Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológia I..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológia I.."— Előadás másolata:

1 Asztrológia I.

2 Nincsenek véletlenek, sorsunk van.
A nap gondolata: Nincsenek véletlenek, sorsunk van. 1-2. óra

3

4 Az oktatásról Ma mindent megtanulunk, ami fontos.
A 8. órára ismét mindent tudni fogunk, csak már asztrológiai alapokon. Két évig részletesen kibontjuk, ismételjük az anyagot, hogy kialakuljon az asztrológia gondolkodásmód. Minden alkalommal gyakorlunk, ami horoszkóp elemző gyakorlatból, és az aktuális anyagrész begyakorlásából áll.

5 Az oktatásról 2. Aki asztrológus akar lenni, annak folyamatosan gyakorolnia kell! A tananyag elérhetőségéről t küldök. Ajánlott irodalom: Takács Tibor: A jövő kulcsa

6 A világ asztrológiai megközelítése
A lélek választ magának egy feladatot és egy testet, s leszületik a Földre. Nem a véletlenek sorozata irányítja a világot, hanem az, hogy a világban minden egyes atomnak megvan a feladata, így az embernek is, s ezt a feladatot így, vagy úgy meg fogjuk élni. Az asztrológián keresztül saját szemetekkel látjátok a horoszkópban, hogy nincsenek véletlenek.

7 A világ asztrológiai megközelítése 2.
Abban tud segíteni az asztrológia, hogy a megélést teszi elfogadhatóbbá, s ezáltal könnyebb a boldogságot megélni. Minden ember boldogságra születik, s ehhez megkap minden adottságot. Ezt mutatja a horoszkópja. Tökéletes vagy a feladatodra! Ne akarj megváltozni! Az élethelyzetedet alakítsd úgy, hogy pozitívan tudd megélni az adottságaidat.

8 A világ asztrológiai megközelítése 3.
Mi a probléma? A Nap szimbóluma A kifejezi, hogy az egységben mi vagyunk az elemek. Egység nincs nélkülünk. Az ember addig él a Földön, amíg az egységet szolgálja. Hit és/vagy asztrológia? Mi az asztrológia?

9 Asztrológia Az asztrológia megerősíti a hitet a bizonyítékok által.
6000 éves tudomány, a tudományok királya. Mit tegyek, hogy megtörténjen, amit szeretnék? Hippokratész: „nem lehet orvos, aki nem ismeri az asztrológiát.”

10 Asztrológia 2. Az asztrológia egy szimbólum nyelv, amely a világleírására szolgál. Egy kódot kapott az ember önmaga és a világ megismerésére. Semmi köze nincs a csillagokhoz!

11 Szimbolikus gondolkozás
Minden szimbólum. Az asztrológia lefordítja a saját nyelvére - bolygók, jegyek - a dolgokat, majd analógikusan visszafordítja az élethelyzetre, s ezáltal tud segíteni. Mondjatok egy betegséget! Minden tárgy, élőlény, betű, szó, gondolat szimbólum.

12 Az asztrológia etikája

13 Az asztrológia etikája
„Orvosi titoktartás”! Halálról nem beszélünk! Nem hányjuk mások szemére a feladatukat! Nem beszélünk olyan horoszkópjáról, aki nem járult hozzá! 14 év feletti gyermekről sem árulunk el „titkokat” a szüleinek!

14

15 Horoszkóp felállítása
Programok: Tatimus Morinus ingyenesen letölthető a honlapomról (magyarított, sok helyiség) Példa: Kovács Csilla, Mo. Budapest, :32

16 Horoszkóp elemei Bolygók Merkúr C Vénusz D Mars E Jupiter F
Nap A Hold B Merkúr C Vénusz D Mars E Jupiter F Szaturnusz G Uránusz H Neptunusz I Plútó J.

17 Horoszkóp elemei Jegyek Kos a Bika b Ikrek c Rák d Oroszlán e Szűz f
Mérleg g Skorpió h Nyilas i Bak j Vízöntő k Halak l

18 Horoszkóp elemei: Házak
X. 9. 11. 8. 12. VII. I. 6. 5. 2. IV. 3.

19 Bolygók Személy jelölő bolygók: A személyiségünket mutatják, törekednünk kell arra, hogy ilyenek tudjunk lenni, mert ehhez vagyunk tökéletesek. Nap A Hold B Merkúr C Vénusz D Mars E

20 Nap A A szellemben (kör), az egységben mi vagyunk a pont. A szellem addig tart életben, amíg az egységet szolgáljuk. Ez születésünk célja, amilyenné válnunk kell. A kiteljesedésünk útja. Megélése: felső (szellemi) szinten, jegyben kellene megélni.

21 Nap A Legfontosabb analógiái, szimbolikus jelentései (mindig főnév, vagy főnévi igenév): Isten, fensőbbség, apa, férfi, főnök, szív, agy, gerinc, egyediség, arany, nagylelkűség, egység, mag, családfő, életerő, méltóság, vasárnap.

22 Hold B A két lélek (félkör) találkozik.
A tehetségünk, amihez érzékünk van. Megélése: középső (fizikai) szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: érzelem, anya, emlő, gyomor, méh, befogadás, tudattalan, nő, gyermek, tanítvány, álom, lélek, alázat, alárendeltség, nép, gondoskodás, feleség, hétfő.

23 Merkúr C A közvetítő a lélek és a test között. A gondolkodásunk.
Megélése: középső szinten, házban kell megélni, de összeköt a szellemi szinttel. Legfontosabb analógiái: értelem, ráció, kommunikáció, kapcsolat, mozgás, gyerek, gondolkodás, tapasztalás, tanítás, közvetítés, testvér, idegrendszer, légzőszervek, szerda.

24 Vénusz D A szellem uralja az anyagot. Anyagi megélésünk.
Megélése: középső szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: szépség, kedvesség, nőiesség, báj, anyagiak, test, esztétika, bőr, vese, vénák, mirigyek, művészet, forma, gyümölcs, növény, péntek.

25 Mars E Anyag uralja a szellemet. Akaratunk.
Megélése: alsó (testi) szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: akarat, erő, férfi, ösztön, vágy, energia, tett, küzdés, indulat, fiú, harc, izom, epe, fog, kedd.

26 Sorsjelölő bolygók Jupiter F Sorsunkat, sorsfeladatunkat mutatják.
Lélek uralja a testet. Tradicionálisan a nagy szerencse bolygója. Megélése: középső szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: hit, elfogadás, kiteljesedés, növekedés, bőség, máj, csütörtök.

27 Szaturnusz G A test uralja a lelket.
Tradicionálisan a nagy rossz bolygója. Megélése: felső szinten, jegyben kell megélni. Legfontosabb analógiái: feladat, felelősség, szűkítés, határ, cél, kötelesség, lemondás, korlát, csontrendszer, ásványanyagcsere, lép, apa, keret, öregség, idő, szombat.

28 Transzcendens bolygók
A feladat megélését támogatják. Uránusz H Két lélek között a test uralja a szellemet. 1781-ben fedezték fel, a Vízöntőkor kezdete. Megélése: felső szinten, jegyben kell megélni. Legfontosabb analógiái: szabadság, függetlenség, forradalom, korlátlanság, másság, reform, különlegesség, ingerület, vírus.

29 Neptunusz I A fizikai és lelki sík közötti határ feloldása.
1846-ban fedezték fel. Megélése: középső szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: illúzió, önfeláldozás, alkalmazkodás, érzelmesség, kiterjedés, feloldás, kábulat, szétáradás, folyadékháztartás, nyirokrendszer.

30 Plútó J A szellemben a lélek. 1930-ban fedezték fel.
Megélése: középső szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: újjászületés, halál, átváltozás, hatalom, gazdagság, nemi szervek.

31 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológia I.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések