Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az evolúció régen és most

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az evolúció régen és most"— Előadás másolata:

1 Az evolúció régen és most
Előadó: Forrai Péter

2 Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák
Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?

3 Tartalom Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák
Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?

4 Az evolúció fogalma Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata
Új FAJOK TERMÉSZETES úton való kialakulása, melynek irányát a FAJ GENETIKAI JELLEMZŐI által meghatározott tulajdonságok, valamint az ÉLŐ ÉS ÉLETTELEN KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI és ezek szakadatlan egymásra hatása befolyásolják. Új MOBIL SZOLGÁLTATÁSOK MESTERSÉGES úton való kialakulása, melynek irányát a KÉSZÜLÉKEK TECHNIKAI JELLEMZŐI által meghatározott tulajdonságok, valamint a PIACI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI és ezek szakadatlan egymásra hatása befolyásolják. Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?

5 2010 - mobilra optimalizált WEB
Az evolúció folyamata Az evolúció fogalma AZ ÉLŐVILÁGBAN A MOBILBANKI VILÁGBAN SMS szolgáltatások WAP Aktív mobilBank mobilra optimalizált WEB 2010 – információs app tranzakciós app Tablet 2013 – Windows ? Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció? Két tanulság: Egyszerűtől „haladunk” a bonyolultabb irányba. Mára a mobil generációváltás úgy felgyorsult, mint az egysejtűeknél. (Egysejtűek esetében 1-2 nap alatt is történhet változás: pl. rezisztencia kialakulása az antibiotikumokkal szemben.)

6 Evolúciós zsákutcák, melyek mindig lesznek
Az evolúció fogalma AZ ÉLŐVILÁGBAN A MOBILBANKI VILÁGBAN Nem tudtak alkalmazkodni a klímaváltozással együtt járó oxigénszint csökkenéshez és a zárvatermők elterjedéséhez. WAP Az evolúció folyamata Kihalásakor érkeztek a kontinensre az első indiánok, akik ugyanazokat az állatfajokat vadászták le, így nem maradt nekik táplálék. Evolúciós zsákutcák Aktív mobilBank Az evolúciót befolyásoló tényezők A Föld felmelegedésével a – hidegebb körülményekhez szokott – mammutok nem tudtak lépést tartani. 2010 – információs app Hol tart most az evolúció? A mobil banki világban a túlélés kulcsa a megtérülés, a megtérülés kulcsa pedig a felhasználószám. Ha nincs kellő felhasználó garantált a „kihalás”.

7 Az evolúciót befolyásoló tényezők
Dollo törvény: Az evolúció visszafordíthatatlan. Soha nem ismétli meg önmagát. IGÉNYEK Elmúlt 150 év alatt az afrikai elefántok agyarának átlagos hossza az orvvadászat hatására a felére csökkent… Folyamatosan fejlesztünk az ügyféligények hatására, de nehéz olyan mobilalkalmazást fejleszteni, ami mindenkinek megfelel. MUTÁCIÓ Mi sem tudjuk utolérni a technikai fejlődést, de próbáljuk követni. Az újdonságokra csak utólag tudunk reagálni. Az evolúció mindig előttünk jár, az új influenza vírusok ellen csak utólag készülhet védőoltás… Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák A mobiltelefonon elérhető szolgáltatások országonként jelentős eltéréseket mutatnak: NFC-s mobilfizetés Japánban P2P mobil átutalások Afrikában Földrajzilag izolált területeken egyedülálló fajok jöttek létre: pl. a kacsacsőrű emlős. FÖLDRAJZI KÖRNYEZET VÁRATLAN ESEMÉNY Váratlan események teljesen megváltoztathatják az addigi evolúciós folyamatokat. Az okostelefonok megjelenése átírja a mobilbankolás evolúcióját. Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?

8 Hol tart most az evolúció?
Az evolúció bonyolult folyamat. Egy olyan egyszerű faj is, mint a búza, három fűfaj kereszteződése és kétszeri génduplázódás révén jött létre. Az evolúció fogalma Az OTP SmartBank alkalmazás a többszöri „génmódosulás” hatására itt tart jelenleg: A legújabb funkciók: Csekkbeolvasás Hangvezérlés Tutorial Több mint 100 ezer ügyfél töltötte le az alkalmazást. Az evolúció folyamata Evolúciós zsákutcák A JELEN KIHÍVÁSA… Az evolúciót befolyásoló tényezők …az evolúció sokszínűségéből adódik: Úgy kell megtalálnunk a megoldást minden platformra, hogy az optimális legyen az ügyfelek és a bank számára is. Alapkérdések: Megtérülés? Design? Módosíthatóság? Hol tart most az evolúció?

9 Köszönöm a figyelmet! Az evolúció fogalma Az evolúció folyamata
Evolúciós zsákutcák Az evolúciót befolyásoló tényezők Hol tart most az evolúció?


Letölteni ppt "Az evolúció régen és most"

Hasonló előadás


Google Hirdetések