Mayer József Budapest február 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Advertisements

„Adj egy esélyt!” Sajtónyilványos projektzáró rendezvény Fekete Gabriella projektmenedzser.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
M ESTERPEDAGÓGUS SZAKTANÁCSADÓK FELADATAI. Megállapodás megkötése-aláírás után a HMPI-nek visszaküldeni, melyet az OFI-ba továbbítunk aláírásra Útiköltség.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
Integráció-szegregáció:probléma, eszközök, gyakorlat Havas Gábor Lillafüred, április 24.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Jó gyakorlatok a tanórán kívüli tevékenységekhez kapcsolódóan Kasza Georgina témavezető.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Új továbbképzési lehetőségek tanároknak és oktatóknak
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
A lifelong guidance (LLG) rendszer magyarországi megalapozásának kvalitatív vizsgálata (6 fókuszcsoport) július Kovács Attila
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Kispálné Horváth Mária
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
HHR.
Fazekas Ágnes – Halász Gábor-Horváth László
A személyre szabott tanulást támogató tanári kompetenciák
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
A gyermeki jogok érvényesítése
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Iskolai szociális segítő
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Intézményvezetők tájékoztatása Nyíregyházi Egyetem
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
Előadás másolata:

Mayer József Budapest 2013. február 27. A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-koncepcióban Mayer József Budapest 2013. február 27.

Mi a célja a továbbképzési program(ok)nak? Azt a célt szolgálják, hogy a továbbképzés során , hogy 1. A pedagógusok felkészüljenek a konkrét program alkalmazására. 2. Képesek legyenek a megszerzett tudást továbbadni. 3. Képesek legyenek új tudást befogadni és alkalmazni (adaptáció – hálózati tanulás) 4. Képesek legyenek a tudás továbbfejlesztésre és korrekciójára (reflektivitás) 5. Képesek legyenek befolyásolni a szervezet működését és tanulását (intézményfejlesztés – tanácsadás) Készítette: Varga Attila Budapest 2013. Február 27.

A továbbképzési program tervezett irányai Tanárok felkészítése az egész napos iskolai működés napi gyakorlatának megvalósítására: Támogató eszközök fejlesztése: (modulírás) alkalmazás továbbfejlesztés adaptáció Multiplikátorok felkészítése az intézményen belüli és az intézmények közötti tudás terjesztésére/átvételére/továbbfejlesztésre (tudásmenedzsment) A fejlesztést intézményi és hálózati szinten menedzselő szereplők felkészítése Együttműködés biztosítása a K+F+I munkatársakkal Együttműködés biztosítása az intézményen belüli és intézmények közötti hálózatok szereplőivel (folyamat és változásmenedzsment) Készítette: Varga Attila Budapest 2013. Február 27.

A képzés egyéb jellegzetességei Mindhárom képzés folyamatba ágyazott: azaz elsődleges törekvése a résztvevők hozott tudásához, tapasztalataihoz, lehetőségeihez és meglévő pedagógiai gyakorlatához igazodó önálló tanulási folyamatának támogatása. A képzési irányok közös tudáselemek is biztosítanak: Társadalmi/helyi közösségi kommunikáció biztosítása (helyi társadalom támogatásának a biztosítása – fórumok, hírlevelek, egyéb nyilvános szereplés) A helyi média lehetőségeinek a kiaknázása (honlap, helyi sajtó/tv/rádió/diáklap) Készítette: Varga Attila Budapest 2013. Február 27.

Elvárások a továbbképzési programoktól Az egész napos program gyakorlatban történő alkalmazása akkor lesz sikeres – túl azon, hogy megfelelő hatása van –, ha beválik majd a gyakorlatban. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusok képesek és szívesen alkalmazzák azt, a környezetben (szülők, civil szervezetek, az iskolák közvetlen társadalmi környezete, fenntartó, szakmai partnerek) körében van iránta érdeklődés, pozitív változást eredményez a közvetlen és közvetett célcsoport életében (pl. javul a diákok teljesítmény, erődödnek a szociális kompetenciáik, alkalmazása nem jár irreálisan magas költségekkel, nem okoz nehezen kezelhető szervezési problémákat, Fenntartása később is (részben önerőből) biztosítható Készítette: Varga Attila Budapest 2013. Február 27.

A továbbképzésben résztvevők tanulási formái A továbbképzés irányai/ A felkészítést szolgáló modulok tartalmi elemei 1. Modul 2. modul 3.modul Tanárok felkészítése az egész napos iskolai működés napi gyakorlatának megvalósítására Jelenléti tanulás b. Önálló tanulás c. Hálózatban történő tanulás Multiplikátorok felkészítése A fejlesztést intézményi és hálózati szinten menedzselő szereplők felkészítése Készítette: Varga Attila Budapest 2013. Február 27.

Az intézményi szintű fejlesztő- partnerek (pedagógusok) tevékenységének szerkezeti ábrája + a számukra biztosított támogatási rendszer (Emlékeztető: 4. dia!) Alsó tagozat Feladatok /funkciók az intézményi szintű fejlesztésben Felső tagozat (felzárkóztatás) 1. Rendszer-koordinátor 2. Multiplikátor 3. Modul-fejlesztő 4. Hálózati szakember 1. . Rendszer-koordinátor 3. . Modul-fejlesztő Külső támogatók: OFI – szakemberek A hálózat (iskolák) Szülők Helyi társadalom közvetlenül nem érintett szereplői Horizontális munkaközösség 8 fő Belső támogatók: Az intézmény menedzsmentje Tantestület

Mayer József mayer.jozsef@ofi.hu www.ofi.hu Köszönöm a figyelmüket! Mayer József mayer.jozsef@ofi.hu www.ofi.hu