Hirsch index és szerzői munkásság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Advertisements

A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Support.ebsco.com Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Egyetlen keresőmező Oktatóprogram.
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
A gondviselői modul az enaplóban
Változások, újdonságok, várható fejlesztések az MTMT adatbázisban
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
A kutatás és innováció értékelése MTA, Budapest, április A kiválóság mércéi és az ezek körüli viták SCHUBERT ANDRÁS MTA – KSZI, Budapest.
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
MTMT feltöltési segédlet
MTMT adatbázis Gyakorlati útmutató.
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Cikk olvasása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Számítógépes programok használata
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Irodalomkutatás.
MTMT oktatás - konzultáció A Miskolci Egyetem oktatói/kutatói számára 2013 szeptember-október.
Ha még nem regisztrált korábban oldalunkon, kérjük válassza a regisztráció gombot.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Tudományos publikációk nyilvántartása az MTMT-ben Áncsán Gizella Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-,
Iskolai nevezési és monitoring rendszer
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Magyar Tudományos Művek Tára
Hogyan legyünk eredményesek?
MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára)
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
felhasználói felületről kész. Berta Bernadett
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Bibliometriai mutatószámok a PageRank alapján
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára
Vasas Lívia, PhD MTMT Vasas Lívia, PhD 2017.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
VPN kapcsolat a Központi Könyvtár honlapján
Vasas Lívia, PhD 2018 MTMT Vasas Lívia, PhD 2018.
A folyóiratok tudományos mérése
Előadás másolata:

Hirsch index és szerzői munkásság kész. Berta Bernadett

Tartalomjegyzék Szerzői munkásság: 18-22. dia Kiindulási pont: az Adatbevivő, szerkesztő oldal: 3-7. dia Hirsch index…: 7-17. dia …megtalálása: 7-12. dia …gyakran ismételt kérdéskörök: 13-17. dia Szerzői munkásság: 18-22. dia

Bejelentkezés

A kezdőoldal (szerzői adatlap) képernyőképe

Ne feledkezzünk meg a kezdőoldal (szerzői adatlap) rutinműveletéről! A Publikációs/idézettségi adatok érvényessége feliratra kattintva beállíthatjuk felvitt adataink érvényességének dátumát: Miért fontos ez? az MTMT webes keresőrendszerében csak akkor jelennek meg a publikációink, ha érvényesítjük az adatainkat. a statisztikai lekérdezések/munkásság-listák dátumaként ez az információ jelenik meg

Továbblépés az adatbevivő szerkesztő oldalra A kezdőfelület (szerzői adatlap) jobb oldalán:

Adatbevivő, szerkesztő oldal képernyőképe: A lekérdezésekhez használatos menüpontokat az Adatbevivő, szerkesztő oldal bal felső sarkában találjuk

Hirsch index Hirsch-index megtalálásához kattintsunk az Általános értékelő táblázat feliratára A kattintás hatására egy új ablaknak kell megnyílnia. Ha ez nem történik meg, kövessük a következő dia műveletsorát! (Ha van felugró ablakunk, a 8. diától folytatható a művelet)

Hirsch index Ha nem jött el a felugró ablak, akkor ezzel a felülettel találkozunk: Az Általános értékelő táblázat feliratot itt találjuk

Hirsch index A felugró ablakban: Itt láthatjuk Publikációs/idézettségi adataink dátumát (4. dia), ezért érdemes minden belépés alkalmával frissíteni azt! Bármely mérőszám mögöttes tartalmának megtekintéséhez kattintsunk annak pirossal szedett étékére! (a tartalom a „mögöttes weboldalon” jelenik meg)

Hirsch index A Hirsch index számadatára kattintva az alábbi felület jelenik meg a mögöttes weboldalon: Saját tudományos publikációnk adatai A fenti művünket idéző tudományos publikációk adatai

Hirsch index Hirsch indexünket a külső keresőfelület számára is elérhetővé tehetjük, ha az Adatbevivő, szerkesztő oldalon (5. dia) beállítjuk ezt az opciót:

Hirsch index – gyakran ismételt kérdések „Mi a Hirsch index, hogyan történik a számítása?” „Mely publikációimat veszik figyelembe a Hirsch index meghatározásánál?” „Hol tájékozódhatok egy folyóirat lektoráltságáról?”

Hirsch index – gyakran ismételt kérdések „Mi a Hirsch index, hogyan történik a számítása?” a Hirsch index definíció szerint: "Egy kutató indexe h, ha pontosan h darab olyan cikke van, ami legalább h idézetet kapott.„ Tehát ha van egy olyan tudományos jellegű publikációnk, amely legalább egy tudományos publikációból származó idézettel rendelkezik, akkor a Hirsch indexünk 1. a 2-es Hirsch indexhez 2 tudományos munka szükséges a munkásságunkból, amelyekre legalább 2-2 tudományos jellegű idézet érkezett

Hirsch index – gyakran ismételt kérdések „Mely publikációimat veszik figyelembe a Hirsch index meghatározásánál?” Fordítva közelítve meg a kérdést: amely publikációk nem tartoznak bele a Hirsch index hatókörébe: oktatási jellegű anyagok ‚egyéb’ főtípusba tartozó művek (pl. szakdolgozatok) folyóiratcikkek esetében: nem lektorált vagy ismeretlen lektoráltságú folyóiratokban megjelent közlemények [a lektoráltság kérdéséről bővebb információkat találhat a következő dián] saját PhD dolgozatunk beletartozik tudományos műveink körébe, DE a PhD dolgozatokat, mint idézeteket nem számolja idézetként a rendszer!

Hirsch index – gyakran ismételt kérdések „Hol tájékozódhatok egy folyóirat lektoráltságáról?” Az MTMT kezdőoldalán a fejléc jobb oldalán találkozhatunk egy Folyóiratok menüponttal. Keressünk rá a kérdéses folyóiratra a címe vagy az ISSN száma alapján Jelenítsük meg a megtalált folyóirat További információit

Hirsch index – gyakran ismételt kérdések „Hol tájékozódhatok egy folyóirat lektoráltságáról?” A folyóiratok részletes adatlapján találhatjuk meg a lektoráltsági információkat. Figyeljük meg, hogy a Magyar Rendészet esetében időkorlát fűződik a lektoráltsághoz, a folyóiratban megjelent publikációk tehát csak 2014-től számítanak „teljes” tudományos értékűnek (tehát Hirsch index szerint beszámíthatónak).

Szerzői munkásság

Adatbevivő, szerkesztő oldal képernyőképe: A szerzői munkásság lekérdezéséhez ebben az esetben is az Adatbevivő, szerkesztő oldal a kiindulási pontunk (a felület eléréséről lásd: 3-5 diák)

Szerzői munkásság A szerzői munkásság lekérdezéséhez kattintsunk a Munkásság feliratára A kattintás hatására egy új ablaknak kell megnyílnia. Ha ez nem történik meg, kövessük a következő dia műveletsorát! (Ha van felugró ablakunk, a 21. diától folytatható a művelet)

Szerzői munkásság Ha nem jött elő a felugró ablak, akkor ezzel a felülettel találkozunk: Az Általános értékelő táblázat feliratot itt találjuk

Szerzői munkásság A felugró ablakban: Itt láthatjuk Publikációs/idézettségi adataink dátumát (4. dia), ezért érdemes minden belépés alkalmával frissíteni azt!

További szép napot kívánok! 