CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Life through the lenses Enikő Bereczki 2RF. Egy kép többet ér ezer szónál Mitől jó egy sajtófotó? Milyen hatással van a közvéleményre? Milyen a sajtófotós.
Advertisements

A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Az evolúció régen és most
Megtermékenyítéstől a születésig
Belső női nemi szervek.
A DENEVÉR.
Az állati termelés táplálóanyag-szükséglete V.
Általános fejlődéstan
Általános fejlődéstan
Az idegrendszer fejlődése Az agy
Blastula Dr Gallatz Katalin.
A növények szaporodása
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Ipari ökológia 2 Dr. Bezegh András.
Az újszájú állatok egyedfejlődése
Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj 2010 Robert Geoffrey Edwards A szervezet kívüli megtermékenyítés módszeréért.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS 11. Szexuális úton terjedő betegségek.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Abortusz – az élet tisztelete, védelme.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz egészségre gyakorolt hatása Készítette: Lisovszki Edit.
TR90 Formálja át alakját 90 nap alatt! TR90 PROGRAM  Használata egyszerű és gyors  Egységbe kovácsolja a testet és a lelket a jobb megjelenésért  Olyan.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS A férfi és női agy különbségei Mottó: „Férfi és nő, hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar- a férfi a nőt, a nő.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A stressz.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS 3. SZERELEM. TÁMOP / Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Egészséges életmód a születendő gyermek érdekében (az egészségtelen életmód, élvezeti cikkek használatának következményei a születendő.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS FELELŐS SZÜLŐI MAGATARTÁS.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése AGRESSZIÓ.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A depresszió.
Európa demográfiája Készítette: Vadas Erik I. Geográfus MSc
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése Az előítélet.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése A Johari-ablak.
Családi életre nevelés Házasság. Tartalom A házasság definíciója és eredete Egyházi házasságkötés Polgári házasságkötés Házasodási tendenciák napjainkban.
DI DDIV DIVERSITY SPECTRUM LYNN GARDNER HEFFRON
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
KONFLIKTUSKEZELÉS, KÉSZSÉGFEJLESZTÉS
Földünk népessége.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Miért vannak az iskolának szabályai?
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
AZ ÉLET TISZTELETE Popper Péter magyar pszichológus
EMBRIONÁLIS FEJLŐDÉS.
Az éhezés.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
IV. Demográfia Halandóság
lecke A gének megváltozása. A génösszetétel megváltozása
Humángenetika Makó Katalin.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése DISZKRIMINÁCIÓ
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
I. Konfliktus értelmezése
A jellem. A jellem fejlesztése
Velünk élő középkor Forrás:
A gyermek biológia fejlődése
Előadás másolata:

CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az élet csodája Ahogy kezdődik, és ahogy folytatódik

A szaporodás célja, jelentősége: TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A szaporodás célja, jelentősége: A faj fenntartása Változás, fejlődés lehetősége – evolúció 4 milliárd éves fejlődés, leírhatatlan mennyiségű szaporodási esemény eredményeként beszélhetünk erről

Mikor kezdődik az élet? Eltérő elképzelések a történelemben Születés TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Mikor kezdődik az élet? Eltérő elképzelések a történelemben Születés Fogantatás Közte? Utána? Tudomány: a két ivarsejt genetikai anyagának összeolvadásakor

A megtermékenyítés körülményei: TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A megtermékenyítés körülményei: Lehet: természetes úton Mesterségesen (lombikbébi) A nő szervezetén kívül, „lombikban” történik, a zigótát ültetik vissza a leendő anyába.

A természetes út körülményei Nő: legtöbbször a ciklus közepén (24óra!) TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A természetes út körülményei Nő: legtöbbször a ciklus közepén (24óra!) Életképes petesejt Ép petevezeték Felkészült méhnyálkahártya

Férfi: a működés folyamatos (elvileg 90 évesen is…) TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Férfi: a működés folyamatos (elvileg 90 évesen is…) egészséges férfi: 2-6 cm³ sperma 20-60 millió spermium/cm3 Tehát: 40-360 millió db! -> ezeknek csak egy része életképes Miért kell ennyi? Csak 200 ér célba !

Hol, Hogyan? Méhkürt felső része Egyetlen petesejt És innentől ÉL!!! TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Hol, Hogyan? Méhkürt felső része Egyetlen petesejt És innentől ÉL!!!

A megtermékenyítéstől a beágyazódásig: 5-7 nap! TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában A megtermékenyítéstől a beágyazódásig: 5-7 nap!

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

Az első hetek Csíralemezek megjelenése Velőcső kialakulása TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Az első hetek Csíralemezek megjelenése Velőcső kialakulása 4 hét: ver a szív!

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában

És a továbbiak…. de a születés már egy másik történet. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában És a továbbiak…. de a születés már egy másik történet.

Felhasznált források: TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 Innovatív iskolafejlesztés a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumában Felhasznált források: Videók: tune.pk/video/348738/the-process-of-fertilization-and-the-formation-of-human-flv-youtube-mpeg1video; www.visibleembryo.com/baby/index.html Képek: Louisiana Right to life federation Science clarified (images) Shuttersstock.com rileybrad.wordpress.com Scienceblog.com Wonderwhiskids.com Takdays Archiv educational blog Wikipédia ICR (embrio) Wikidoc.org Pixberk.com spanish peopledaily.com.ch conceiveeasy.com natural-fertility-info.com sharonap-cellrepro Kriszti.timba.biz kivultagasabb.blog.hu Dr Csaba Zsolt- slidaplayer.hu

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!