumok új kihívása: a múzeumandragógia.
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A nevelés értelmezése - célja –feladatrendszere
A nevelés értelmezése – célja – feladatrendszere
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK BBTE Szociológia és Szociális Munkásképző Kar Szociológia Tanszék Szociológia szak Péter László.
A NEVELÉS TERÜLETEI.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Mire lehet/ne jó az iskola
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A harmadik erő elméletei
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Andragógia Kraiciné Dr. Szokoly Mária (2004): Felnőttképzési módszertár. Új Mandátum Könyvkiadó, Budapest Összeállította: Marton Eszter.
Fenntarthatóság, környezettudatosság
K OMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS. Háttér 2000 Lisszabon EU határozata 2004 Európai Bizottság dokumentuma Hazánkban: Nat Oktatási Minisztérium stratégiája Nemzeti.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Idősek az idősekért Győrben
PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Sipos Erika BGE KVIK Turizmus Intézet
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
A cég helye a tulajdonos(ok) boldogság-portfóliójában
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
„A belső fegyelem megtart, mint testet a csontváz
Előadás másolata:

Hiteles Élet – Élménydús Élet https://www.youtube.com/watch?v=NpfuFinQTHo

Firtos alatt Énlakán a Gondviselés téli álmát alussza

Munkatársaim a projektben

Életöröm, bivaly módra

A látvány, a turisták öröme is !

Magas életminőség a Székelyföldön „Nem csak népesség megtartó képesség, hanem képesség megtartó népesség.” (Kemény Bertalan) Tiszta, élettel teli természeti környezet. Beágyazottság, vadak, sokszínűség. Jó minőségű helyi eredetű élelem. Magas hozzáadott értékű, helyi erőforrásokkal és a kultúrával összhangban lévő gazdaság. Kreatív élet lehetősége. Biztonság: magas minőségű egészség- szolgáltatások, egészséges élet, közbiztonság. Magas minőségű oktatás, kommunikáció. Nemzetközi integráció.

MIT JELENT A POSZTMODERN ÉLET? Faragó László: A jövőalkotás társadalomtechnikája, Dialóg Campus 2005, 135-143, 150-153 o. Párhuzamos világok együttléte, egymás számára értékes externáliák megteremtése. Posztmodern értékek a fejlesztés erőforrásai. Az esztétikai szempontok együtt tudnak élni az alacsony teljesítményű gazdálkodással (Low -Tech). Nem a GDP, hanem a sajátos életminőség a fejlődés mértéke. Alternatív élettér, szabadság. Egyéni élménytörténetek helyszíne, különleges emberek önmagukat találják ki. Nyitottság, nemzetközi integráció, hálózatépítés, kölcsönös függőség.

KÖVETKEZTETÉS-1. Lehetséges a premodern – posztmodern átállás, együttlét. Nem szükségszerű a korai modernizációt végigjárni. Az értékek újraértékelésének folyamata zajlik. A vidéki élet saját belső erőforrásaival képes újszerű túlélési stratégiákat kidolgozni a globalizáció és EU integráció kihívásaira. Tudásinfúzió a tradicionális termékekbe. A nyitottság és kooperációs készség alapvető feltétele a vidéki életnek. A vidék globálizációja is zajlik. A média és az Internet sajátos szerepe az értéktudatosításban („látvány civilizáció”). A vidék képes megtanulni a kései modern kor technikáit (idegen nyelvek, projektek, közigazgatás)… Amennyiben érdekelt és mindezt hasznosnak tartja az élet számára.

KÖVETKEZTETÉS-2. Nem lehetséges és nem is szükséges a helyi közösségek életforma paradigmaváltása. Maradjon mindenki abban az életformájában, amelyik a léte biztonságérzetét nyújtja! A közösségek kultúrája biztosítja az életforma paradigmák fennmaradását. Az egymás mellett élő ÉP nyitott közösségek meglétét és egymással való kommunikációját követeli meg. A nyitott helyi közösségek közt szabad egyéni „átjárás”. Ebben is tudnak segíteni az ITC eszközök!?

Ne az élmény legyen az Életed! Legyen az Életed, Élmény! VISZONTLÁTÁSRA ÉNLAKÁN!