Tanulószerződés-kötés

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
A szakképzési hozzájárulás évi elszámolása a jogszabályok tükrében, különös tekintettel a gyakorlati képzést folytató gazdálkodó szervezetekre.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A MAGYAR SZAKKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKULÁSA Szegedi Szakképzési Centrum – A Jövőd itt kezdődik! |
Aktuális változások a szakképzésben Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Kókai Ivett közismereti igazgatóhelyettes Érettségi vizsgák 2013/2014. tanév, május-június.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
Kábítószerügyi „hazai” pályázatok sikeres elkészítésének segítése 2008.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes január DSZC Brassai Sámuel.
„Dolgozva tanulj!” Tájékoztató a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című TÁMOP B-13/ projekt feladatairól
Nagyprezentáció Társaság a Lakásépítésért Egyesület lobby tevékenység a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó:
Tanulószerződés-kötés Tájékoztató fórum. A tanulószerződés Mire szolgál a tanulószerződés és kik között jön létre? A tanuló gyakorlati képzése folyhat.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet oktatási programjának tapasztalatai a közötti időszakban Sterner Zoltán VIII. Nemzetközi.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA Kozmetikus szakmai nap Szeptember 15. Soproni kereskedelmi és Iparkamara.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A BKIK Oktatási Igazgatóságának és Oktatási Nonprofit Kft-jének feladatai.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Komárom – Esztergom Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Hiányszakmák.
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév Tájékoztató a szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról Fodor Istvánné mb. főigazgató-helyettes.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
A TANULÓSZERZŐDÉS, MINT A DUÁLIS KÉPZÉS MOTORJA InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Szeptember 8. Soproni kereskedelmi.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
WORKSHOP A DUÁLIS KÉPZÉSEKRŐL
Adományok adózási kérdései
Szakképzési hozzájárulás
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Pályaválasztási tanácsadás
Összeállította: Horváth Józsefné
ÚJ UTAKON A SZAKKÉPZÉS Társy József
Értékesítési képviselő – HoReCa Téged keresünk, ha rendelkezel:
Öröklési szerződés és Köteles rész
Civil szervezetek tapasztalatai a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tükrében Dr. Nagy Márta Eger.
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Értékesítési képviselő – HoReCa
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Pályakezdők helyzete a munkaerő-piacon
Kereskedelmi szerződések joga
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
HHR.
középfokú felvételi eljárás
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Felhasználóképzés a kórházban
Programjaink fizikából a es tanévben
Pályaválasztási tájékoztató
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Adatszolgáltatás a számlákról
Készletek transzformációja
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
KRÉTA-ESL Bemutató.
Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
Szakmai gyakorlat tájékoztató
Szakmai vizsgaelnöki pályáztatás, vizsgabizottsági jelentések
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Tanulószerződés-kötés Tájékoztató fórum

A tanulószerződés Mire szolgál a tanulószerződés és kik között jön létre? A tanuló gyakorlati képzése folyhat vállalkozásoknál, ehhez tanulószerződést kell kötni, mely a tanuló és a vállalkozás között jön létre   Meddig kell a tanulószerződést megkötni? augusztus 15-ig kell megkötni, és 4 eredeti példányban a KAMARÁNAK kell beküldeni érvényesítésre

A tanulószerződés-kötés folyamata A tanuló felkeresi azt a képzőhelyet, ahol a gyakorlati képzési idejét szeretné tölteni, Egyeztet a képzőhellyel, hogy tudja-e fogadni ha igen, akkor megkötik a tanulószerződést, azaz kitöltik a tanulószerződés nyomtatványát, melyet 4 eredeti példányban eljuttatják a KAMARÁHOZ

A kamara tölti ki A tanuló és a vállalkozás tölti ki

A tanulószerződés 2. oldala A vállalkozás tölti ki

A tanulószerződés 3. oldala A szervezet (vállalkozás), a tanuló, illetve a tanuló törvényes képviselőjének aláírásának helye. A KAMARA aláírásának helye.

A tanulók kötelezettségei a gyakorlati képzőhelyen A foglalkozásokon való részvétel kötelező (Ha az igazolt és igazolatlan mulasztások száma meghaladja az összes gyakorlati képzési idő 20 %-át, akkor a tanuló a tanulmányit csak az évfolyam megismétlésével folytathatja!) A képzés rendjének megtartása, a képzésre vonatkozó utasítások végrehajtása A szakképesítési gyakorlati ismeretek elsajátítása A rábízott eszközök előírások szerinti használata A biztonsági, egészségügyi, tűz- és munkavédelmi előírások megtartása

A tanulók munkarendje, szabadsága Munkaidő: 18 év alatt a gyakorlati képzési idő napi 7 óra 18. évet betöltött tanulóknál napi 8 óra A tanulóknak járó szabadság mértéke tanévenként:  abban a tanévben, melyben a 19. évet még NEM tölti be: 35 nap attól a tanévtől, amelyben betölti a 19. évét: 30 nap Végzős tanulók esetében a záróvizsga előtti félkészülésre +10 nap A gyakorlati oktatást végző szervezet felé minden esetben előre kell jelezni a szabadság felhasználását. A fent megjelölt szabadság keretből kell levonni az iskolai szünetekre eső gyakorlati képzési napokat!

A tanulókat megillető pénzbeli juttatás Szakma Nettó juttatás havonta Autóelektronikai műszerész 11.579 Ft Autószerelő

A tanulókat megillető pénzbeli juttatás Szakma Nettó juttatás havonta Gépi forgácsoló 13.894 Ft Szerkezetlakatos Vízvezeték- és vízkészülék szerelő

A tanulószerződés megszüntetésének szabályai 1 tanuló egyidejűleg CSAK 1 érvényes tanulószerződéssel rendelkezhet, ezért, ha a tanuló gyakorlati képzőhelyet szeretne váltani, akkor először meg kell szüntetnie az érvényben lévő tanulószerződését, és ezután kötheti meg a másik képzőhellyel az új tanulószerződését

A tanulószerződés megszüntetésének folyamata Az aktuális képzőhelyet, céget tájékoztatni kell arról, hogy képzőhelyet szeretnénk váltani. 2. Ezután a képzőhellyel együtt ki kell tölteni a tanulószerződés megszüntetésére szolgáló nyomtatványt (a nyomtatvány elérhető a www.hkik.hu honlap Letöltések menüpontjából) 3. Ezt a nyomtatványt a KAMARÁHOZ kell beküldeni.

Eger, Faiskola u. 15. 24. iroda 36/429-612 115, 118, 220 mellék Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Irodájának elérhetőségei Eger, Faiskola u. 15. (K2 és Faiskola u. sarka) 24. iroda 36/429-612 115, 118, 220 mellék