Asztrológia I..

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk... Hiányzik egy jól strukturált rendszer.
Advertisements

– A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény – A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény – A nevelési-oktatási intézmények működéséről.
Összefoglalás Csillagászat. Tippelős-sok van külön 1. Honnan származik a Föld belső hője? A) A Nap sugárzásából. B) A magma hőjéből. C) A Föld forgási.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Integráció-szegregáció:probléma, eszközök, gyakorlat Havas Gábor Lillafüred, április 24.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
1 Beszámoló összeállítása Kérdések – feladatok. 2 Bevezetés A törvényi változások alkalmazása Elmélet – gyakorlat közötti összhang megteremtése Mérlegcsoportok.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Jó gyakorlat – A pályaorientáció szerepe az egyén életében, a szakember nézőpontjából Kiss István – tanácsadó szakpszichológus.
2016 Szeptember A LEGFONTOSABB ÁLTALÁNOS BOLYGÓHATÁSOK.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Kereskedelmi jog V. Előadás Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Berényi Eszter – Damásdi Judit
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
Asztrológia I..
Asztrológiai iskola II.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Asztrológiai továbbképzés
1Transzplantációs Alapítvány
Asztrológia I..
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Asztrológiai iskola II.
Asztrológiai iskola II.
Kérdés és válasz Minták és technikák
SZÁMVITEL.
Észlelés és egyéni döntéshozatal, tanulás
CSALÁDI SZOCIALIZÁCIÓ
Levegőtisztaság-védelem 6. előadás
Kockázat és megbízhatóság
Asztrológiai továbbképzés
Magyarország a dunai monarchiában
Hipotézisvizsgálat.
A házasság arcai Mihalec Gábor Adventista Családi Szolgálatok.
A korai Egyház Az első közösségek.
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
Család és iskola Nevelés.
Miért pont a BME, hogyhogy a VIK?
Compliance és Corporate Governance
Környezeti Kontrolling
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Regionális workshop Zétényi Ákos.
Szervezet-fejlesztés
Új pályainformációs eszközök - filmek
7. Szabály: A mérkőzés időtartama
A személyiség mint komponensrendszer
Általános iskola eredménye, értékelése
Szerzője Konzulens neve
AZ ÉLETKÖZÖSSÉGEK (TÁRSULÁSOK) SZERKEZETE, VÁLTOZÁSA
Szerep-elmélet Mead: Egy adott szituációban sajátos célokat követő szabályszerű viselkedéskomplexum, mely társadalmi normák által meghatározott. Linton:
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Családi vállalkozások
Naprendszerünk bolygói
Naprendszerünk bolygói
A Föld, mint égitest.
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Vidékfejlesztési pályázatok megvalósításához útravaló
Pszichológia BA műhelymunka és szakdolgozat tájékoztató
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Stratégiai gondolkodás
Miről álmodik a rezidens?
Előadás másolata:

Asztrológia I.

A nap gondolata: „Mégis, kinek az élete?” 9-10. óra

Közeledő-távolodó fényszög Alsó-felső fényszög Felső fényszög az, amely 180 fokon belül követi a másikat (ő hat a másikra), akit követnek, az az alsó fényszög. Közeledő-távolodó fényszög Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjától az alsó fényszög távolodik, akkor távolodó fényszögről beszélünk, s az adott analógiában először, és egyszer hozhat eseményt, pl. első gyerek. egyszer hozhat eseményt, pl. első gyerek.

Közeledő-távolodó fényszög 2. Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjához az alsó fényszög közeledik, akkor közeledő fényszögről beszélünk. Az adott analógiában nem először, és akárhányszor hozhat eseményt, pl. második gyerek. Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjához képest egy fokon belül van az alsó fényszög, akkor egzakt fényszögről beszélünk, bármikor hozhat eseményt.

Fényszögpárok Minden támadó bolygó úgy kezd el viselkedni, mintha együtt állna a támadott bolygó fényszögpárjával (az alsó vált). Kvadrátnál mindig az alsó vált, oppozíciónál mindkettő válthat. A fényszögpár a kerülőutat mutatja, ezért elemzés során figyelembe kell venni a lehetőségek között.

Fényszögpárok 2. Nap (apa) oppozíciós elve: Hold (anya), Mars (fiú), Uránusz (fensőbbség tagadása) Hold: Nap, Vénusz (lány), Szaturnusz Merkúr (ráció): Jupiter (hit), Neptunusz (irracionális) Vénusz: Mars, Hold Mars: Nap, Vénusz Jupiter: Merkúr, Szaturnusz

Fényszögpárok 3. Szaturnusz (szűkülés, korlát): Hold (befogadás), Jupiter (kiterjedés), Uránusz (korlátlanság) Uránusz: Szaturnusz, Nap Neptunusz: Merkúr, Szaturnusz Plútó olyan, mint a Mars-Vénusz együttállás. Pl. Nap oppozíció Plútó: ha kioltja a Marsot, akkor nem a szenvedély jön elő, hanem a Vénusz (gazdagság). Ha a Vénuszt oltja ki, akkor a szenvedély és a hatalom lesz fontos.

Fényszögek elemzése Nem jellemző, hogy végig elemeznénk egy horoszkóp fényszögeit, kérdésekre keressük a válaszokat. Sugárzási sorozatok fontos szerepet töltenek be, ezért ha van, azzal kezdjük az elemzést, és a tanultak sorrendjében folytatjuk. Sokszor a csapda fényszögek adnak választ a kérdésekre.

Elemzés Mintaelemzés Bátran elemezzetek! Amit tudtok, az igaz lesz. Nincsenek véletlenek, azt kell mondanotok, amit tudtok. Ezt tanuljuk három évig, folyamatosan bővítve az ismereteket.

Jegyek elemi és minőségi felosztása Kardinális: megszerzése Szilárd: megtartása Változó: megváltoztatása Tűz: célok Kos Oroszlán Nyilas Föld: anyag Bak Bika Szűz Levegő: kapcsolatok Mérleg Vízöntő Ikrek Víz: érzelmek Rák Skorpió Halak

Évszak szerinti felosztás Tavasz: életigenlés Kos: megszerzés. Bika: megtartás. Ikrek: átmenet, amivel jobban jár. Nyár: dolgok élvezete Rák: gondol a jövőre. Oroszlán: élvezi az életet. Szűz: elteszi a magot, s élvezi a többit. Ősz: félelem az elmúlástól Skorpió: hangya, fél, hogy nem lesz. Nyilas: tücsök. Mérleg: meg akar felelni. Attól függ, ki van mellette. Tél: lezárás Bak: befelé zár, ragaszkodik. Vízöntő: kifelé zár. Halak: alkalmazkodik.

Rejtett Aszcendens Rejtett Aszcendensnek (valódi én) nevezzük a legmagasabb pontszámú elem és minőség által meghatározott jegyet. Nincs rejtett Aszcendens, ha pontazonosság van a legmagasabb pontszámú elemeknél, és/vagy minőségeknél. Vagy a rejtett Aszcendens megegyezik az Aszcendenssel. Döntés, vagy kényszerhelyzetnél a rejtett Aszcendensének megfelelően cselekszik a személy, egyébként az Aszcendens érvényesül.

Hőmérséklet, pontozás Pozitív: Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő. Aktív, kiáramló, férfias személyiség. Negatív: Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak Passzív, befogadó, nőies személyiség. Pontozás: Aszcendens, Nap, Hold, Merkúr 2 pont. A többi bolygó 1-1 pont. Azonos pontszám, vagy kis különbség esetén kiegyensúlyozottnak tekintjük.

Házak alapelemzése Házak a sorskérdéseket mutatják! A házban álló bolygók hozzák az eseményeket, a házurak mutatják, amit az egó valósít meg (egó házuralmi szabályokat később tanuljuk). Pontozás: ugyan az, csak az Aszcendenst itt nem számoljuk. Azonos pontszám, vagy kis különbség esetén itt is kiegyensúlyozottnak tekintjük.

Égtáj szerinti felosztás Dél: A felelősség másoké. VII, 8, 9, X, 11, 12. ház Észak: A felelősség az övé. I, 2, 3, IV, 5, 6. ház Kelet: Ő hoz döntéseket a sorsában. X, 11, 12, I, 2, 3. ház Nyugat: Mások hoznak döntéseket a sorsában. IV, 5, 6, VII, 8, 9. ház

Égtáj szerinti felosztás 2. Kelet-Dél: Ő hoz döntéseket a sorsában, felelősség másoké: tanító állás. Kelet-Észak: Ő hoz döntéseket a sorsában, s a felelősség az övé: főnök, v. önpusztító állás. Nyugat-Dél: Mások hoznak döntéseket a sorsában, s a felelősség másoké: mozizó, v. orvos állás. Nyugat- Észak: Mások hoznak döntéseket a sorsában, s a felelősség az övé: tanuló állás.

Köszönöm a figyelmet!